En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

AndyCandys bloggis

Upg 3

Detta är uppgift nummer tre
Jag heter Andreas Holst
Svenska A (tors)

1. På vilket sätt har huvudkaraktären/karaktärerna utvecklats i boken jämfört med de första 50 sidorna?

Man har fått höra mer om Forrets öde. Hur han är gift med en fet dam, åkt ut och in på rehab de senaste 10 åren och hur Domaren faktiskt betalat allt det.

Man fick också reda på att Domaren inte var så känslokall som det från början beskrevs. Han skänkte alla sina pengar, som han fick över, till välgörenhet. Så i trakten visste man att bara du gick till Domaren med en bra anledning fick du pengar.

I Rays liv har det också lagts till några pusselbitar.

2. Vilka val har huvudkaraktären/karaktärerna ställts inför?

Ray hittade väldigt mycket pengar hemma hos sin döda far. Han valde att inte berätta det för sin bror, då han visste att Forrest bara skulle knarka upp pengarna då. Sen gömde Ray pengarna i bilen då någon försökte göra inbrott i huset. Vem det var vet man inte. Sen intruducerades även en jurist som var väldigt förtjust i Domaren och de var nära vänner. Ett nytt testamente gjordes nyligen, där det inte nämndes något om pengarna. Vad det stod i det gamla vet ingen förutom juristen. OM nu Domaren nämnt något om pengar vet inte Ray - men i sådanna fall har han ett problem. Men hitills har han ljugit om pengarna.


3. Vilka bifigurer har tillkommit och försvunnit ur handlilngen?
Rays tankegångar återkommer hela tiden till hans föredetta fru (Vicki) som han faktiskt ser när hon, med sin make och deras tvillingar, landar på flygplatsen där Ray just flugit klart med sin lilla skruttiga Cessna.

Sen den nya juristen som varit med och vittnat vid Domaren testamente, Harry Rex. Den personen är intressant då ingen vet om han vet om pengarna i garderoben. Domaren kan ju ha nämnt det, men eftersom att man som advokat har tystnadsplikt kan Ray inte bekräfta något.

4. Har spänningen i boken eller ditt intresse för boken höjts efter de 50 första sidorna?
Jag tycker att det verkligen har höjts! Från början var det mer en presentation av karaktärerna och deras koppling till varandra. Nu, när det har skett ett inbrott vet man att någon vet något om pengarna! Och någon är riktigt desperat!

5. Utvecklade sig handlingen så som du trodde att det skulle göra efter de 50 första sidorna?
Jag kände på mig att pengarna inte bara kunnat legat där och ingen visste något om det. DÅ kom inbrottet, som var skrivet på ett väldigt spännande sätt. Ray hade hittat en gammal revolver - utan kulor - som han försökte smyga sig på tjuven med. En hel sida med bara ett mörkt rum och man inte vet var tjuven är. Klart pulshöjande!

Skrivet av AndyCandy, 2006-11-08 23:30

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?