En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Annabms bloggis

Politisk blogg

Inledning

Miljöpartiet vill att skolan ska utvecklas till något bättre. Dom vill t.ex. avskaffa dagens betygsystem för dom tycker att det är en dålig kunskapsmätare. Istället vill dom inskaffa skriftliga rapporter där det ska stå vad eleven har gjort under året.

Dom vill också att eleverna ska ha en sån trygg miljö i skolan som är möjligt. Därför har dom varit med och drivit en lag mot mobbning. Nu kan eleverna t.ex. få skadestånd om skolan inte gör vad den kan. Man kan också få hjälp av en ombudsman och driva frågan rättsligt.

Andra målsättningar miljöpartiet har är att timplanen ska avskaffas, det ska bli lättare att välja skola genom att publicera skolans resultat och utveckling. Dom vill också att studenternas levnadsvillkor ska bli bättre.


Innan vi började med politiken visste jag knappt någonting. Jag visste t.ex. inte vilka som var partiledare för respektive parti och jag visste inte vad partierna stod för. Nu har jag fått en bra grund när det gäller dom flesta partierna och jag vet i stort vad dom står för. Jag tycker att det är bra att vi har haft politik i skolan eftersom det är en viktig fråga. Speciellt nu när det precis har varit val.

Politiken är ju ett väldigt stort ämne med många partier. Och ibland tycker jag nästan att det är för många partier, för det kan bli svårt att komma ihåg vad alla partier tycker. Fast det är ju ändå bra att det är så många olika för då finns det många att rösta mellan. Och det vi vill är ju att vi ska ha ett demokratiskt land där alla får vara med och bestämma och inte bara en person.

Jag har följt en del debatter på tv och det har varit bra och hjälp mig med mitt arbete i skolan. Nu fick man ser hur partiledarna debatterade mot varandra och vad dom sa för att kämpa för sin politik. Det var både nyttigt och kul. Det roliga med det var när en viss person (nämner inget namn) hackade på den andre partiledaren istället för att framför vad han egentligen ville. Innan jag började titta på debatterna trodde jag verkligen inte att dom skulle hacka på varandra så mycket som dom gjorde. Jag trodde dom skulle vara mer ”artiga” och bara säga vad dom tyckte och sen argumentera för det. Så det var något som förvånade mig.


Jag tycker att det var helt rätt att alliansen vann och jag tror att det kommer bli bättre än vad det var förut. Om jag hade fått rösta hade jag troligen också röstat på alliansen.
Dessutom är det bra för Sverige att få lite omväxling så att det inte blir som det alltid har varit. För Sverige måste ju utvecklas och inte stanna kvar på samma plan. Dessutom hade ju Göran Persson redan suttit i så många år. Jag tror också att det kommer bli bättre samarbete mellan partierna i alliansen eftersom dom är så lika i vad dom tycker. Visst det hade säkert gått bra med Socialdemokraterna i fyra år till men jag tror det är bra för Sverige med lite omväxling. Dessutom är ju inte Göran Persson partiledare längre, då kan man ju undra om hade klarat av fyra år till?

Det som kommer bli mest spännande nu är att se vad som kommer att förändras i Sverige, om något nu kommer att hända. Förhoppningsvis förändras det till något bättre, vilket jag tror.

Skrivet av Annabm, 2006-09-20 11:25

BRA JOBBAT TÖSEN :) (Y)

Skrivet av henriettalysen, 2006-09-20 17:55

Hoppas verkligen att det blir som du tror, att något förändras till det bättre.

Skrivet av Mats, 2006-09-28 12:48

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?