En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Det sista veckobrevet i femman!

Hej alla föräldrar i 5a!

Ville bara skriva och tacka för den här tiden för de som inte kan komma på avslutningen.

Det har varit en spännande och rolig utmaning att lära känna eleverna i 5a!
De har faktiskt lärt sig massor av nyttiga saker det här läsåret och säkert några onyttiga också , men så måste det ju vara...

De har skrivit egna Monsterböcker , framfört argumenterande tal med ett brinnande engagemang, de har labbat om vår mat, och redovisat om World Children Prize - pristagarna. De har lärt sig om Vasa Martin Luther, hela Nordens geografi och förstått skillnaden mellan Jesus och Muhammed.

Tänk vad mycket vi ändå har hunnit med och vad de lärt sig!

Jag tycker att Ola och jag har haft ett fint samarbete under åk 5 och att mycket har lossnat för många av eleverna under detta läsår . Vi har också haft en del problem som vi har försökt att lösa längs vägen.
Jag vill passa på att tacka hela föräldragruppen för ett fint samarbete. Tyvärr så fick jag beskedet att jag inte kunde stanna väldigt sent och därför blev ni föräldrar inte informerade tidigare. Jag kommer som sagt att plugga delar av hösten och se var livet tar mig! MOT NYA UTMANINGAR!

Men idag kom en av de nya lärarna, Elisabeth, och hälsade på i klassen och de flesta enades nog om att hon verkade ganska trevlig ändå...! Det blir sorgligt att skiljas men jag tror att eleverna kommer att komma i goda händer under nästa läsår.

Jag ska se till att skriva ut elevernas Monster-böcker som en riktig bok som de kan ta hem.

Soliga och varma sommar hälsningar från
/Lena

Just det, Ola ville gärna skicka med en hälsning ang. matten:

Matematikrapport 5a Rödabergsskolan v. 22

Hej alla i 5a!

Här en sista ”rapport” gällande ma i 5a vt-17. Kände att jag måste mejla ut lite synpunkter ang den senaste provräkningen (Provräkning 3 läsåret 16/17). Resultatet var strålande med ett medelvärde (Md) på över 50p av 67 möjliga! Vi har för övrigt just behandlat (lite grann!) olika s k lägesmått (medelvärde, typvärde och medianen som behöver tas lite mer ht-17!). Alla har fått proven hemskickade för påseende och underskrift. Åter mig men eleverna får sen ta hem proven.
Ett högt medelvärde (G-nivågräns 35p och G* mer än godtagbara kunskaper från 55/57p).

Väldigt roligt att undervisningen och elevernas insats fick sånt genomslag. Var stolta över era barn – men vi slår oss inte till vila såklart. Grunderna för att klara åk 6 mål och även ge minst E-betyg för alla är lagda.

Pga den senaste infon om 5a:s nästa läsår vill jag bara säga:

I februari meddelade jag skriftligen (deras utskick) intresse att fullfölja 5a till 6a med betyg samt NP samt erbjudandet att halva gruppen som mentorsansvarig. Jag upprepade detta vid ett senare möte i slutet av maj med skolledningen men fick andra uppgifter i ett schemaförslag. Jag påpekade då (det jag tyckte/fann) vara opedagogiskt och ett för eleverna negativt besked.

Först denna vecka har jag fått slutligt besked (som ni föräldrar!) om att både Lena och jag inte är engagerade i klassen i samma ämnen nästa läsår. Jag tackar er alla för ett fint samarbete, goda lovord och stöd samt önskar er alla en fin sommar OCH ATT NI TAR NYA FRISKA TAG FÖR OCH MED 6A!
Jag har skrivit klart alla omdömen nästa vecka – där kan ni se mer av mina analyser och bedömningen av ma-arbetet för era barn (individuellt såklart). Extra sommarmaterial + ett kompendium kap 7-8 (klaras med lite stöd av Er) finns att få. Eleverna måste säga till om de vill ha något av mina ma-träningsmaterial (stenciler, kluringar etc. etc.)

Många soliga sommarhälsningar

Ola

Så till sist lite viktiga tider och hållpunkter denna vecka:
På onsdag ska alla skolböcker samlas in – så det är kanonviktigt att de tas med skolan, annars kan ni bli betalningsskyldiga.
På onsdag ska vi ha klassdag , dvs eleverna ska skriva en utvärdering, de ska städa sedan ska vi hämta matlådor och gå ut och leka lekar till ca 13.30. Gärna oömma kläder för utomhusbruk.

På torsdag är det Hagadagen – hela dagen – då samlas vi och går efter första rasten till Hagaparken.
Då ska eleverna ha med egen matsäck och dricka!
Skolavslutningen
Avslutningsceremonin för åk F-6 börjar kl 8.20 i ljushallen fredag 9 juni.
Därefter samlas eleverna i sina klassrum.

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-06-05 15:24

ni suger kuk

Skrivet av kukhuvet, 2017-09-25 13:01

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?