En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Veckobrev v.13

Hallå!

Nu är eleverna nästa klara med sitt grupparbete och sin presentation om de nominerade pristagare i årets World Children Prize, och detta arbete kommer att resultera i redovisningar inför klassen och även för andra klasser under måndagen . De flesta har jobbat kanonbra med detta ganska svåra område. På tisdag ska de rösta på den kandidat som de helst vill ska få WCP pris 2017.

Idag har eleverna börjat redovisa intervjuerna med sina en mor- eller farförälder eller annan äldre person (minst två generationer bort) om vad de åt när de var barn, en tidstypisk måltid eller något som var speciellt. Det har var kul och intressant.

I svenska måste vi bli klara med vårt romanprojekt Monstret, så detta ska avslutas under kommande vecka.

I Engelska sätter vi igång med vår Diskussionsklubb med 5en, både på svenska och engelska. Viktigt att eleverna tar med sig en kortare artikel (om vad som helst) som de kort kan berätta om innehållet för de andra.

Vi har haft en bra övning om attityder och sänkningar med Ulrika på klassmötestiden denna vecka och vi kommer att fortsätta arbeta med respekt och attityder - för det behövs.

Trevlig helg!
mvh
/Lena

Läxor till v.13

Måndag den 27/3
Eng: Ta med någon liten enkel tidningsartikel eller notis

Tisdag den 28/3
Eng: Glosor till stycke 14 i boken
SO/SV: Ha slutfört faktatexten

Ons 29/3
Vara helt klar med Monstret

Tors den 30/3
Ma: Se bifogad matteläxa

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-03-24 15:24

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?