En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

A_borres' bloggis

Fortsättningen är mycket rolig och överraskande måste jag få säga. Huvudpersonen Nadezjda har tagit kontakt med sin syster men de kommer inte överens. Så hon bestämmer sig för att lösa problemet själv med sin man. De åker till pappan för att övertala honom att eftersom han är åttiofyra och hon är trettiosex så skulle inte de passa speciellt bra ihop. Men pappan är redan helt såld. Han skickar över pengar till henne konstant pga nya kostnader som upp kommer. Pappan är till och med så ivrig att han skickar iväg hundratals pund som egentligen är hans pension som han ska leva på. Så Nadezjda och hennes man tror att de har övertalat pappan att sluta upp med att ge bort pengar så fortsättar han ismyg.
Skälet till att Marina Lewycka har skrivit denna bok är lite oklart för mig. Jag har dock en teori. Det är nämligen så att Marina blev född i ett flyktingläger i Kiel. Tillslut så kom de till England i slutet av kriget och inte för att hon var så jätte gammal för att...

Skrivet av A_borres, 2007-05-30

Visa hela (1 kommentar)

Hej. Denna första blogg om boken kommer lite sent nu men jag hoppas att det är okej.
Boken jag valde var ”En kort berättelse om traktorer på ukrainska”, skriven av
Marina Lewycka. Boken handlar om Nadezjda. Plötsligt rycks hon upp av ett telefon samtal från hennes gamla far, som har kommit på den smarta idén att han ska gifta sig igen efter att hans hustru gåt bort för några år sedan. Men råga på allt så är hon mycket yngre och har redan en man. Nadezjda tycker detta är helt vansinnigt och är tvungen att ringa sin syster som hon har bråkat med sedan många år tillbaka. Så för att kunna övertyga fadern att inte gifta sig måste systrarna allieras sig mot den nalkande fiende. Det är kortfattat vad som har hänt. Nästa blogg kommer jag gå in på mer vad som händer.

Skrivet av A_borres, 2007-05-30

Visa hela (1 kommentar)

1. Boken heter ”Det slutna rummet” och är skriven utav Maj Sjöwall och Per Wahlöö
2. Boken utspelar sig i sthlm, men närmar vart i sthlm har inte riktigt kommit fram till.
3. Huvud personerna i boken är Martin Beck och Gunvald Larsson. Martin har ju kommit tillbaka från en tid efter att ha varigt tjänstledig. Han verkar vara mycket sliten men verkar ha mycket erfarenhet i hur mordutredningar funkar och hur man löser dem på bästa sätt.
Gunvald är däremot hetsig och vill kunna få koppla bort jobbet så for han bara kan men får aldrig tid med det.
4. Miljön beskrivs inte på något speciellt sätt alla fall inte så lång jag har kommit. Det
ända är att Martins rum som han själv gjorde i ordnig skulle vara på ett visst sätt.

Skrivet av A_borres, 2006-12-14

Visa hela (1 kommentar)

Texten handlar om huvud personen har tagit i på ett värdshus där han möter ett sällskap. Dessa ska till samma destination som honom vilket är Canterbury. De ska åka till Canterbury för att troligviss se på relikerna som har blivigt kvarlämnade för att ”råda bot för mången plågsam värk och dödlig sot”.
Efter att han träffar dem så stiftar han närmare bekantskap med dem och tillslut kommer de farm till att den ska ta sällskap till Canterbury. Sedan börjar han beskriva de olika följeslagarna vilket jag tycker är mycket underligt.

Riddaren var enligt texten ”sällsynt vacker”. Jag tycker att det summerar hela texten men man skulle även kunna tillägga att han bara stred för det som var skönt och gott. Det beskrevs också att han hade stridigt för flera olika kavallerier. Han kunde också allt det som en riddare skulle kunna tex. Komma på sånger, komponera, tornera, dansa och skriva. Han var en mycket buktig ryttare enligt vår huvudperson.

Tiggarmunken är en mycket...

Skrivet av A_borres, 2006-11-30

Visa hela (1 kommentar)

I onkel toms stuga har följande hänt. Eliza som flydde från slavhandlaren och to till undanflykt hos en familj är fortfarande kvar där. Hon är mycket mager och blek och extremt nervös över att någon ska hitta henne där. Hon har också nyss fåt besked från en familjemedlem att hennes make som bodde på en annan går hade rymt och är nu på väg till samma gömställe som hon är. Detta blir om som sagt överlycklig av att få höra och svimmar.

Tom där emot har det inte lika bra. Som tur är får han det bättre och bättre för var dag som går eftersom slavhandlaren Shelby får mer förtroende för Tom. Detta visar sig genom att Tom inte behöver sitta kedjad som de andra slavarna behöver. Han får också går runt på fartyget och hjälpa till och titta på landskapen som de tuffar förbi.
En dag händer det att en lite flicka trillar överbord och Tom är snabbt där och räddar henne.
Resultatet av denna action har jag inte komma till.

Jag tror att det går bättre och bättre för...

Skrivet av A_borres, 2006-11-23

Visa hela (1 kommentar)

I min bok har detta hänt hittills: Tom som är en svart slav har blivigt såld till en slav handlare som tänker ta honom till södern. En annan slav på gården, Eliza hade ett litet barn. Han hade också blivigt såld. Detta hade hon fåt reda på och blev helt förkrossad. Så natten innan de skulle åka från gården rymde hon med sin son.
Hon skulle försöka ta sig till Canada p.g.a. att Canada var ett fritt land för slavar.
Tom däremot insåg att det inte var någon ide att rymma och följde med slav handlaren mot södern.
Hittills har Tom med slavhandlaren tagit sig förbi Louisville och slavhandlaren har samlat på sig ett antal mer slavar förutom Tom.
Eliza har i sin tur inte hunnigt så långt men hon har hittat en bra familj som hon får sova och får mat hos. Eftersom hon är jagad av slavhandlarens hantlangare så är hon helt utmattad men som tur är, är hon säker för tillfället.

Det jag har kommit fram till är att jag tror att det finns två huvudpersoner. Ena är plikt...

Skrivet av A_borres, 2006-11-14

Visa hela (1 kommentar)

1. Thespil var teaterns fader i Grekland. Han utskilde en sångare ur kören.
Man började med teater i grekland.

2. Endast män spelade teater i Grekland. Man kunde inte tänka sig att
Kvinnor kunde stå på scen i gamla grekland.

3. Sofokles främsta verk är "Kung Oidipus". Den handlar om Oidipus som är
son till Kung Laios. En dag får Laios reda
på att Oidipus kommer att döda honom. Han skickar i väg Oidipus när han är
ett litet barn och Oidipus får växa upp i en annan stad. Men han kan inte undgå sitt öde och han dödar sin pappa och gifter sig med sin mamma.
Budskapet med historian kan nog vara att om man letar för mycket efter en
ska kan den vara mitt framför ögonen på en

4. Om att kvinnorna ska sex strejka mot sina män tills de slutar att kriga.

5. Aiskylos: han diktade Orstin som är en trilogi. Den handlar om en
Blodshämnd genom flera generationer av en familj.
Den första boken är Agamemnon. Den handlar om att kriget i Troja är över och
kung...

Skrivet av A_borres, 2006-11-10

Visa hela (1 kommentar)

1: Att Hektor är stilig och är just påväg att ge sig ut i krig mot spartanerna. Så han vill så klart säga hejdå till Andromeda en sista gång om han skulle dö mot spartanerna.
Andromeda är förkrossad i scenen. Hon säger till Hektor att han ska göra sin hustru änka och sin son faderlös.

2: När Hektor säger att om han skulle dra sig ur slaget skulle ah dra skam över hela sitt folk och släkt

3: Exempel på stående epitet: Snabbfotade Akilles, Sköna Helena, Vitarmade Andromache, Högportade Thebe och Strålande Hektor

4: Ja. Jag är inte bra på att bedöma mig själv men jag skulle nog kunna kalla mig mångsportande Adam. Eftersom jag spelar många sporter, har spelat många sporter och är intresserad av många fler.

Skrivet av A_borres, 2006-11-10

Visa hela (0 kommentarer)