En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Becca

BECCSON

Slutuppgift litteraturprojektet

Hej hopp!
Nu var det dags för sista uppgiften. Jag har valt att skriva om Halim och hans pappa.

Halim bodde från början med sin famij i skärholmen men efter att hans mamma dött flyttar han med sin pappa till söder. Jag kan tänka mig att Halim blev som han är i boken efter att hans mamma dött och han flyttat till söder. I boken är han ganska bråkig och ska hela tiden synas och höras.

Halim har bestämt sig för att Sveriges mäktigast revolutionsblatte. Han bråkar, snattar och klottrar och tror han är allmänt ball. Det framkommer inte i boken men jag kan tänka mig att han blivit så efter hans mammas bortgång och flytten till söder.

Även fast Halim bor på söder hänger han mycket i skärholmen där han brukar sitta och prata med tantvännen Dalanda. Jag tror han fortfarande ser skärholmen som hem, han trivs där.

Jag tror att Halims pappa antagligen flyttade till Sverige pågrund av krig eller liknande. Innan boken utspelar sig har pappan nog varit med om ganska mycket. Det var nog efter Halims mamma dog som han gav upp och blev en "svensson".

Halims pappa har gett upp kampen och pratar mest om hur viktigt det är att tala bra svenska. Jag tror pappans karaktär är som den är för att Halim ska vilja förbli den blatte han är. Han vill inte bli nån svensson. Jag tror att Halims pappa är en rätt ensam figur som försöker så gott han kan att uppfostra Halim.

Relationen mellan Halim och hans pappa verkar ha varit bättre innan boken utspelar sig. Det verkar som att dom glidit ifrån varandra lite. Men stundtals i boken får dom bra kontakt och kan prata om det mesta. Jag kan tänka mig att Halims pappa tror att Halim är mycket mindre bråkig än vad han är. Han tror nog absolut inte att Halmin snattar och klottrar.

Jag tror deras relation var bätte innan boken utspelar sig för det verkar som hans pappa var mer som Halim då. Halim vill att hans pappa ska vara en riktig muslim. Han vill att han ska be och läsa koranen men pappan pratar bara mer och mer om Sverige och hur viktigt språket är. Det är nog det som gjort att dom glidit ifrån varandra lite.

Jag tror det var allt jag hade att säga om dom. Tack och hej leverpastej. :)

Skrivet av Becca, 2007-05-04 10:49

Rebecca,
Intressant. Halim är ju en karaktär med ganska spretig vilja, tycker du inte? Du lyfter fram hans motsägelsefulla sidor här; han vill vara revolutionsblatte och tycka att Koranen är hans rättesnöre, men samtidigt snattar och slåss han.
Pappan är ju en viktig karaktär, inte minst för Halim.

Bra funderat.

cecilia

Skrivet av cecilia, 2007-05-11 09:50

Mycket intressanta iakttagelser om karaktärerna, jag tycker du har rätt i mycket av det du skriver, det överensstämmer med min tolkning av karaktärerna i boken. Det är fint att du väljer att skriva om Halim och pappans relation. Jag tycker överlag att du skrivit bra texter, särskilt de senare. Du visar att du reflekterat över det du läst, vilket är mycket bra.

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-12 17:09

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?