En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Becca

BECCSON

Uppgift 2

Rebecca Persson, Svenska A, Torsdagsgruppen.

Känslan jag fick efter första sidan i boken var att man kom in rakt i hennes liv. Hon berättar vad onska är för henne, så man får en lite obehaglig känsla.

Huvudpersonen är Jane, som också är författaren. Hon beskriver inte sig själv rakt upp och ner men man får veta mer och mer om henne i olika sammanhang. Andra personer i boken är hennes mamma, hennes halvbröder, hennes morfar och sedan hennes elaka styvfar.

Det är mest styvfadern som beskrivs och man får såklart en bild framför sig hur en person ser ut när någon beskriver och jag kan säga att med hennes sett att beskriva är han röd med två horn i pannan. Nej, men hon beskriver honom verkligen med hat.

Boken utspelar sig i nutid och i början av boken är hon i rätten där hennes styvpappa anklagas för allt han gjort mot henne och sedan berättar hon om allt hon varit med om. De första femtio sidorna i boken är början av hennes berättelse om hennes barndom. Hur hon och hennes bror fått flytta runt bland fosterhem, hur hon sedan blev tvungen att flytta hem igen och tvingas lämna sin älskade bror och hur hon blev utsatt för övergrepp av sin styvfar.

Jag tror att boken kommer fortsätta handla om hennes uppväxt och alla övergrepp hon blev utsatt för. Sedan kanske hur hon kom därifrån och om pappan åtalas eller inte.

Skrivet av Becca, 2006-11-06 15:33

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?