En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Annabms bloggis

The end of the world.

Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Krisdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet, what should I chose?

My thoughts spin around in my head in 100 km/h. What if I choose wrong? What if Sweden goes under? Everyone maybe dies. What should I do?

I look at my watch. I notice that it's just one hour left before they close the voting and I don't know which party I want to vote for. Maybe I can skip to vote this year. But what will happened then?
Then the wrong party will win and we will die of the global warming because the winning party don't care about it.
No, I have to vote.

But which part is right and which's wrong? There's so many.
No, now I'm silly. Of course we will not die if I don't vote, but what if. You'll never know. I don’t even know what all parties stands for, why didn't I read what they wanted? I'm so stupid. Everything is on me now, if I vote wrong the hole world is gonna die.

I start to sweat, I have never felt so nervous...

Skrivet av Annabm, 2006-11-29

Visa hela (0 kommentarer)

Världens undergång

Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet, vad ska jag välja?

Tankarna snurrar runt i huvudet i 100 km/h. Tänk om jag väljer fel? Tänk om Sverige går under då? Vi kanske dör. Vad ska jag göra?

Jag sneglar ner på min klocka. Nej, det är bara en timme kvar innan dom stänger röstningen och jag har ingen aning om vilket parti jag ska rösta på! Men jag kanske ska skippa att rösta i år. Men vad kommer hända då? Då vinner säkert fel parti och vi kommer att dö av växthuseffekten för att det vinnande partiet inte bryr sig om den. Nej, jag måste rösta.

Men vilket parti är rätt och vilket är fel? Det finns ju så många.
Nej, men nu är jag löjlig. De är klart vi inte kommer att dö om jag inte röstar, men tänk om. Man vet ju aldrig. Jag vet inte ens vad alla partier står för, varför gick jag inte igenom vad dom ville? Jag är så klantig. Allting hänger på mig nu, röstar jag...

Skrivet av Annabm, 2006-11-07

Visa hela (3 kommentarer)

Inledning

Miljöpartiet vill att skolan ska utvecklas till något bättre. Dom vill t.ex. avskaffa dagens betygsystem för dom tycker att det är en dålig kunskapsmätare. Istället vill dom inskaffa skriftliga rapporter där det ska stå vad eleven har gjort under året.

Dom vill också att eleverna ska ha en sån trygg miljö i skolan som är möjligt. Därför har dom varit med och drivit en lag mot mobbning. Nu kan eleverna t.ex. få skadestånd om skolan inte gör vad den kan. Man kan också få hjälp av en ombudsman och driva frågan rättsligt.

Andra målsättningar miljöpartiet har är att timplanen ska avskaffas, det ska bli lättare att välja skola genom att publicera skolans resultat och utveckling. Dom vill också att studenternas levnadsvillkor ska bli bättre.


Innan vi började med politiken visste jag knappt någonting. Jag visste t.ex. inte vilka som var partiledare för respektive parti och jag visste inte vad partierna stod för. Nu har jag fått en bra grund när det...

Skrivet av Annabm, 2006-09-20

Visa hela (2 kommentarer)

Mitt första blogg inlägg, trevligt trevligt.
Om ni undrar varför jag har skaffat en bloggis äre för att våra lärare sa att vi skulle göra det ;P
De här var ju ett riktigt roligt inlägg, men tyvär nu måste jag gå. :P


CIAO!

Skrivet av Annabm, 2006-09-03

Visa hela (0 kommentarer)