En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Därför står Halal hippiernas …

Taggar: historia nyheter förbud islam minaret schweiz svp bgb

… skjortor rakt ut, medan deras ögon rullar och mundiarrén flödar:
SVP – Schweitserische Volks Partei fick med sig en majoritet av landets befolkning på ett förbud på bygge av minareter. SVP är inte, som det felaktigt påstås i svenska medier, något främlingsfientligt parti. I norska medier framställs partiet som högerpopulistisk – vilket även det är rent strunt. Det som gör att Halal hippies över hela Europa går i taket, är att SVP är ett mittenparti som inte rättar sig i leden. SVP har byggts upp i flera steg, där första steg byggdes redan 1917. Sin nuvarande organisation fick partiet under 1970 talet. Politiskt är partiet som om du smälte ihop Centern och Folkpartiet – för det är just det som är fallet: Det ursprungliga SVP var ett lantbrukarparti, som het BGB – som liknade Folkpartiet rent politiskt genom att vara liberalkonservativt – ett riktigt småborgarparti. Det var i många stycken ett brett sammansatt parti eftersom BGB betyder Bauern Gewerbe und Bürgerpartei – alltså: Bonde, Handels och Medborgarepartiet. 1942 bildades Det Demokratiska Parti som enligt det upplysta var en vänster fraktion av det Frisinta Parti. Efter kriget sammanslogs DDP och BGB och efterhand blev till SVP år 1971. Sin nuvarande ideologiska plattform fick partiet 1977/78 efter medlemsflykt och stagnation i väljaruppslutning. Hela historien kan du givetvis läsa på partiets hemsida: http://www.svp.ch

SVP är ett parti som talar ett språk som folk i största allmänhet förstår, och som lyssnar på vad folk tycker. Det innebär att man tvingas vara politiskt inkorrekta, och därmed att anses som oseriösa och oansvariga – som den ökände norska Gro Harlem Brundtland kallade alla som inte höll med i den officiella linjen när hon var på sitt största och regerade Norge med järnhand på slutet av 1970 och början av 1980 talet. Behöver jag säga att hon förlorade valet 1981? De flesta europeiska länder skryter om att vara demokratiska, men som min far lite skämtsamt brukade säga: ”Demokratiskt – för vem då?” Världen bygger, antingen vi gillar det eller inte, på lögner, omskrivningar och illusioner. Lögnerna står som spön i marken när det blir tal om statsskicket. Man vill vara en demokrati, och man vill ha rösterna, men inte vare sig lyssna till eller utföra folkets vilja. De som vill utföra folkets vilja, blir oftast framställd som populister och främlingsfientliga – det sista syftande till att verkligen få dem att framstå som en pariakast. Men vad säger detta om etablissemanget? Enligt min uppfattning säger det om etablissemanget att det består av uppblåsta besserwissers som har växt sig för stora för sina egna skor och sitt eget folk. Den som ser på folkmajoriteten som mindrevärdig, och inte värd att lyssnas på, är ett kräk som inte hör hemma som folkvald – i Riksdagen sitter mer än 340 sådana. Hur jag vet? Du kommer inte dit om du har vanföreställningar om att utföra folkets vilja. Som sheriff Buford T Justice (i Nu Blåser Vi Snuten) sade: ”Du kan TÄNKA på det, men GÖR det INTE!”

Det finns de som tycker att det är pinsamt för en demokrati att besluta om ett förbud mot minaretbygge, men frågan är: Om jag satte upp en flaggstång med en hakkors i toppen – hur länge kom den att få stå kvar? Och hur länge kom det att dröja innan jag finge skaka galler för hets mot folkgrupp? I flera demokratier är det rentav FÖRBJUDET att offentligt ens ANTYDA att Holocaust INTE ägde rum. Är inte det pinsamt? Är det inte pinsamt för ett land att som Sverige att införa en lag liksom IPRED som överför polismyndighet till samma bock som den som vaktar havresäcken? Är det inte pinsamt när man ger FRA befogenheter att avlyssna vem som helst i detta land utan domstolsbeslut, medan Datainspektionen förtvivlar över att pappas guldgossar, de kriminella, kan få sina mindre än vackra nunor plåstrade upp på webben av stygge farbror Polisen? Det är bara att acceptera fakta: Demokrati, yttrandefrihet och integritet är inte för gemene man och kvinna. De som tycker annorlunda är populister, främlingsfientliga och antidemokrater. Det du!

Hela Europa är en jättelik lögn byggd upp i skammen efter andra världskriget, med skuldkänslor för kolonialtid, slavtrafik och gudarna vette vad! Demokrati – indeed! Trots allt detta, är det gott att det finns partier som inte rättar sig i leden, och som vägrar vara med på den skiktning av samhället som etablissemanget eftersträvar. En medborgare måste vara en annan värd, annars kan vi torka oss där bak med hela samhället – och hoppas att röven inte gör anmälan mot oss för ärekränkelse (om du ursäktar mitt långtbortistanska). Om Europas folk fick bestämma, är det att hoppas att muslimerna är duktiga på att springa. Under mer än 30 år har muslimerna betraktat oss som mindrevärdiga, och med hård hand skjutit/hedersmördad familjmedlemmar som blivit för lik oss – och det är ingen förvrängning av sanningen eller historisk omskrivning. Jag har levd i 50 år, och varit vuxen under alla de drygt 30 år som muslimerna smädat vår europeiska kultur – och oss. Låt gå att förbudet mot bygge av minareter i Schweiz enbart är en symbolhandling, men alla resor börjar med det första steget efter att man tagit beslutet om att resa. Jag hoppas, och tror, att Schweiz nu har kopplat ett av sina råstarka lok framför det europeiska tåget, och tar oss med på en resa mot ett nytt Europa utan islam, utan Wahabism och med en förnyat respekt för folket och dess vilja. Hoppas är ju lov – hoppas jag.

http://www.dagbladet.no/2009/11/29/nyheter/utenriks/nasjonaisme/religion/islam/9254484/

http://www.dn.se/nyheter/varlden/blandade-reaktioner-i-europa-efter-minaretsforbudet-i-schweiz-1.1004644

http://www.svp.ch/g3.cms/s_page/78800/s_name/geschichte

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-01 00:23

Mycket bra inlägg.

Skrivet av Diana, 2009-12-01 00:50

lysande!!!bravo...tack

Skrivet av roberto, 2009-12-01 02:31

Otroligt bra skrivet

Skrivet av Per, 2009-12-01 11:31

Tacka direktdemokratin!

I Sverige har vi demokrati men ingen frihet. Här väljer partierna vem vi ska rösta på. I Schweiz har de både demokrati och frihet.

Trots att medielandskapet ser likadant ut som i Sverige som domineras av liberaler med stort infytande på opponionsbildningen visar direktdemokratin att makten tillhör folket - inte medierna - inte politikerna!

Vi kan tycka vad vi vill om resultatet men vi måste respektera en form av demokrati som är överlägsen den svenska. Själv skulle jag ha röstat JA.

Skrivet av Crain, 2009-12-01 15:21

Men, det här är ju stor komik ^^

Det finns folk som tror att det fortfarande finns hippies?

*asgarv*

"Jag har levd i 50 år, och varit vuxen under alla de drygt 30 år som muslimerna smädat vår europeiska kultur – och oss."

Jag känner mig mer smädad av att du hävdar något slags gemenskap med alla européer, än jag någonsin känt mig smädad av muslimer. Tala för dig själv du, och gör en skarp skiljelinje mellan din europeiska kultur och min, är du snäll. Jag ser inte hur du har getts tolkningsföreträde.

Mitt Europa är nämligen demokratiskt TACK VARE liberalismen, TROTS konservativa bakåtsträvare.
Mitt Europa är på väg mot yttrandefrihet även för de trångsynta (ja du också) - förhoppningsvis.
Mitt Europa prackar inte på mig en färdig uppsättning värderingar med något slags stockkonservativt 'kulturarv' som ursäkt, utan låter mig forma min kulturella tillhörighet som jag önskar, på ett personligt plan.

Vad gäller minareter stör de mig inte mer än kyrktorn så länge de inte undantas från de gränser för buller som gäller i tätort - som ateist ger jag fullständigt fan i vilken guds tillbedjare som för oväsen.

Skrivet av Beelzebjörn, 2009-12-01 18:28

Bara en fråga Beelzebjörn: Vad i hela fridens namn är det du har rökt? Skicka mig lite av det stoffet är du snäll, för jag skulle behöva lite hjälp mot mitt deppiga humör ;)

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-01 21:48

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?