En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

BENNY

4 SEPTEMBER - BENNYS FÖRSTA TID

Benny har visat enastående förmåga att anpassa sig. Husets okrönta drottning, 7-åriga pinschern Lola, inledde kotakten med att nonchalera stenhårt. Under hela första veckan var Benny inte värdig en vänlig blick. Han fick dessutom lära sig att det var fult att bita i benen.
Samtidigt kunde man se att Lola tog Benny i försvar - redan första dagen när grannens doberman började voffa i vanlig ordning, avfyrade Lola ett (1) skall som gjorde att och dobermanen har inte hörts av sen dess och som fick blodet att frysa i Bennys ådror. Man kan undra vad hon sa?
Benny är inte den som hänger läpp över livets fasor och hämtade sig snart. Han är nu pinscherskallanpassad och fattar vad som menas utan att ta värre illa vid sig än en normalpinscher. Lola är hans idol och han tar efter henne i en hel del, tex att man skall sitta före maten. Lola, som i andra fall har ett närmast hysteriskt matförsvar, har hela tiden respekterat Bennys matskål.
Efter en dryg vecka kunde man se Lola välja ut en (1) leksak och ge den till Benny. Ytterligare några dagar började de leka med varandra, fast bara inomhus... Inte en möbel stod kvar på sin ursprungliga plats efter ett race. Några dagar senare började de leka utomhus. Lola är mycket border collie-van och lekarna är en pinscher/border-kompromiss.

Vi har besökt ett flertal platser (klubbar, promenadvägar) där jag brukar hålla till, träffat lite olika hundar, åkt bil, sova i bil, tränat inkallning och hantering, "nej" och "varsågod"/"hoppålek" och som sagt, "sitt" fick jag på köpet.
En nära nog helt orädd 2-årsälgko har lagt sin rutt genom vår trädgård, så den har även Benny träffat. Han hade inte vett på att backa utan glodde nyfiket på älgen, men kom tack och lov när jag ropade. Orädda älgar, förfriskade av årets äppelskörd är inte att lita på.

När han var 9 veckor vägde han 6,6 kg - en ökning med nära 1 kg på en vecka.

Skrivet av BENNY, 2006-09-04 11:11

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.