En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Annabms bloggis

Världens undergång (novell)

Världens undergång

Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet, vad ska jag välja?

Tankarna snurrar runt i huvudet i 100 km/h. Tänk om jag väljer fel? Tänk om Sverige går under då? Vi kanske dör. Vad ska jag göra?

Jag sneglar ner på min klocka. Nej, det är bara en timme kvar innan dom stänger röstningen och jag har ingen aning om vilket parti jag ska rösta på! Men jag kanske ska skippa att rösta i år. Men vad kommer hända då? Då vinner säkert fel parti och vi kommer att dö av växthuseffekten för att det vinnande partiet inte bryr sig om den. Nej, jag måste rösta.

Men vilket parti är rätt och vilket är fel? Det finns ju så många.
Nej, men nu är jag löjlig. De är klart vi inte kommer att dö om jag inte röstar, men tänk om. Man vet ju aldrig. Jag vet inte ens vad alla partier står för, varför gick jag inte igenom vad dom ville? Jag är så klantig. Allting hänger på mig nu, röstar jag fel kommer hela mänskligheten att dö ut. Eller? Svetten bara rinner, jag har aldrig känt mig så här nervös förut. Tänk om jag röstar fel?

Jag har ju jämt hängt med alla partierna på tv precis innan jag skulle fylla 18, men nu när jag äntligen fyllt 18 och får rösta har jag ingen aning om vilka jag ska rösta på. Jag visste ju vad partierna stod för, för inte mindre än två veckor sen. Rebecca tänk, tänk, tänk. Jag fattar ingenting, det känns som om jag har varit med om en minnesförlust. Jag minns ingenting. Det enda jag kan tänka på är hur alla människor kommer att dö, på grund av mig. Vad ville vänsterpartiet, ville dom att individen skulle stå i centrum eller var det moderaterna som ville det eller det kanske var kristdemokraterna. Shit, vad ska jag göra, vad ska jag göra. Nej, nu får jag bestämma mig. Det är bara 45 minuter kvar innan dom stänger röstningen. Jag får helt enkelt bara åka dit och bestämma mig när jag väl är där.

Men, var sjutton är mitt röstkort nu då? Det får inte vara borta. Tänk Rebecca, var har du lagt röstkortet? Jag har inte tappat det i alla fall eftersom det låg på köksbordet imorse. Vad gjorde jag av det sen? Vänta, den kanske har ramlat ner under bordet.
Nej, där låg det inte. Snälla röstkort kom fram, jag behöver dig verkligen nu. Men där ligger det ju ute på hallbordet! Tack och lov.

Paniken stiger ännu mer medan jag rusar till bussen. Väl inne på bussen snurrar tankarna runt i mitt huvud så snabbt att jag inte ens hinner med att förstå vad jag tänker. Nu är det bara 35 minuter kvar. Helt plötsligt vaknar jag till från mitt tänkande av någon konstig röst.

”Ursäkta, det har blivit ett tekniskt fel på bussen. Men oroa er inte, vi kommer att rulla iväg igen om några minuter”

Neeeeeeej, det här får bara inte hända. Inte idag och inte nu.
Efter ytterligare 5 minuter och bussen fortfarande står stilla ser jag min mammas och pappas bil köra förbi. Jag reser mig snabbt upp, tar mina saker och kutar ut. Jag hade trots allt lite tur idag eftersom jag såg deras bil och mamma såg mig vinka i backspegeln.
Hon stannade bilen och jag sprang bort mot henne.

Jag satte mig i bilen och vi svängde ut mot stora vägen. Men va sjutton? Vart är vi påväg? Det här är ju inte vägen mot vallokalen? Paniken steg så fort jag tänkte på vad som skulle hända om jag inte röstade. Helt plötsligt stannar vi vid en bensinmack. Shit, det här får bara inte hända. Jag kommer missa röstningen. Jag hoppar ut från bilen och springer allt vad jag kan mot centrum där den närmsta vallokalen ligger.

Men helt plötsligt slocknar det för ögonen. Jag hade snubblat. Jag skulle missa röstningen och hela världen skulle gå under. På grund av mig.

Skrivet av Annabm, 2006-11-07 13:21

Haha ^^ Bra ju :D

Skrivet av Vulle, 2006-11-07 19:58

Kul att du tog upp politiktråden.

Skrivet av Mats, 2006-11-10 12:23

Jättebra Anna! Roligt roligt ;)

Skrivet av SannaIsTheSHIT, 2006-11-27 11:40

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?