En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Becca

BECCSON

Litteraturprojektet

Uppgift 3


Japp, nu är det dags för upgift 3. Jag har valt att skriva om till "vanlig" svenska. Jag valde sidorna 131-132.

Jag hade lovat att hjälpa pappa att prismärka lite saker i affären men först måste jag bara berätta vad som hände igår.

På eftermiddagen stod jag själv i affären för att pappa åkte för att prata lite affärer med en vän. Han hade haft det lite struligt med familjen så pappa skulle hjälpa honom med pengar. Han skulle ta ett litet lån och i gengäld skulle han få bra ränta och lite gratis filmer som han kunde sälja i äffären. Alla måste hjälpa varandra, det tjänar man på.

I affären var allt stillsamt. Några barn köpte visselpipor och godis, en gamal dam köpte flera stycken likadana grytlappar. Hon verkade vara lite ensam av sig för hon blev glad av att få prata med någon. Hon berättade om sin familj och sina barnbarn.

Det var intressant till en början men sen började jag tröttna. Men för att inte göra damen ledsen fortsatte jag nicka och lät henne prata. När hon sedan gick märkte jag att hon glömt sina grytlappar så jag gick ut och lämnade dom i korgen till hennes rullator. Hon blev självklart mycket tacksam.

Det var tomt i affären en lång stund innan en kvinna kom in. Hon verkade inte vara intresserad av att köpa något för hon gick med bestämda steg fram till kassan. Hon frågade lite irriterat hur länge vi skulle ha kvar cykeln som skylt utanför affären. Även fast hon hade lite rynkor kunde jag se att hon måste varit vacker som ung. Hon hade svart hår med lugg och fint smink. Under den långa rocken hade hon kostym. Hon såg ut att komma från en advokatbyrå.

Sedan berätta hon att hon just besökt en släkting som sitter i rullstol. Släktingen hade jättesvårt att komma förbi på trottoaren när våran reklamcykel stod där. Sedan frågade hon om jag visste att man måste ha tillstånd för att ha cykeln där. Jag blev lite nervös men sen sa jag att vi har alla tillstånd vi ska ha. Jag berättade att pappa har alla papper men att han inte var inne för tillfället.


Ja, det var min egen version av s. 131-132. :)
Tjingeling!

Skrivet av Becca, 2007-04-20 14:15

Rebecca,
Dina bloggar är överlag bra och välskrivna, denna likaså. Bra jobbat.

cecilia

Skrivet av cecilia, 2007-05-11 09:46

Jag håller med Cecilia, din text är mycket bra och din omskrivning fungerar väldigt bra. Du förmedlar innehållet i den ursprungliga texten och sätter din personliga prägel på den, vilket ju var uppgiften och vilket du genomför med precision. Mycket bra!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-12 17:03

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?