En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Veckobrev v.12

Hej igen!

Nu är vårens arbete igång ordentligt och det är ganska mycket att vi har att göra innan påsklovet.
I skrivande stund sitter eleverna och grupparbetar i varsin barnrättredaktion som ska presentera de nominerade pristagare i årets World Children Prize , där de dels ska skriva en egen faktatext om ett barnrättsområde, dels ska de i gruppen göra en gemensam PP-presentation av deras kandidat och dess uppdrag. Detta arbetsområde inom SO/SV kommer att avslutas med redovisningar och att barnen faktiskt får vara med och rösta på den kandidat som de helst vill ska få WCP pris 2017.

I NO har vi börjat arbeta med Matens kemi och elevernas första uppdrag är att göra en intervju med en mor- eller farförälder eller annan äldre person (minst två generationer bort) om vad de åt när de var barn, en typisk måltid eller något som var speciellt och tidstypiskt. Vi kommer att inleda labbar under v.12 när vi nu fått en extraresurs under dessa timmar.
I svenska ska vi börja knyta ihop säcken för vårt romanprojekt Monstret, så denna ska avslutas under kommande vecka.

I Engelska har vi ett nytt projekt på gång med 5en , en Diskussionsklubb där två elever från 5a och två elever från 5en ska diskutera ett visst ämne , både på svenska och engelska. Detta är ett sätt att stärka elevernas språkliga förmåga och få dem att känna sig bekvämare med att faktiskt tala engelska. Detta kommer att kräva viss förberedelse från elevernas sida till måndagarna. De ska ta med sig en kortare artikel (om vad som helst) som de kort kan berätta om innehållet för de andra i deras Diskussionsklubb. Sedan är tanken att samtalet utgår från det samtalsämnet.

I övrigt jobbar vi mycket med attityder och beteende just nu eftersom de har varit ganska stökigt i klassen under senaste tiden och attityderna till både skolarbetet och till varandra har försämrats. Vi kommer att gå in med mer gruppstärkande övningar under klassmötestid , och som sagt jag för en konstant dialog med eleverna om hur deras attityder och beteende mot varandra.

Trevlig helg
/Lena

Läxor till v.12

Måndag den 20/3
Eng: Ta med någon liten enkel tidningsartikel eller notis

Tisdag den 21/3
SO/SV: Ha påbörjat faktatexten

Ons 22/3
Bild: Ha gjort klart skoteckningarna för de som inte blivit klara

Tors den 23/3
NO: Ha med sig intervjun om mat

fredag 24/3
Sv: Ha skrivit klart Monstret.

SO/sv: Vara klar med faktatexten

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-03-17 15:03

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?