En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
AgnesJohansson

Till minne av David Johansson

Kom tillbaka

Snälla kom tillbaka David! Du ska ligga i soffan hos oss i värmen där du hör hemma. Du ska skrika på kvällarna att "Agnes det är Zack and Cody nu". Allt känns så tomt, tyst och kallt. Att vi inte har någon att passa upp på, någon att ta hänsyn till längre känns så hemskt. Det känns inte tryggt att tänka att livet ligger framför mina fötter. För just nu är det svårt att se ett liv utan David, min lillebror.

Jag älskar att säga min lillebror, för han ÄR verkligen det, och kommer alltid att vara det.
Jag saknar dig nåt så fruktansvärt. Allt känns så hopplöst.

Idag var vi som sagt och köpte godis åt barnen på avdelningen, plockade även ihop lite filmer som David fått av folk men som han redan haft. Så vi tog bilen dit jag mamma och Kalle, sen pratade vi lite med Davids läkare och sjuksköterskor. Efter det så åkte vi till Kalles lägenhet och hämtade saker sen skulle vi äta pizza, men jag äter ju inte pizza och dom hade ingen kebab så det blev inge bra det. Så blev fika och sen mat hos Mormor och morfar ist. Kändes konstigt igen att David inte var med. Så fort man ser något som påminner om honom så rasar nästan allt.

I natt kunde jag inte sova, jag är så van vid att tvn står på till sent för mamma kollar, sen att det är tänt i lägenheten. Nu var det tyst och mörkt och ingen tv stog på. Sen fick jag på något sätt garderinerna att se ut som David och min morgonrock m.m. Så pratade med K tills han i stort sätt somnade, sen gick jag in och sov hos mamma och hundarna.

David gubben, allt är så tomt utan dig. Jag hoppas du har det bättre nu där du är. Jag behöver hjälp, jag vill hitta den där "dikten" du läste för mig en kväll, i Naruto böckerna tror jag det var, men de är så mkt böcker och så många sidor att det är svårt att hitta. Men jag SKA hitta den. Hela tiden saknar jag dig, alla bilder på dig, både från när du var sjuk och mindre är så hemska men fina och titta på. Jag vill bara att du ska komma tillbaka...SNÄLLA!

Och till er andra, fortsätt kommentera, fortsätt föra bloggen vidare. Kommentera inte bara till mig, kommentera till honom, för hans skull till minne av honom. Han om nån är värd det.

Davids sista tid, så svullen men fin i ansiktet. Även fast du hade så ont i huvudet så var du tvungen att spela Xbox. Jag älskar dig.

Skrivet av AgnesJohansson, 2008-03-22 18:49

Kära Agnes med mamma och alla andra som tillhör familjen.
Vi tänker mycket på Er. Blev så ledsen när jag såg att lillebror somnat in. Men som många skriver så har han det bättre där han är nu. Slipper smärtan och allt vad den har med sig.
Skall nu gå ner och tända ett ljus för David.
kramar i massor till Er alla

Skrivet av Boel med familj, 2008-03-22 19:10

Inget barn är värd att få denna hemska sjukdom, eller ingen människa på jorden är värd att få den. David var verkligen en riktig kämpe har jag förstått genom alla inlägg som jag har läst här på din blogg. Han kämpade verkligen in i det sista och jag tror att han har de bäst där han är nu. Tänder ett ljus för David och många tankar går till dig och din familj Agnes.
R.I.P David Johansson

Skrivet av Sofia K, 2008-03-22 19:15

Du är en så fin människa, Agnes... vilket stöd du varit för din bror under hans svåra tid. Tack för att du orkar och vill dela med dig!! Jag förstår att det blir en mycket jobbig tid nu framöver för hela familjen innan ni verkligen förstått att livet kommer att gå vidare utan David.

Och till David skulle jag vilja säga, att av vad Agnes delat med sig av om dig, måste du ha varit en enastående fantastisk lillebror!! Att ha sån insikt i liv och död och återfödelse när man bara är 11 år... det är stort. Jag har också förstått att du kunde - kan - väldigt mycket om Japan, och även sånt är ovanligt för din ålder. Du måste vara en väldigt klok och vidsynt pojke, mognare än de flesta andra.

Jag tycker också det verkar vara en mycket fin idé med tatueringen, Agnes. På det sättet blir det mer påtagligt att David alltid är med dig.

Känner dig inte, men jag tänker på dig väldigt mycket. Hoppas att du känner att jag kramar om dig hårt.

Skrivet av Barbro, 2008-03-22 19:37

Hej
Som många andra har sagt, en jättebra idé med tatueringen!
Jag har läst om flera andra föräldrar och syskon till ett barn eller en ungdom
som dött, som har tatuerat in namnet.
Kram

Skrivet av Moa, 2008-03-22 20:59

Jag tänker så mycket, det snurrar runt så många olika saker i mitt huvud.......mitt i allt ser jag dej David, så stor, så viktig, så värdefull, du finns på ett sätt som är så mycket större nu.
En son, en bror, alltid en son och en bror........Fina David, fina ni!
Kram/Elisabet

Skrivet av Elisabet, 2008-03-22 21:33

Hej!
Vilken fin idee med tatueringen!
Jag o Mattias tatuerade in Felicias namn i hennes stil!
Jä'tte nöjd är jag, o jag bär med henne hela tiden!
Låter så dumt o fjuttigt, men de blir bättre!
Just nu har det varit stabilt ett tag för mig, men sen kom valpen och allt rasa då jag insåg att jag aldrig kan ersätta Felicia och att jag aldrig kommer få tillbaka henne!
Det går i vågor!
Jag finns för er 24 timmar om dygnet!
Är det något inför begravningen eller så, så bara maila!
Jag kan berätta hur vi gjorde, hade det, musik osv!
Och dom ska va öppna för förslag både på begravningsbyrån och kyrkan!
Vill ni ha allt i Japan tema så ha det, de får ni eftersom det är ett barn!
Vill ni måla på kistan så får ni det! Vi målade på urnan!
Lägg ALLT ni vill i kistan så ni inte ångrar er!
Vi la så mycket så knappt Felicia fick plats *fniss*
Bara ring eller maila om det är nått!


David:
Jag vet att du har det bra nu!
Slipper smärta, sjukhus och oro!
Du vakar över dina nära och kära!
Men glömm ALDRIG: Fast man forit iväg från sin familj så är du alltid storebror o son!
Din mamma är alltid din mamma och din syster alltid din syster!
Hoppas du har det bra!

Kram på er alla

Skrivet av karro, 2008-03-23 09:58

David, du ska veta att alla känner sorg. Men alla vet också att du har det mycket bättre nu. Du får chansen att vaka över din familj och dina vänner. Jag var ute och gick med Agnes igår och då pratade vi om dig. Hon saknar dig så oerhört mycket, men hon har aldrig känt sig så trygg förut. Hon vet att du vakar över henne nu. :) och hon håller på att göra en video om dig också. Hon skickade den men jag kunde inte öppna filen. Fast hon var inte riktigt klar än, så jag får väl vänta :)

Skrivet av ida åhlén, 2008-03-23 13:09

Skickar styrkekramar till er allihopa! Har också mist en anhörig i cancer och vet vad ni går igenom! Tänker mycket på er! kram

Skrivet av Elsa, 2008-03-23 14:00

En gång i drömmen
skymtade bilden förbi
av den jag älskar.
Sedan den gången går jag
alltid hoppfull till vila.

Ono No Komachi, 800-talet, japansk diktare

Skrivet av Lotta, 2008-03-23 17:34

David, David visst har du det bra där du är nu!
Du kämpade så tappert, du store krigare och kämpe... jag tänker på dig,
titta till din mamma och storasyster och alla andra som betydde mycket för dig, titta till dem ofta ofta ofta...du betyder så mycket för dom, titta till dem ofta ofta ofta så att dom orkar...

kram till dig från Helen i Lomma

Skrivet av Helen, 2008-03-23 20:15

Agnes,

dina ord och din beskrivning av er situation de senaste dagarna berör så otroligt starkt att det är svårt att läsa. Smärtan, sorgen och saknaden ni tvingas uthärda nu griper tag i mig på ett sätt som är nästan outhärdligt. Just nu kan jag inte skriva mer, för det är så svårt. Jag vill bara att du ska veta att jag tänker på David och på vad du och din mamma, och övrig familj, måste gå igenom.

David, tack för att vi fick förtroendet och glädjen att göra något positivt för dig. Jag är bara ledsen att vi inte kunde gjort det ännu tidigare... Hoppas du kan göra allt det du drömt om nu.

Hälsa mamma och Kalle, Agnes, och kram till er alla!

Skrivet av LM, 2008-03-23 20:25

Till Agners, Kalle och Lotta,

Fick veta i dag att David lämnat er. Vi är så ledsna för er skull och för Davids skull, som inte fick leva. Jag håller med dig Agnes - jäkla skit cancer. Har tänkt på er mycket, och tänt många ljus för er. Jag hoppas och tror att David har fått komma till en fin plats nu - hemma hos Gud eller världssjälen (som du skrev att han själv yttruckte det).

Vi tänker på er,

Liza och Anders Westerlund

Skrivet av Liza Westerlund, 2008-03-23 21:27

Sörj allt vad ni orkar - det behöver ni. Glöm inte att ingen hade kunna göra detta bättre än du och din mor. Ni har varit fantastiska,

Vi har ett ljus för David tänd varje kväll. Vi tänker på er och det som ni har och kommer gå igenom.

Vi finns här för er om/när ni behöver./ Morbror med familj.

Skrivet av pk, 2008-03-23 22:22

Jag finner inga ord direkt...
Skönt att han nu slipper lida, ha ont o så. Det gör ont i hjärtat, endast 11 år.
(Har själv barn var av en är 11)...
Läste det där David sa till dig här tidigare om att han skulle kunna dö för dig , de orden berörde mig så otroligt!!!

Tänk vad djur kan känna på sig att någonting har hänt, otroligt!
Önskar dig lycka till i skolan när det sen blir dags, & grattis förresten till att det gick så bra på provet här tidigare för dig!!!
*kramar om*
Tänker på er...!

Skrivet av Petra , 2008-03-23 22:45

Usch, jag gråter när jag läser!! Du skriver så fint!! Jag vet inte vad jag ska skriva..men jag tänker på er!! Massa styrkekramar!!

Skrivet av Carro, 2008-03-23 23:39

Hej

Vill även ja skicka styrkekramar till er familj, tänker på er

Jenny

Skrivet av anonym, 2008-03-24 09:15

Skickar många stora kramar till dig Agnes & mamma!! David får oxå en stor kram!!

Skrivet av Marika, 2008-03-24 09:49

Mina tankar går till er och till David som är en sån kämpe, en kämpande modig krigare som nu har mött den stora själen! Han är verkligen en klok och förnuftig kille!

Många kramar till dig och mamma, du skriver så att man blir så tagen. Tårarna rinner och känner verkligen för er!

Kram Jessica

Skrivet av Jessica, Ryans mamma, 2008-03-24 12:22

Att vara stark är att falla och sedan resa sig igen

Du får vvakta himlen och vaka över oss David, tills den dagen vi kommer upp och vakar vid din sida

Tänker på er

Skrivet av Jonas Karlsson, 2008-03-24 13:17

Hej David!
Jag undrar så hur det ser ut i himmelen...undrar så vad ni gör....har du träffat min son Mattias.....
Ser ni oss allltid.....ser ni att vi är ledssna ibland.....vet ni hur mycket vi saknar er........ni kan väl komma ner och hälsa på oss. Vi vill ju bara veta att ni har det riktigt bra......visst har ni det........visst är det paradiset ni är i.......visst ses vi igen.........Ta hand om varandra, lova det

Skrivet av Elisabet, 2008-03-24 17:15

David, nu när du blivit en stor ande vet du väl att du kan titta till de dina så de vet att du har det bra. Jag tror att man kan mötas i drömriket. De dina är ledsna och kommer så vara ett tag men du kan ta hand om dem så det kanske käns lite lättare för dem. Din syster har skrivit så fint om dig och jag tror att hon kommer att vara till stor hjälp för andra syskon till svårt sjuka barn. Så, om du skänker de dina allt de skydd en stor ande kan ge så skänker jag mina varmaste tankar och stora styrkekramar i massor. Kram Anne-Lie

Skrivet av Anne-Lie, 2008-03-24 20:01

Tänker på er, många styrkekramar/MP

Skrivet av MP, 2008-03-24 20:10

Lilla David.. Jag hoppas du har det fint där du är! Agnes.. vill bara krama dig fast jag inte känner dig
Många varma tankar till dig o din famil o till din bror.
Kram

Skrivet av Anna, 2008-03-24 20:16

Till David:

"Se det här som en sanning.
Lika sant som världssjälen.
Lika verkligt som du och jag och alla andra som gör ingenting till allting.
När du slöt dig till de andra dropparna suckade världssjälen av lättnad.
Nu är alltet allt."

Skrivet av endroppeihavet

Skrivet av Majsan&Puzzel Jr, 2008-03-25 09:21

Har läst om det här och jag grät när jag gjorde det. Låter kanske konstigt att man kan reagera så starkt och känna en sådan medkänsla för människor man varken träffat eller hört talas om förut, men jag tycker att det är en så fruktansvärd tragedi... Man vill inte tro att verkligheten kan vara så grym. Jag hoppas att du och din familj fortsätter kämpa, och att du tror på att han alltid kommer att finnas med dig och vaka över dig och hela familjen. Och jag tycker att det är en väldigt fin sak du gör för din bror.

Många kramar till dig och familjen

Skrivet av Jenny 18år, 2008-05-23 20:11

dethär är det sorligaste jag någonsin läst.
jag har legat och gråtit mig igenom hela din blogg,
allt är så jävla sorgligt och orättvist!
david var verkligen en jättefin söt liten kille.
hoppas han har det bra nu, rip!

Skrivet av therese, 2009-10-16 02:48

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?