En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

BENNY

BENNY 4,5 MÅNADER

Nu har Benny växt om Lola. Den 17/11 noterade han 15,7 kg (mot Lolas ca 14).

I söndags gjorde jag provet till allmänslydnadspasset med Benny. Det ingår i Allmänlydnadsinstruktörsutbildningen att man skall göra det med egen hund. Däremot måste man inte göra det med en 4,5 månaders stolle.
Det blev MVG på det mesta, men stoppkommandot höll inte (han snodde den uppdykande skojjiga bollen). Och när nosarbetet skulle testas upptäckte Benny ett hål i staketet där man kunde åla ut och in 10 gånger. Mycket roligare. Sittande i grupp med störning 2 minuter går sådär.

På utbildningen fick vi också gå igenom de sk analysinstrumentet, där man genom olika övningar får en grov bild av hundens olika egenskaper. Nån fegis är han inte, den gode Benny. Han kliver rakt in i ett förråd och börjar ivrigt undersöka vad som finns där, klättrar och kryper, härjar och brötar. Inte heller har han det minsta svårt att välja och han har lätt att samarbeta.

När vi vid eftersnacket stod samlade vid stora stegen, kom Benny på att där skulle han upp! Jag lyfte ner, jag tycker att han är för ung. Det tyckte inte Benny, och jag fick lyfta ner igen.
Han gav sig inte utan väntade på sin chans, vilket jag förbisåg. Vips var han uppe en tredje gång och nu hann han nästan hela vägen upp. Nu fick jag dominansen testad och han både morrade och högg när han blev nerlyft och bortforslad från den skojjiga stegen. Uj, uj! :-) Han är en toppenhund!

Skrivet av BENNY, 2006-11-21 19:54

Vi har bestämt oss för att flytta fram kennelträffen till juni någon gång. Så att alla kan vara med.
Kolla på vår hemsida. En del nya funktioner.

Skrivet av Kristian, 2007-01-18 20:18

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?