En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

6bs bloggis

Här bloggar jag om k lass 6b på Norrevångsskolan i Eslöv. Klassen består av 12 killar och 14 tjejer. Här kan eleverna i klassen och deras föräldrar följa vad som händer i klassen, få löpande information samt hålla koll på veckans läxor.

Ja, nu har vi bestämt oss för att det får bli en liten Albin som kom till världen! Allt är bra med honom, dock blev han förkyld (smittad av Emil som kom hem med dagisbakterier förmodligen) så han har varit snorig och vaknat av det på natten. Annars går det ganska bra här hemma nu. Det är helt fantastiskt att det var en helt färdig liten människa inne i min mage. Jag bara tittar på honom hela tiden och tycker att det är ett mirakel! Självklart är han världens sötaste...

Det känns lite konstigt att vara hemma när alla andra är på jobbet och i skolan. Nästa vecka börjar Andreas också jobba så då ska jag klara mig själv, hjälp!

Jag undrar hur det går för er och om ni trivs i era klasser? Är lärarna ok? och är det tufft tempo?

Kram till er
/Natalie

Skrivet av 6b, 2009-08-28

Visa hela (9 kommentarer)

Hej på er alla före detta 6B:are!

Hoppas att ni är laddade inför högstadiet nu och att ni haft ett skönt sommarlov!

Jag ville bara berätta att jag har fått en liten pojke! Han kom i tisdags, en dag före beräknat datum. Allt gick bra med både honom och mig. Vi åkte in till förlossningen på morgonen vid 10-tiden och fick ett rum vid 11. Klockan 14.30 är han född, så det gick ganska snabbt! Dock gjorde det inte mindre ont! Han vägde 3796 gram och var 51 cm lång. Än så länge är han namnlös. Emil tycker att han ska heta Blixten. (Efter Blixten Mc Queen) Vi får väl se, det är svårt med namn...Har några på gång, men kan inte bestämma oss!

Nu är vi hemma i allafall och försöker få ordning på amning och sömn. Det är jobbigt att inte veta om och hur länge man får sova. Han äter ca var tredje-fjärde timme och det tar en timme varje gång, så det är många timmar i soffan för min del. EMil tycker att det är lite jobbigt eftersom jag hela tiden måste mata lillebror...

Skrivet av 6b, 2009-08-18

Visa hela (7 kommentarer)

Hej på er!

Nu har jag skickat hem alla IUP:er till de som jag haft utvecklingssamtal med. De kommer med posten inom kort. Jag har bett Stefan att skicka hem till er som haft samtal med honom. Kopia är också skickad till högstadiet till era nya klasslärare.

Ni som saknar omdömen i matte kontakta Stefan!

Omdömena i slöjd och idrott är inte med. Jag har läst upp för er det som lärarna har skrivit, men de har blivit ombedda att skriva om det i det nya dokumentet som gäller för IUP. Jag har lämnat över ärendet till deras rektor Mikael Dahlberg.

Ha en underbar sommar!
Många kramar från
/Natalie

Skrivet av 6b, 2009-06-16

Visa hela (2 kommentarer)

Vad duktiga ni var i kyrkan och vad fint det blev alltihop. Ingemar är kanonduktig som lyckats att få så många elever att sjunga samma sång samtidigt! Det var så häftigt på slutet när ni sjöng "och därför vill jag sjungaaaaaa........att sommaren är min! Och när alla sträckte upp armen i luften blev jag alldeles tårögd! Så nu har ni gett mig ett till minne från min tid med er.

Tack för det här läsåret alla elever och föräldrar. Jag tycker att jag kunnat ha en öppen och bra kontakt med er och det är jag glad över. Jag vill också tacka för det fina halsbandet och oljelamporna jag fick från klassen. Jag älskar halsband, det kan man aldrig få för mycket av, så det var perfekt. Dessutom hade jag tänkt köpa oljelampor att ha på uteplatsen, så det var också super! Tusen tack!

Jag hoppas nu att ni får ett skönt lov och att ni kämpar på när ni kommer till högstadiet. Jag tror att alla har förmågan att bli minst godkänd i alla ämnen. Jag hoppas att jag och de...

Skrivet av 6b, 2009-06-11

Visa hela (3 kommentarer)

Då var det dax för sista veckan! Den sista på hela mellanstadiet.......
Börja redan nu att leta upp de skolböcker som ni har hemma. Jag ska ha in historiebok, boken om världen, atlas, eng textbook och skjut kungen. De böcker som inte lämnas in måste ni ersätta. Jag ska kolla upp vilka summor det rör sig om.

Några var sjuka eller ska göra om historieprovet vi hade förra veckan. Vi tar det på onsdag. Jag har rättat och ska dela ut i morgon.

I morgon kommer Patrik och han kommer att hålla i en del lektioner. Det blir både drama och skrivuppgift så än kan ni inte lägga ner tankeverksamheten helt. Veckan kommer dock att bli lugnare än vanligt och läxfri, men vi har fortfarande lite kvar att jobba med.

På tisdag är det utflykt till Lomma, se separat lapp som skickades hem i torsdags. Bussen går från Norrevång 8,40, alla ska vara på plats för inräkning och påstigning 8.25 (alltså har ni äntligen fått en efterlängtad sovmorgon) Vi beräknar vara tillbaka 13.30-14.00 och...

Skrivet av 6b, 2009-06-07

Visa hela (8 kommentarer)

I morgon måndag 1/6 kl 18.0 uppträder båda 6:orna för föräldrarna under ledning av Ingemar. Jag har delat ut lapp ang viktiga datum fram till skolavslutninen och där står detta med! Klassen verkade dock inte ha koll på detta när vi pratade om det i fredags. Jag hoppas att ni föräldrar har bättre koll än era barn så att det blir stor publik! Jag vet att det har övat mycket nämligen.
/Natalie

Skrivet av 6b, 2009-05-31

Visa hela (2 kommentarer)

Hej på er!

Förra veckan hann vi inte med våra redovisningar i historia eftersom jag var sjuk och det var svårt för de andra lärarna att hålla i detta. Vi kommer att redovisa på onsdag istället! I morgon måndag är Anjé vikarie för mig. Hon har fått dagens planering och hon känner till reglerna i klassen. Det kommer nog att gå super! Glöm inte att ni som inte redovisade ert uppdrag i fredags ska göra det i morgon. Anjé har fått en lista på vilka som inte redovisat!

På tisdag ska vi gå till kyrkan för att öva inför skolavslutningen. På onsdag kommer Patrik och vi har också terminens sista hemkunskap. Denna gången praktiska övningar men inget ätbart. Vi kommer också under veckan att arbeta klart med boken skjut kungen där vi kommer att läsa om mordet på Gustav III.

Veckans läxor:
mån: uppträde under ledning av Ingemar för föräldrar kl 18.00 på k-huset
tis: -
ons: skjut kungen sid 273-280, redovisning historiefördjupning
tor: historieprov sid 34-41, 46-52...

Skrivet av 6b, 2009-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en bra och rolig klassresa, jag har tänkt på er.........hoppas i alla fall att ni är nöjda och att ni haft en skön ledighet! Det har jag haft. Jag har varit med min familj i Yngsjö i vår stuga. Där har vi grillat, fikat, varit på stranden, lekt och slappat.

I morgon (måndag) ska vi se på film. Det kommer sedan att bli ett uppdrag till filmen. Uppdraget ska genomföras som en av veckans läxor. Det ska lämnan in skriftligt men också redovisas muntlit på fredag. Tisdagen är vanlig dag. På onsdag är det sista NO-temadagen. Det innebär att alla har varit runt på 4 olika stationer. Man har provat på experiment, teknik och besök på reningsverket. På torsdag är det redovisning av fördjupningen i historia. Läxa till i onsdags var att lämna in sitt arbete till mig. Alla har inte gjort det. Se till att göra det senast tisdag så att jag hinner läsa igenom dem innan redovisningen! På torsdag är allt som vanligt. Fredag är vanlig dag med...

Skrivet av 6b, 2009-05-24

Visa hela (6 kommentarer)