En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

5a:s nya blogg på Rödabergsskolan!

Hej och välkommen till klassens egen blogg!
Här kommer du att kunna all information
du behöver om vad vi gör i skolan, läxor, studiedagar, idrottdagar, utflykter och annat kul!

Nu har ännu vecka en vecka gått och vi börjar verkligen komma in skolaarbetet!

Nu har jag även avslutat utvecklingssamtalen och det har varit positivt och givande att få träffa er föräldrar och låta eleverna berätta om sig och sina mål. De flesta elever har nu fått något som de behöver tänka på och fortsätta jobba med för att utvecklas vidare.

I torsdags fick eleverna prova på Blindfotboll , de flesta tyckte att det var väldigt kul och det var otroligt att se hur snabbt och bra de anpassade sig till de nya förutsättningarna!

Läxor till v. 39

Till mån 26 sept
Svenska: Läsläxa i boken "En ö i havet" t o m kap.9 (sid 46) och fylla i Läsfixarprotokollet. Detektiven och Reportern är viktigast just nu.

Till tis 27 sept
Engelska: "Let's go on the wild river ride" sid 16-17 . Kunna läsa texten samt kunna de glosor som eleverna skrivit in i sina gloshäften.

Till tors 29 sept
Matte: Häftet som eleverna fått av Ola.

Trevlig helg!

/Lena

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-09-23

Visa hela (0 kommentarer)

Här kommer veckobrevet för vecka 38!

Vi är i mitten av september och än skiner solen och vi har nästan haft sommar temperaturer! Det har också märkts i klassrummet som blir varmt....
Ordningen och arbetsron börjar efter hand bli bättre men många av eleverna behöver fortfarande en påminnelse då och då om vad som gäller. När arbetsron och fokuset infinner sig är det en bra stämning i klassrummet oberoende om vi har diskussioner eller eget arbete! Vi är på rätt väg!

Över hälften av utvecklingssamtalen är gjorda och denna vecka väntar de sista. Nu på måndag kommer vi att köra schemabryt hela eftermiddagen från 12.10 så eleverna får vara på klubben eller gå hem om de fått tillåtelse av föräldrar. Skicka med en lapp eller skicka ett mess till barnets telefon är det enklaste så vet jag och Pelle.

I NO:n har vi kommit en bit på väg på vår resa in i människokroppen och på tisdag fortsätter vi att öva svåra begrepp som man måste kunna om lungor,...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-09-18

Visa hela (0 kommentarer)

Här kommer det första veckobrevet på den nya bloggen!

Denna vecka har varit lite annorlunda för mig och för eleverna med utvecklingssamtal och fritid på klubben två eftermiddagar istället för lektioner. Det har varit roligt att träffa er föräldrar både på föräldramötet och på de samtal som jag hållit hittills.
På våra lektioner denna vecka har det varit väldigt mycket bättre arbetsro och ordning i klassen, jag tror att våra samtal med eleverna samt era samtal med era barn verkligen tagit skruv! Mycket glädjande!

På NO-lektionerna fortsätter vi vår spännande väg genom människokroppen, nu går vi in på andning hjärta och blodlopp. Detta kan vara lite krångligt att greppa så låt gärna era barn förklara med rätt begrepp hur det hänger ihop.

På SO- lektionerna kommer vi allt längre in Vasatiden. Även om eleverna inte har historieläxa till nästa vecka kan det vara ganska bra att kolla om man kommit efter och behöver ta hem böckerna.

I Matten är...

Skrivet av 5ablogg_Rodaberg, 2016-09-07

Visa hela (0 kommentarer)