En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

AndyCandys bloggis

Upg 4

Detta är uppgift nummer tre
Jag heter Andreas Holst
Svenska A (tors)


1. Tyckte ni i allmänhet att det var lätt eller svårt att förstå häftet?
När man började läsa var det riktigt knepigt och undrade hur i hela friden ska detta gå, men efter ett tag kom man in i läsningen och det blev faktiskt riktigt intressant.


2. Vad kom ni fram till var författarens huvudpoäng i häftet?
"I vilket stycke/avsnitt beskrivs det?" Ska man svara på. Jag tycker att huvudpoängen var hela texten. Från början till slut. Om jag verkligen ska peka på ett stycke så är det helt klart sammanfattningen på sista sidan om texten.


3. Ge exempel på ett citat från häftet som du tycker sammanfattar
huvudpoängen/huvudtemat i häftet.
Första meningen.
"En väsentlig läsfärdighet som aldrig lärs ut i undervisningen är att man ska förlita sig på ögonen så lite som möjligt". Visserligen kanske man inte försår allt genom att bara läsa detta men om man läst det tror jag att man förstår precis.

4. Vilka exempel har författaren om läsning bakom ögonen?
Han drar upp flera exempel. Hur man genom att bara titta på några ord en kormikro sekund så kan hjärnan enklare memorisera allting än om det bara är slumpmässigt utvalda bokstäver.


5. När kan man enligt författaren få "tunnelseende"?
När du läser visuellt. Alltså tar ord efter ord och försöker tolka det - istället för att försöka tolka hela meningen/stycket. Man kan motverka det genom att läsa mer och träna upp sig.


6. Vad tycker du författaren verkar ha för inställning till läsning i
allmänhet?
Han tycker nog att det är något som man ska ta med ro och inte stressa sig fram igenom. Ett nöje som blir bara roligare ifall du är bättre på det.
Jag håller absolut med honom. själv läser jag ganska mycket. I alla fall mycket mer än den genomsnittliga tonåringen och jag känner att jag kan läsa snabbt och kunna få ut en bild av ett stycke, till exempel.


7. Övriga spontana kommentarer eller inlägg som har med detta att göra.
Som sagt, en knepig text från början, men när man väl läst ett tag blev det ruskigt intressant! Mycket bra val av material.

Skrivet av AndyCandy, 2006-11-08 23:51

riktigt bra, har inte läst det ännu bara

Skrivet av fogelqvist, 2006-12-13 22:53

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?