En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Veckobrev v.42

Hej!

Nu har ännu en höstvecka passerat och under denna vecka har eleverna också fått röra på sig ordentligt under orienteringen i onsdags! Alla hittade tillbaka och vi är fortafarande 27 elever i klassen (puh…) :-)

SO/SV: Eleverna har jobbat väldigt bra med sina berättelser i historia om 1500-talet. Nu under fredagen kommer nog de flesta att bli klara med skrivuppgiften som en del tyckte var lite knepig i början men som sedan blivit rolig och utmanande att arbeta med. Ska bli spännande att läsa alla texter!

NO: Nu har vi börjat jobba med det spännande kroppsorganet Hjärnan. Idag fick eleverna testa sitt muskelminne när de fick repetera gitarrackorden på musiken! Vi kommer inte att hinna igenom hela människokroppen innan lovet så vi kommer att fortsätta med”De fem sinnena” ett par veckor efter lovet, detta kommer också att följas av ett diagnosprov (2), innan vi går in på området Rörelse och energi i Teknik.

Ma: Vi har fortsatt jobba med kap.2 - decimalformen (tiondelar, hundradelar), längdenheterna (orienteringen passade ju bra att anknyta till!) och även gemensamt tagit upp de viktigaste grundbitarna (ex sambandet decimalform-bråkformen, hela och delar, uppställningar etc).
Procentbegreppet kommer in nu v. 42 och vi fortsätter även arbetet med övriga kap.2
Under v. 43 (före v.44 ledigheten) kommer vi att sammanfatta kap 2 (bl a åter ta upp Mönster" som inte alla jobbat lika mycket med ) och förbereda oss inför ett ma-prov.
De som vill räkna hemma får självklart göra detta - glöm bara inte att ta med ma-böckerna till skolan!
Läxa 3 får en liten genomgång denna kommande v.42.
De som ej lämnat in läxa 3 påminns om detta!/ Mvh Ola

Rödabergs International Day

Vi kommer i SO att redan nästa vecka övergå till att tala om barns rättigheter i världen nu inför FN-dagen och Rödabergs International Day som firas tisdagen den 25 oktober.
Med anledning av denna dag kommer jag att också bifoga ett brev från rektorn om det mycket populära internationella knytkalaset som följer samma kväll. Missa inte det!

Länktips!

Ibland behöver eleverna fler roliga digitala kanaler för att träna på sina läxor eller inför prov.
Jag bifogar denna vecka en Länktips-sida för alternativa roliga inlärningskanaler. Här finns bland annat matte- och engelska-boken digitalt och andra roliga appar som uppmuntrar till lärande!

Trevlig helg!
/Lena

Kalendarium

21 oktober
Prov i Historia

25 oktober
Rödaberg International Day

27 oktober
Diagnosprov 1 i NO – Människokroppen

29 oktober
Crazy halloween Friday med utklädning, lekar och annat skoj!

v. 44 Höstlov

Läxor till v.42

Mån 17 okt
Sv: Läsläxa + Stjärnläsarprotokoll
Kap. 23-31 i En ö i havet

Tis 18 okt
Eng:”What kind of TV shows…” sid 22 i TB.
Text och glosor till stycket.

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-10-13 17:07

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?