En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Hej och välkommen till klassens egen blogg!
Här kommer du att kunna all information
du behöver om vad vi gör i skolan, läxor, studiedagar, idrottdagar, utflykter och annat kul!

Hej igen!

Denna vecka har varit annorlunda och , sorglig och turbulent för mig eftersom jag var var på kurs i tisdags i torsdags gick en kär släkting oväntat bort så fick jag släppa allt och finns hos min familj.

Utvecklingssamtal - börjar v 4!

Min frånvaro från jobbet har dessvärre bidragit till att jag inte har full koll på vilka som har lämnat bekräftelse om att de kan komma på sin utv.samtalstid eller kunnat kontakta de som var tvungna att byta tid. Under måndagen kommer jag att försöka få tag i de som behöver boka om sin tid, men om jag inte får tag i er , skicka då gärna ett mail med förslag om ny tid så ordnar vi det så snart som möjligt.

Under denna kommande v 4 så kommer eleverna att inte lika mycket vanlig undervisning i skolan som vanligt, på tis och tors em kommer de att vara i storgrupp med andra ansvariga pedagoger och på fredag fm är det konstutflykt till Moderna där eleverna ska inspireras av kubisterna! Glöm ej att skicka med...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-01-22

Visa hela (0 kommentarer)

Hej och God fortsättning på det nya året!

Nu har skolarbetet rivstartat igen och de flesta eleverna verkar tycka att det är ganska roligt att vara tillbaka igen.

Bara några viktiga punkter så här i början av terminen:

Utvecklingssamtal vårterminen -17

Nu snart , redan i v.4, drar vi igång utvecklingssamtalen. Idag har eleverna fått en lapp med sig hem med tider som jag redan bokat in er på då förra terminens system blev alltför krångligt och tidskrävande. Denna lapp ska signeras så jag vet att ni tagit del av er tid och OM man mot all förmodan inte kan den tiden så får man antingen byta internt med en annan förälder eller notera detta på lappen som ska tillbaka till skolan. Dock kommer jag inte att kunna utöka tiderna speciellt mycket så försök att komma den tid som ni fått avsatt. Under de tre eftermiddagarna under skoltid som samtalen framförallt kommer att genomföras så kommer resten av eleverna att vara med annan avsatt personal. Även de som går...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2017-01-13

Visa hela (0 kommentarer)

Hej igen!

Nu när det bara är några självande dagar kvar på terminen innan det efterlängtade jullovet så kommer här terminens sista veckobrev med massor av viktig info!

Först vill jag bara berätta för de föräldrar som inte hade möjlighet att vara här att femmorna hade två riktigt lyckade Luciaföreställningar och jag är verkligen stolt över barnens fina framträdande! De sjöng vackert och skötte sig exemplariskt! Och Alva, vår egen fina Lucia den 13 december klarade uppgiften med glans!

Det har varit en spännande termin med mycket hårt jobb men mycket roligt också. Vi har börjat lära känna varandra och det är ju självklart en bekantskap som bygger på ömsesidig respekt och förståelse. Jag vill också passa på att tacka alla föräldrar för den här terminen, för att ni engagerar er och hjälper till med alltifrån läxläsning, allvarliga samtal till påklädning av små trötta tärnor!

Angående återstående skolarbete så meddelade Ola att han väldigt...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Hej!

Inför Luciatåget

Det här veckobrevet blev lite försenat p g a av datastrul i fredags och därav kom dessvärre inte all viktig information ut till alla angående Lucia-genrepet som vi hade idag, då eleverna skulle ha sin dräkter på sig. Det gjorde inget men det vore bra om de som läser det här idag bara kan ta en sista titt att ert barn har sin Luciadräkt i ordning. Det vore också bra om ni förhör på texterna en sista gång.

Imorgon, själva Luciadagen träffas vi alltså 7.30 i klassrummet för ombyte och sedan går elever till musiksalen för att sjunga upp. Själva tåget börjar vid 8.30. De föräldrar som vill komma och titta är i första hand välkomna den 13 dec och hänvisade upp till övre balkongen där vi har vårt klassrum.

Samma rutiner gäller Ons 14 dec men med en annan publik.

Kompensation

För att kompensera att eleverna är här tidigare två dagar i rad kommer de att få igen tid, den första kompensationen blir sovmorgon nu på fredag,...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-12-12

Visa hela (0 kommentarer)

Hej på er!

Nu har vi gått in i december med julstämning och ett Luciafirande närmar sig med stormsteg!
Klassen har övat både i ljushallen och musiksalen, och det går framåt men det är som sagt bra om barnen övar på sångerna hemma. Nästa vecka kommer det att vara två till gemensamma Luciaträningar. De som ta med luciadräkter hemifrån skickar också med glitter (enkelt, tunt). Ljus och ljusmanschett får de här. Ebba och Alvas mamma kommer att hjälpa till vid påklädningen under dessa mornar, tack Maria!

Idag har vi fått bekanta oss med en ny flicka som heter Liv och som kommer att börja i klassen efter jul. Hon kommer från Resarö/Vaxholm och har nu flyttat in till Norrmalm. Klassen visade upp sig från sin bästa sida så det finns nog alla förutsättningar för att hon ska trivas!

Skolarbete rullar på och läxorna kommer att bli färre framemot jul. Dock har vi några vecko-återkommande saker som att skriva veckans kapitel på Monstret , att göra Veckans nyhet och...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-12-02

Visa hela (1 kommentar)

Hej alla frusna fredagssjälar!

Nu rasar tiden iväg och snart är vi inne i december! Bara tre hela veckor kvar (och två och halv dag sista veckan) på terminen! Vi har jobbat hårt och det märks på eleverna att de börjar bli allt tröttare…
Dock kan vi inte släppa greppet helt än, en hel del arbete återstår som vi ska hinna med innan jullovet.

Oro och trista incidenter i klassrummet
Det har varit en viss oro i klassen på sista tiden. Det är framförallt vissa som stör under lektionstid och gör dumma saker som hela klassen blir lidande för. Jag tänker inte acceptera att den ordning vi har byggt upp under den här terminen raseras för att vissa tycker att det är tufft att testa gränser och försöka imponera på andra klasskompisar. T ex som att kasta ut saxar från fönstret på tredje våningen, bara för att jag inte var där just då. En gärning som ingen tagit på sig. Detta är ju förstås allvarligt vilket gjorde att även rektorn kom och pratade med eleverna i...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-11-25

Visa hela (0 kommentarer)

Hej!

Nu är det redan fredag igen! Veckorna bara flyger iväg och snart står advent runt knuten!

Denna vecka har vi avslutat olika områden, matte med matteprov , pausat biologin med kroppen för den här omgången och börjat med nya och spännande arbetsområden. I NO har eleverna med stor glädje och kreativitet fått bekanta sig med det roliga byggmaterialet Krexit och byggt sina första fordon. Idag fick de tävla med dem i ljushallen för att testa sina egna konstruktioner. Nästa vecka ska vi gå in på att bygga efter ritning och att identifiera krafter.

I SO kommer vi att dra igång Geografin . (De som var sjuka idag fredag kan gärna se ikapp första avsnittet av Geografens testamente – Norden)

I svenskan har i stort sett alla elever kommit igång med att skriva första kapitlet i romanen Monstret. De verkar alla väldigt taggade och idag avslutade vi med att de skulle rita sitt eget monster.
. Eleverna har skapat speciella google-konton så att de även kan skriva hemma. Allt...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-11-18

Visa hela (0 kommentarer)

Hej igen!

Nu har det plötsligt blivit vinter bara en vecka efter höstlovet! Konstigt, men lite mysigt!
De sista två dagarna har vi talat en del om valet i USA och det är glädjande att så många av barnen är så insatta och engagerade!

Nu i november avslutar vi flera områden och drar igång nytt. I NO har alla gjort diagnos och vi har de sista redovisningarna på måndag. På torsdag kör vi nämligen igång vårt nya NO-område , Rörelse och energi, där eleverna ska få bygga och konstruera så det står härliga till!

I SO sätter vi igång med Geografi om Norden.
I Svenska kommer vi att sätta igång ett skrivprojekt som heter Monstret där eleverna ska skriva ett nytt kapitel varje vecka och vi kommer då att jobba med datorer.

Vi kommer också att ha Veckans Nyhet på fredagarna där tre barn varje vecka får redovisa en nyhet som de förberett. Ett schema för detta kommer nästa vecka.

Under nästa vecka kommer jag att inleda mina enskilda samtal med alla...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-11-11

Visa hela (0 kommentarer)