En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Veckobrev v.18

Hallå där!

Nu har vårsolen äntligen kommit fram och det märks både på elevernas humör, leklust och på all lera i klassrummet! Idag lekte hela klassen ihop, plus fröken, leken Under hökens vingar nere i parken vilket var mycket glädjande att se.

Ibland tror jag att både vi vuxna och barn ibland mår bra av att ruskas om lite för att se vårt eget beteende i ett annat ljus och kunna inse att det finns alternativ till att agera som man brukar och se att det finns bättre och mer konstruktiva vägar att gå.

Eftersom vi har haft en del problem i klassen den sista tiden med elever som inte följer skolans regler och stör under lektionerna har jag och rektorn nu tagit tag i det här och idag kom han in och informerade klassen om vad som gäller om eleven upprepade gånger stör under lektionen, försvinner ut eller helt enkelt inte gör det som de ska. Vi går nu ut lite hårt för att det ska bli en förbättring av det sociala ( och arbets-)klimatet redan den här terminen.

Vi har beslutat att jag ska kunna utvisa en elev som stör upprepade gånger under lektionen, och eleven ska då anmäla sig på expeditionen och förklara sitt beteende. Vi har också beslutat om att införa kvarsittning om en elev inte presterar någonting under lektionen utan bara "sitter av" eller gör annat. Detta kommer att ske en timme efter skolans slut. Detta handlar i stort om respekt och eget ansvarstagande.

Vi håller på för fullt med vår Mat-kemi låda och kommer att fortsätta även in i nästa vecka. Så om era barn vill fingranska innehållsförpackningarna numera så vet ni varför!
Vi kommer sedan att koncentrationsläsa religion och lite mer historia i SO innan skolan slutar.

Vad roligt att höra att ni haft en lyckad klasskväll igår kväll, och vad synd att jag sedan länge var upptagen just då! Det verkade som om eleverna tyckte att det var lyckat också!

Trevlig Valborg
/hälsar en forna Uppsala-flicka som faktiskt kallar det Sista april!

Kalendarium

Mån 1 maj
Ledigt

Veckans läxor

Tors 4 maj
Vara klar med den argumenterande texten i svenska
De som ska komplettera svar NO-Sinnena ska göra det denna torsdag.

Fre 5 maj
Eng - jag berättar på tisdag!

Tis 9 maj
Playback show!

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-04-28 15:00

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?