En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Nu har Benny växt om Lola. Den 17/11 noterade han 15,7 kg (mot Lolas ca 14).

I söndags gjorde jag provet till allmänslydnadspasset med Benny. Det ingår i Allmänlydnadsinstruktörsutbildningen att man skall göra det med egen hund. Däremot måste man inte göra det med en 4,5 månaders stolle.
Det blev MVG på det mesta, men stoppkommandot höll inte (han snodde den uppdykande skojjiga bollen). Och när nosarbetet skulle testas upptäckte Benny ett hål i staketet där man kunde åla ut och in 10 gånger. Mycket roligare. Sittande i grupp med störning 2 minuter går sådär.

På utbildningen fick vi också gå igenom de sk analysinstrumentet, där man genom olika övningar får en grov bild av hundens olika egenskaper. Nån fegis är han inte, den gode Benny. Han kliver rakt in i ett förråd och börjar ivrigt undersöka vad som finns där, klättrar och kryper, härjar och brötar. Inte heller har han det minsta...

Skrivet av BENNY, 2006-11-21

Visa hela (1 kommentar)

Benny är nu 15 veckor och väger cirka 11 kilo. Han är nästan lika stor som Lola, nästan lika snabb och nästan lika duktig. Fast det sistnämnda är inte riktigt sant, Lola kan fortfarande mer. Framför allt har hon massor av erfarenhet.

Benny är lätt att ha att göra med, han kan därför ofta få vara med och kan ligga lugnt i buren eller bilen till det är hans tur. Jag går för närvarande en allmänlydnadsinstruktörsutbildning i en grupp på 7 personer. Det innebär mycket teori, varvat med en del praktik med egen hund. Vi kommer också att göra ett projektarbete kring ett annat ekipage.
Redan andra helgen Benny var här (dvs vid 10 v) fick han vara med på kursen – då sov han ganska mycket och märkte knappt att han då och då blev inburad. Då var också Lola med och hjälpte till att hålla honom sällskap.
I helgen som var hade jag med båda hundarna på lördagen. På söndagen fick Benny hänga med utan Lola. Det tyckte han var toppen. Vi tränade då för det sk...

Skrivet av BENNY, 2006-10-11

Visa hela (1 kommentar)

Benny har visat enastående förmåga att anpassa sig. Husets okrönta drottning, 7-åriga pinschern Lola, inledde kotakten med att nonchalera stenhårt. Under hela första veckan var Benny inte värdig en vänlig blick. Han fick dessutom lära sig att det var fult att bita i benen.
Samtidigt kunde man se att Lola tog Benny i försvar - redan första dagen när grannens doberman började voffa i vanlig ordning, avfyrade Lola ett (1) skall som gjorde att och dobermanen har inte hörts av sen dess och som fick blodet att frysa i Bennys ådror. Man kan undra vad hon sa?
Benny är inte den som hänger läpp över livets fasor och hämtade sig snart. Han är nu pinscherskallanpassad och fattar vad som menas utan att ta värre illa vid sig än en normalpinscher. Lola är hans idol och han tar efter henne i en hel del, tex att man skall sitta före maten. Lola, som i andra fall har ett närmast hysteriskt matförsvar, har hela tiden respekterat Bennys matskål.
Efter en dryg vecka kunde man se Lola välja ut...

Skrivet av BENNY, 2006-09-04

Visa hela (0 kommentarer)

Ben - en border collie med klassisk teckning och klassiskt namn.
Det fina namnet förvandlades under hemresan till Benny med många kära påhäng: Benny-Bus, Benny-Bit, Benny-Buffel, Bröte-Benny, etc men även Benny the Best. Han klarade bilresan tillsammans med Jenny och kullsystern BamBam med glans - valparna hade tränats i bilåkning. (Tack för det!)
Benny väger 5,7 kg.

Skrivet av BENNY, 2006-08-29

Visa hela (0 kommentarer)