En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Ingen rubrik

Hej i solskenet!

Wow , vilken start på helgen, 24 grader varmt ute och så fint jobb av eleverna inne klassrummet ändå!

Nästa vecka blir en kort vecka då det är lov Kristi himmelsfärdslov torsdag och fredag.
Dock har vi en del att göra under måndagen och tisdagen och på onsdagen är det Hagajogg i Hagaparken.

Idag har vi fortsatt med de argumenterande talen och vi har fått lyssna till välskrivna , retoriskt skickliga och engagerande tal om b la rökning, bättre skolmat , mindre klasser och krav på ökad jämställdhet. Det är imponerande hur mycket eleverna har lyckats ta till sig ändå på så kort tid!
De som inte hållit sitt tal än får helgen på sig att träna för att kunna hålla det på måndag.

Vi fortsätter med de tre monoteistiska religionerna och idag har vi börjat prata om Islam också. Vi kommer att ta upp skillnader och likheter nu i femman på ett ganska ytligt sätt för att fördjupa kunskaperna i livsåskådning och människosyn i sexan. Förhör på dessa tre religioner blir på tisdag.

My study Webb

Istället för fler engelskaläxor från boken vill jag nu att eleverna istället går in hemifrån och jobbar med My Study Webb i ämnet engelska . Eleverna har själva inloggningen så de kan logga in hemifrån.

På tisdag efter lunch är det dags för Play back Show igen och vi har i år ett bidrag från vår klass!
Denna tisdag utgår idrotten.

Stöldliga på skolorna i närheten!

Vi har blivit informerade om att en stöldliga härjar runt i Vasasatan och på Kungsholmens grundskolor som stjäl elevernas nycklar och plånböcker och kan på det sättet komma in i lägenheter. (se bifogat brev från Peter) Vi är därför tvungna att vidta säkerhetsåtgärder så att detta inte drabbar fler elevers familjer. Alla våra elever ska ta med sig plånbok och nycklar i klassrummet under dagen där vi låser in dessa tillsammans med mobilerna.

Hagajoggen och Bilden på onsdag:

De elever som INTE är klara med sina projekt på Bilden får komma och göra under ordinarie lektionstid . De som är klara får sovmorgon och ska samlas senast 9.20 på skolgården. De går sedan med en lärare till Hagaparken för uppvärmning och själva loppet pågår mellan 10.00 – 12.00 . Minsta antalet varv är 6 st (varje varv är 700 m). De får pannkakor till lunch men det är bra om ni skickar med dricka och kanske lite kex och frukt utöver det.
Även denna gång kan ni föräldrar (släkt och vänner) vara med och sponsra era barn med en slant per sprunget varv.(Detta är naturligtvis frivilligt) De som vill göra det lägger pengarna i ett igenklistrat kuvert och skickar med eleven till skolan måndagen därpå. Pengarna går oavkortat till klasskassan.

Ta igen- Bli klar - Komplettera

Nu brinner det lite knutarna att se till att få in arbeten , göra kompletteringar som vissa hade från prov osv. Vi har i klassen bestämt att detta får ske mån den 29 maj , och att de elever som ligger i fas kan få gå hem tidigare medan jag är kvar med resterande elever.

Trevlig och solig Helg!
/Lena

Läxor till v. 21

Mån 22/5
Kunna hålla tal för de som inte gjort

Tis 23/5
SO-Religionsförhör

Under Ons em
Gör engelska övningar i MSW

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-05-19 14:56

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?