En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Alexander247

Alexander247s bloggis

En mytoman (myt + mani) är en person som ljuger mer eller mindre tvångsmässigt, det vill säga utan att det finns någon tydlig orsak till lögnen. Mytomani är i sig självt ingen psykiatrisk diagnos. Ibland kan den härledas till narcissism, paranoia eller schizofreni, ibland till olika tvångssyndrom. En mytoman känner ingen skuld när han ljuger, det blir en "sport" att testa om omgivningen tror på ens lögner, även om de egentligen är betydelselösa. Många mytomaner skapar en myt om sig själva som de ständigt jobbar på, det kan handla om allt möjligt, varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. Orsakerna kan vara flera, dels att verka mer intressant, dels att väcka omgivningens medlidande etc. Vissa mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte.
Vad som händer när man avslöjar en mytoman är olika beroende på personlighet och bakomliggande orsaker till beteendet. Man bör dock vara försiktig, avslöjandet kan...

Skrivet av Alexander247, 2006-08-20

Visa hela (0 kommentarer)

Det värsta jag vet är falska personer, lögner och svek När man så råkar ut för det så blir man
alldeles häpen för man tror ju inte att det kan vara sant att en del människor faktiskt har
sådana egenskaper. Jag har i grunden en väldigt stark tilltro till människan och dennes förmåga. Vad är det som driver en person till att ljuga och manipulera för egen vinning?
Hur långt kan man gå för att skada och nedvärdera andra? Det måste vara människor som
mår dåligt och som i grunden har en otrygg tillvaro med en svag självkänsla, eller?
Tyvärr så kommer jag säkert att råka ut för det fler gånger och jag kommer att bli lika ledsen och förvånad varje gång. Jag ska dock inte låta dessa personer rubba min människosyn.

Skrivet av Alexander247, 2006-08-19

Visa hela (1 kommentar)