En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Vad menar denna Beelzebjörn – egentligen?

Taggar: piratpartiet islam agenda minaret björn beelzebörn nilsson hippies europa

Vad har han för agenda? Om man läser hans svar på mitt inlägg om Halal hippiene, så kan man få för sig att detta är en kille från etablissemanget som känner sig ansatt av det jag skriver och tycker. HAN tycker visst att jag inte äger rätt att tolka något som helst – om man skall ta honom på ordet. Jag brukar inte ha lång stubin, men det han skriver samsvarar inte med Piratpartiets utgångspunkt. Skall vi tro honom, är ju allt ”honky dory” i Europa – även om han bestrider att det finns en kulturell gemenskap. Jag för min del väljer att se sakerna utan filter – och ironin är att jag använder glasögon och han inte. Men sådana utbrott som det ni kan läsa här nedan – och under inlägget om Halal hippiene, borde man kanske ta med en nypa salt. Men man blir ju onekligen lite nyfiken: Här går han till en rasande attack på en partikollega – mig, och sedan kommer han med påståenden om sakernas tillstånd i dagens Europa som fullkomligt sparkar benen undan Piratpartiets skäl att ens existera. Förklara det för mig, den som kan – för jag har en sådan makaber, cynisk fantasi så det kanske blir värre än det faktiskt är om jag skall säga vad jag tror. Piratpartiet kanske borde ta sig ett snack med denna Björn Nilsson?

Och bara så det inte är något missförstånd: Man behöver inte ha skägg, långt hår och poncho för att vara hippie. Det som kännetecknar en hippie är att denne oftast virrar omkring och svamlar om fred, frihet och filli bom bom bom. På ”nysvenska” kallar vi de för ”appeasers”, vilket är sådana som vägrar se faran även när den står på deras tår och stirrar dem rakt i ögonen. DET är dagens hippies, och en Halal hippie är en som inte vill stöta sig med muslimerna.


"Men, det här är ju stor komik ^^

Det finns folk som tror att det fortfarande finns hippies?

*asgarv*

"Jag har levd i 50 år, och varit vuxen under alla de drygt 30 år som muslimerna smädat vår europeiska kultur – och oss."

Jag känner mig mer smädad av att du hävdar något slags gemenskap med alla européer, än jag någonsin känt mig smädad av muslimer. Tala för dig själv du, och gör en skarp skiljelinje mellan din europeiska kultur och min, är du snäll. Jag ser inte hur du har getts tolkningsföreträde.

Mitt Europa är nämligen demokratiskt TACK VARE liberalismen, TROTS konservativa bakåtsträvare.
Mitt Europa är på väg mot yttrandefrihet även för de trångsynta (ja du också) - förhoppningsvis.
Mitt Europa prackar inte på mig en färdig uppsättning värderingar med något slags stockkonservativt 'kulturarv' som ursäkt, utan låter mig forma min kulturella tillhörighet som jag önskar, på ett personligt plan.

Vad gäller minareter stör de mig inte mer än kyrktorn så länge de inte undantas från de gränser för buller som gäller i tätort - som ateist ger jag fullständigt fan i vilken guds tillbedjare som för oväsen.


Skrivet av Beelzebjörn, 2009-12-01 18:28"

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-02 01:08

Är du piratpartist Bergatorparen? Är du medveten om att Piratpartiet har en grundläggande liberal åskådning, och i och med detta är för religionsfrihet? Att stor kulturell variation är en grund för den teknisk-kulturella utvecklingstanke som är grundläggande i piratpartiet?

/En piratpartist som undrar

Skrivet av OlofB, 2009-12-02 08:59

Jag vill, kortfattat, mest säga +1 Beelzebjörn.

Som du skrev så skulle alltså muslimer få springa? OlofB har helt klart en poäng i sina rader om Piratpartiets grundläggande åskådning. Beslutet att ett trossamfund inte ska få bygga en viss typ av byggnad är i min värld helt uppåt väggarna. Beslutet måste respekteras då det fattats demokratiskt men jag kan fortfarande tycka att det är helt fel. Gemenskap mellan européer genom kultur är stor komik och jag vill gärna stå på samma sida av linjen som Beelzebjörn, med dig Bergtorparen på andra sidan.

Det är roligt att vi delar åsikter om FRA och IPRED men här går våra åsikter mil isär. Den dagen muslimer behöver springa för att de är muslimer är en minst lika svart dag som gårdagen.

Lär känna några muslimer och ta en fika så kanske du tänker om.

Skrivet av Gabriel Sjölund, 2009-12-02 09:45

"Jag har levd i 50 år, och varit vuxen under alla de drygt 30 år som muslimerna smädat vår europeiska kultur – och oss."

Glöm inte dem som levde 50 år innan dig som fick uppleva hur judarna smädade "vår Europeiska kultur". Eller vänta, vilka är det som har en historia av att smäda andra kulturer nu igen? Vilka är det som har en historia av att i kristider irrationellt skuldbelägga andra religiösa tillhörigheter för att rättfärdiga diskriminering och kränkning av mänskliga rättigheter? Är det detta gemensamma Europeiska kulturarv du pratar om så betackar jag mig.

Fast om du ändå känner kulturell gemenskap med spanjorer, tyskar, italienare, greker, osv. Ja, då är väl det väldans fint av dig men tala gärna för dig själv. Jag har absolut inget emot övriga Europas alla kulturer, eller ens världens alla kulturer, jag gillar det mångkulturella samhället, men att kalla hela Europa för en monokultur är ju barockt på så många nivåer att det blir komiskt, precis som Beelzebjörn och Gabriel skriver.

Skrivet av Sammy Nordström, 2009-12-02 10:44

Tack för veckans lulz, Bergtorparen.

Snygg bild :)

Skrivet av Beelzebjörn, 2009-12-02 12:15

Jag har tagit ett snack med denne Björn Nilsson nu. Han har lovat att inte dumma sig mer.

Skrivet av Piratpartiet, 2009-12-02 15:15

Trolleri, trollera weeeeeeeyy! Vem trollar bäst.
Kan någon förklara vad meningen med bloggen är? För jag förstår inte riktigt. Är det tanke att smutskasta piratpartiet, eller Björn, eller.... Jag förstår inte! Så jag antar att om något av det var syftet så har du inte lyckats.

Skrivet av maloki, 2009-12-02 15:24

All denna kommentarskärlek till Bergtorparen gör mig nästan lite sentimental :)

My work here is done ^^

(Och så är det faktiskt, eftersom kommentarsfältet inte tillåter mig använda min profil eller länka hem, och det därför inte finns någon möjlighet för mig att styrka att jag faktiskt är jag, så kommer det fler Beelzebjörnar här framöver, är de inte jag, och har EN ANNAN AGENDA ^^)

Skrivet av Beelzebjörn, 2009-12-02 15:38

För att försöka svara alla: Jag känner mig som europé, och jag anser att även om vi gjort saker i det förflutna, som idag anses vara oetiska, så är inte det skäl nog för att idag tiga och tolerera att det kommer folk hit och tar för sig av allt våra samhällen kan erbjuda, och sedan kallar oss för kaffir och allt annat, som i muslimsk språkdräkt mynnar ut i isnande förakt för oss. Jag ser det är många som gärna vill att vi svenskar skall vara någon form av icke-europeer, men vi ligger både geografiskt och kulturellt i Europa, och vår kultur är fullt jämförbar med den du hittar i länder som Tyskland, Österrike och Nederländerna - bara för att nämna några. Jag kunde givetvis ha skrivit om muslimers smädning av svensk kultur, men jag väljer att vidga det till hela Europa eftersom vi inte är ensamma av att bli smutskastade och föraktade av muslimerna.

Jag är förvisso piratpartist, men jag är också konservativ såtillvida att jag inte är villig att slänga vår gemensamma kultur på tippen och bli någon sorts "reservamerikan". Jag brukade tro på att vi kunde ha ett tolerant samhälle där det var utrymme för kulturell mångfald, men jag insåg, om än motvilligt, att det finns ett skäl att det finns olika länder - och att detta skäl är att inte alla går ihop. Varje nation behöver ett utrymme att kalla sitt eget där de själva bestämmer vad som skall gälla - och här är svenskar inget undantag.

Vad beträffar Beelzebjörn, så "googlade" jag honom, och den ända jag híttade, var just denna Björn Nilsson från Piratpartiet - och eftersom det verkar som hans åsikter stämmer bra överens med det som skrevs i mitt kommentarsfält, så såg jag ingen anledning att tro att jag hade med någon annan att göra.

Syftet med min blogg är att ge min syn på saker som händer i tiden, och jag är inte särskild politiskt korrekt. I frågor som till exempel kriminalpolitik, är jag en "hardliner" såtillvida att jag ställer upp för offren mot gärningsmannen, samtidigt som jag är noga med att rättegångar skall vara korrekta och rättvisa så att rätt person trillar dit.

Jag ser att många kallar sig liberaler, men har svårt att acceptera andra uppfattningar än sina egna. Är det liberalt det? Jag är konservativ, men har inga problem med att acceptera andra uppfattningar. Det jag inte accepterar är när folk attackerar mig för att jag tycker till, och säger att jag inte har tolkningföreträde. Jag gör inte anspråk på något företräde i så måtta. Jag gör min förtolkning, och sedan får andra göra sina. DET, gottfolk, är min utgångspunkt.

Slutligen vill jag säga: Jag har känd muslimer, och arbetat ihop med muslimer då jag i min gröna ungdom var anställd hos ett stort, internationellt kemiföretag. Jag har även varit yrkeschaffis i en stad med hög andel muslimer. Så visst känner jag muslimerna. Men jag känner även tyskarna, och när man ser vad de lät sig prässa att göra under andra världskriget, så inser jag att visst kan enskilda människor vara trevliga och bra som individer, men som del av en större social kontext vara farliga. Islam, liksom nazism och fascism, använder sig av socialpsykologi för att förmå i utgångspunkten normala människor att göra sådana saker vi annars förknippar med psykopater. Tänk bara på Holocaust och Aktion T4 - det såkallade eutanasiprogrammet där läkare och sjuksköterskor lät sig använda som bödlar mot funktionshindrade och vanskapta människor. Detta beror på vår förmåga att skilja mellan "dem" och "oss". Därför är jag emot islam och andra irrläror som anser att endast de äger rätt att existera.

Om vi kunde slänga alla religioner på tippen, och bli världsmedborgare så skulle det givetvis öpnna intressanta möjligheter. Men: När man ser hur svårt även en liten grupp om 3 - 4 människor kan ha att samsas i ett och samma hus, hur svårt skulle det inte bli för 6,7 miljarder att samsas i en gränslös värld? Skulle inte detta förvandla världen till en enda stor ghetto där det är varje människa för sig själv, och där man tvingas sova med puffran under kudden?

Jag tror det är bäst om vi accepterar att världen är som den är, och hellre försöker laga det som är tokigt och trasigt. Jag tror att majoriteten av världens befolkning inte skulle vilja att alla kulturarv de har skulle anses för stor komik och förpassas till historiens soptipp, och jag tror inte hellre att det skulle vilja att deras egna länder skulle upphöra att existera.

Då hoppas jag att de flesta fått svar, och att bilden klarats lite. Men var så säker: Jag återkommer med flera kontroversiella skriverier - så slappna inte av ;)

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-02 17:16

+1 Beelzebjörn! Det är egentligen allt jag har att säga om saken eftersom jag anser att din uppenbara islamofobi mest bara är gräslig.

Skrivet av Leffelini, 2009-12-02 17:34

"Varje nation behöver ett utrymme att kalla sitt eget där de själva bestämmer vad som skall gälla - och här är svenskar inget undantag." ...lebensraum!

Näe, innan vi sätter igång referenstävling i allehanda totalitära läror så tja, som liberal så anser jag att du får tycka och uttrycka vilka åsikter du vill och jag förbehåller mig rätten att uttrycka att jag inte håller med.

Jag tror inte att minareter, kyrktorn eller synagoger ger oss fler eller färre midsommarstänger, folkdräkter, julgranar eller vad helst man vill kalla svenskt eller europeiskt. Vad gäller somliga muslimers eventuella (jag har aldrig hört dem uttalas) åsikter om Sverige och svenskar så brukar jag hellre den kristna seden att vända andra kinden till än att börja leva rövare med förbud mot byggnationer i vissa religiösa syften.

Jag kan liksom inte få in i min hjärna hur tolerans av och utrymme för annan kultur tvingar bort min egen. En minaret som avtecknar sig mot skyn omöjliggör inte resandet av en midsommarstång för mig. Snarare sker väl någon form av "korsbefruktning", som ju alltid skett. Kultur är långt ifrån statiskt. Kultur är något man gör, och hur man gör ändras alltid även om förändringarna oftast är små.

Kort sagt, du får tycka precis vad du vill och jag kan konstatera att jag inte håller med dig på särskilt många punkter alls. Inga alls, i det här sammanhanget.

Med detta sagt får jag önska dig lycka till med bloggandet. Kommentarskärlek på den här nivån är inte alltid vanligt så väcka uppmärksamhet verkar du kunna. Dessutom, att skriva sina tankar brukar ju oftast få en själv att se dem i nytt ljus och kanske skriver du om dina åsikter en vacker dag.

Skrivet av Gabriel Sjölund, 2009-12-02 17:59

Leffelini: Islamofobi är ångest för islam, jag är islamavers - alltså känner aversion mot islam. Jag är inte rädd islam, för jag är säker i min övertygelse som ateist. Det som bekymrar mig, är att en stor, och ekonomiskt mäktig stat som Saudiarabien ligger bakom en stor del av moskébyggena i Europa, och att priset som församlingarna som accepterar denna "gåva" får betala, är att det kommer "stipendiater" från Saudiarabien som omvänder dem till Wahabbismen - en mycket bokstavstrogen och strikt version av islam. Men bara så det är sagt: Jag ogillar minst lika mycket USA' s översvämmande Europa med sin skräpkultur. Vi står mitt i skottgluggen i förhållande till två mycket pengastarka nationer, som båda vill ha någon form av världsdominans: USA och Saudiarabien. Den ena använder sig av skräpmat, film, TV och musik för att vinna över folket, den andra använder sig av islam - men syftet är det samma: Att kunna leva gott på andra människors ansträngningar. Där har du min islamaversion och min USA kritiska inställning.

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-02 18:12

Gabriel Sjölund: Jag har skrivit om mina åsikter flera gånger under resans gång därför att världen är inte statisk. Man upptäcker hela tiden saker som får en att ifrågasätta tidigare ståndpunkter. Och: Om du bara visste hur många utkast jag skrivit - och förkastat, skulle du nog blivit förvånat. För mig är det viktiga att få tycka till - och höra vad andra tycker. På så sätt vet man var man befinner sig någonstans. Hoppas du fortsätter läsa min blogg ;)

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-02 18:20

Jag citerar Piratpartiets principprogram: "Staten ska respektera grundlagen även i praktiken. Respekt för medborgarna och deras integritet skall innebära att principer som tortyrförbud, lagstiftningsintegritet, rättssäkerhet, budbärarimmunitet och korrespondenshemlighet är okompromissbara. Piratpartiet skall och kommer att agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man ska kunna förvänta sig av en demokrati. Vi anser också att en sådan respekt aldrig ska villkoras, exempelvis baserat på härkomst, etnicitet, religion, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning eller politisk åskådning."

Läs de sista orden, noggrant. Fundera en stund. Jag har respekt för din politiska åskådning, men förstår inte hur du kan kalla dig piratpartist...

Skrivet av Hanna TOQig Dönsberg, 2009-12-03 00:40

Vet du Hanna: Huvudanledningen till att jag blev pirat, var den övergriparmentalitet som genomsyrar rättighetsindustrin, och den brist på vilja hos Alliansen att ställa upp på medborgarnas sida i en lång rad frågor. Det är tråkigt. Jag kan ställa upp på det mesta av "de sista orden", men religion har jag svårt för därför att religion står för mig som det diametralt motsatta av de övriga momenten. Jag har svårt att respektera sådana som inte respekterar andra än sig själv - och det är islam i ett nötskal.

Jag SKALL se över min anknytning till Piratpartiet eftersom jag anser att de saker som jag gick med för att hjälpa till med att bekämpa - IPRED, FRA och även det kommande ACTA fördraget -som förlorade. När det gäller religion, så delar jag i det stora och hela Pat Condells åsikter. Politiskt är jag höger - det har jag fått tydligt bekräftad nu. Jag tror på frihet, men det måste finnas villkor och bland villkoren måste vara att man måste respektera landets lagar och seder. Annat är förkastligt. Och det är här jag vässar mina yxor i förhållande till muslimerna och deras irrlära.

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-03 02:23

Bergatorparen, jag skulle väldigt gärna vilja att du började svara på lite frågor istället för att byta samtalsämne. Säg en sak som är dåligt med minareter eller moskéer, jämfört med kyrkor? Säg någonting som är dålig med att bära sjal? Själv kan jag inte komma på en anledning, annat än att du är rädd. Helt irrelevant rädd för det okända, för det "nya" som du inte är van vid. Eller tror du att de kommer spränga oss i luften á la 9/11? Du kanske ska kolla upp dina fakta och inse hur otroligt få muslimer som faktiskt tror; de allra flesta jag känner har det mer som en tradition, precis som vi "kristna" svenskar har det. Många har dessutom släppt allt mer på dessa traditioner sedan de flyttade till Sverige.

I slutändan handlar det om en sak - religionsfrihet. Ursäkta språket, men hur fan kan du kalla dig demokrat eller piratpartist om folk inte får välja religion själv? Ser du verkligen inte likheterna med ALLA fallna och pågående diktaturer? Alla folkmord? Efter att tredje världskriget skett och lika många muslimer dödats som judar dödades under nazismens tid, kommer du stå där med deras blod på dina händer? Vanliga människor, bara med mörk hud och ett annat namn på gud? Tror du på fullaste allvar att de är annorlunda?

Skrivet av Aki, 2009-12-03 10:35

Aki: Religion och politik GÖR folk annorlunda - oavsett hudfärg. De som drev Hitlers drapsmaskineri under andra världskriget var vanliga människor som dig och mig. Det är så enkelt som detta: Om du växer upp med läran om att icke-muslimer är onda, och att judar är ondast av de onda, så vill dessa människor förlora sin mänsklighet i dina ögon och du vill kunna döda dem utan samvetskval - utan att vara psykopat. DET är problemet med islam och DET är problemet med kristendomen - att man uppmålar andra som mindre än mänskliga. I sådana fall MÅSTE man se människor och religion i sammanhang. Visst finns det de som är muslimer, som du säger, av tradition - men om dessa måste välja vilka de skall vara lojala mot, vilka tror du de väljer?

Minareter och kyrktorn är i grund och botten anakronismer. De skapades på en tid då det inte fanns klockor för att påminna folk om att det var tid för bön. I våra dagar behövs de inte längre. Minareten betyder för mig ingenting, men jag tycker att man skall ha rätt att neka byggandet av minareter lika så gärna som man kan neka andra arkitektoniska strukturer. Var det upp till mig, skulle man inte få bygga kyrktorn hellre. I våra dagar kan man kalla till bön, åtminstone här i Europa och i USA, med hjälp av den nya kommunikationsteknologin.

Om det sker ett tredje världskrig, kan jag nästan garantera dig att det inte kommer att handla om religion. Det kommer att handla om tre saker: Mat, vatten och energi. De tre sakerna korresponderar med den lägsta nivån i Maslows behovshierarki, så här får man räkna med att ingen kommer att ge med sig. Religion hamnar faktiskt rätt högt upp i denna hierarki, så att den man folk avvara om så behövs. De som dör för religionen, är sådana som lurats tro att den utgör bottenplattan i hierarkin - den som håller upp det övriga. Men besanna mina ord: Tredje världskriget kommer inte att vara ett religionskrig - det kanske rentav inte kommer att ens vara mellan nationer?

Kommer jag att ha blod på händerna? Sannolikt inte, därför att jag tror på att lösa sakerna på ett lite mera subtilt sätt. Det finns en stor skala av medel mellan handlingsförlamning och kulsprutan. Av dessa medel vill lagstiftning vara det bästa.

Så till detta med att välja religion själv: Tror du verkligen att muslimerna VÄLJER sin religion själv? Jag kan berätta för dig att det är förbundet med DÖDSSTRAFF att lämna islam, och folk har blivit avrättade för det. Och du: Muslimer har inte alltid mörk hy. Många muslimer är vita. Så det är inte en fråga om ras. Många inom de kristna miljöerna har inte hellre VALT sin religion. De föds in i den, och står inför valet att om de bryter med religionen, så stöts de bort av familj och vänner. Detta är mer vanligt än vi anar. Det är ytterst få som har lyxen att välja religion. För de flesta är religionen något som har valts åt de av föräldrarna och övriga släkten. Jag har klarat av att bryta med religionen eftersom jag är en ensamvarg, och att jag kommer från en miljö där religion inte har betydelse.

De jag vill se springa, är sådana som hejar på al Qaida och Ansar al Islam. Det är dessa grupper som är de farliga eftersom de är villiga att göra i princip vad som helst för sin tro - eller snarare för att få de utlovade 72 jungfrurna i himlen. Människan är den farligaste av alla varelser just på grund av hennes psyke. En tiger kan döda för att sätta mat på bordet eller i självförsvar, men den känner ingen glädje vid det. Människan, åt andra sidan, är en helt annan historia - och hon är allra farligast för de egna.

Jag hoppas att detta har besvarat dina frågor. Kanske kvarstår detta med hur jag kan kalla mig demokrat? Jag tror på att folk skall få välja vilka som skall styra, och vad som skall gälla. Jag behöver inte gilla alla dessa val, men alternativet är så mycket värre.

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-03 17:07

Självklart förstår jag att du ogillar stödjare av al-Qaida och terrorism. Men faktum kvarstår, väldigt få muslimer gör det. Och jag förstår vad du menar med att religion och politik gör en människa farlig, jag känner precis som du på det planet. Jag tror att alla i alla fall någon gång sedan 9/11 tänkt "tänk om han där har en bomb och tänker spränga oss i luften, bara för att han tror han hamnar i paradiset då". Men vi får inte drabbas av panik. Om en skolmassaker sker och skytten lyssnade på hårdrock är inte nästa steg för att hindra vidare skolmassakrar att fängsla alla som lyssnar på hårdrock. Och jag förstår inte vad du vill göra; vill du slänga tillbaka invandrare till sina forna länder, mellanöstern som sakta faller sönder? Förstår du inte att om någon nu har konstiga religiösa idéer är det HÄR de försvinner? Flyttas en muslim till Sverige finns stor chans att religionen faller bort. Som du säger är det ofta döden som är resultatet av att byta religion i till exempel Afghanistan, men här bryr sig ingen, här är de flesta ateister eller agnostiker. Kan du ge mig ett konkret exempel på hur du vill göra?

Skrivet av Aki, 2009-12-03 23:53

Fast, du bara fortsätter tala om "hur det ligger till", vad muslimer tror på, vilka värderingar de har, osv. Att så säkert tro sig veta vad en miljard människor världen över delar för värderingar är inte så lite arrogant och framförallt, ignorant. Men utifrån saker vi faktiskt vet är det ändå så att de flesta muslimer inte alls är bokstavstroende, vill inte alls tvinga på någon annan sin religion, förespråkar inte alls diktatoriska Sharia-lagar, osv. Och hur vet jag det? Jo, för den dagen då en miljard människor skulle vara så helt överens och fast beslutsamma om en sak så skulle de få sin vilja igenom med omnejd. Nu är det som tur är inte så. Här är ett bra exempel på det: http://www.reformislam.org/sve/

De muslimer du dömmer alla andra muslimer utifrån är en extremt liten minoritet som oftast bor i krigshärjade länders totala fattigdom och desperation. Det fenomenet är inte på något sätt exklusivt för Islam, tänk på t.ex. de kristna extremister som under folkmordet i Rwanda hade ihjäl omkring en miljon människor. Då var det minsann ingen som förklarade krig mot den "kristna" terrorismen, ingen som krävde att inga kyrkor ska få byggas, ingen som krävde att vi inte skulle få ha julskinka i frysdisken på ICA, ingen som krävde att man inte får bära kristna symboler, ingen pekade ut kristdemokrater som ett samhällsfarliga för att vilja stifta lagar utefter bibelns påbud, osv.

Ser du skillnad på den cirkus som startade igång när ett par muslimska extremister kapade ett par flygplan i New York och flög in i WTC? Ser du hur media sen den dagen ständigt lyfter fram muslimska extremisters dåd samtidigt som vad kristna hittar på talas mycket tystare om? Vet du att det finns hundratals svenskar som idag lever med hemlig identitet för att skydda sig mot kristna extremister? Visste du att kristna extremister mordhotade Östgöta Correspondentens chefredaktör för att ha publicerat en bild med Satan skitandes på Jesus? Ja, kristna extremister är kort och gott inte ett dugg bättre än muslimska extremister, om inte värre.

Med det sagt så tycks du inte vilja se hela bilden. Du fokuserar på detaljerna, du ser det du vill se, och missar helheten, sammanhangen och proportionerna. Hoppas jag gett dig en funderare iaf.

Skrivet av Sammy Nordström, 2009-12-04 00:41

Aki: Jag tror lösningen är att avlägsna islam. Så länge man tillåter att islam finns kvar, så finns även hotet mot de som vill lämna religionen kvar. Det är lite som om med svensk familjpolitik: Inte sällan döms barn att fortsätta ha umgänge med en förälder som förgriper sig på dem sexuellt. Islam är den föräldern för många muslimer. Hur skall man, som många av kommentatorerna ovan postulerar, kunna välja religion om den som vill döda en för det får finnas kvar? Lite moment 22, men jag satsar på enskilda människan mot de religiösa institutioner. Är det någon som borde skickas ut, så är det sådana som har kända kopplingar till al Qaida och Ansar al Islam. Att slänga dem i fängelse tjänar inget till eftersom de har alla möjligheter att fortsätta styra sina aktiviteter därifrån. Den värsta terrorn är inte när det smäller - den värsta terrorn är att dels inte veta VAR det smäller, OM det smäller och eventuellt NÄR det smäller. Terror är 99 % psykologi och 1 % handling. Vi kan aldrig värja oss 100 % mot terrorism, men att låta terrororganisationer få operera under täcke av medborgerliga fri och rättigheter är att invitera trubbel och de som får betala priset är alla som försöker fly från eländet. Det är viktigt att märka sig att det i första hand är Saudiararbien som pushar för att få så många islamska institutioner i Europa som möjligt. De första muslimerna som kom hit, använde ombyggda villor och lägenheter som moskéer. De utgjorde ingen risk. Det är den saudiska infiltrationen som är farlig. Att vägra en symbol såsom minareten är att visa saudiska myndigheter att nu är gränsen nådd.

Jag önskar verkligen att vi kunde hjälpa människor bort, inte enbart från islam, men även sådana irrläror som katolisismen och den utdaterade judedomen. Tyvärr är det lättare att missionera för en religion än det är att missionera för ateism - även om det är en av de saker jag så gott jag kan försöker göra både här på bloggen och ute på gatan. Människan VILL bli FRI, men hon TÖRS INTE. Jag minns när jag gick ut ur skolan, så kändes det konstigt att inte längre ha tvånget och alla plikter. Man kände sig nästan naken på något sätt, och sådan är det att bryta med religionen med. Jag bröt med religionen för många år sedan och till en början känner man sig - naken - om du förstår vad jag menar.

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-04 00:49

Sammy Nordström: Jag håller givetvis med dig i det du skriver. Attackerar du ett land som lever sitt liv i media, såsom USA gör, så hör du aldrig ändan på visan. Det finns ingen rättvisa i så måtta. Men: Är det möjligt att reformera en religion instiftad av en psykopat som Muhammed? Är det möjligt att reformera kristendomen - som även den är instiftad av en narcissistisk psykopat? Vore det inte bättre att övertyga människor om att livet faktiskt är bättre UTAN religion?

Annars önskar jag givetvis Reform Islam lycka till med ansträngningarna.

Jag visste inte om att Östgöta redaktören var blivit mordhotad, men det förvånar mig inte. Satan skitandes på Jesus? Måste ha varit en syn för trötta ögon :D

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-04 01:38

Vi kommer återigen till samma problem. Du påstår att lösningen är att "avlägsna islam", men du förstår inte hur omöjligt det är. Du förstår inte att vi omöjligen kan förbjuda en världsreligion, speciellt utan konkreta exempel. Ett förbud skulle om någonting vara början på ett terrorkrig. Eller menar du avslägna som i slänga ut? Göra en Hitler och tvinga muslimer bära en stjärna på bröstet, inte låta någon med den symbolen komma in i landet? Fortfarande, varför? Tror du inte att de om de nu är onda djävlar kan smida planer lika bra UTANFÖR Sverige? Du försöker putta undan problemet istället för att lösa det. Du vägrar se dem som människor, du ser dem som "smittade" som måste avlägsnas från oss "normala". Jag känner många muslimer som beter sig som helt vanliga svenskar. Jag har aldrig stött på en muslim som uttryckt hat mot kristendom eller Sverige, utan som respekterar andra så länge de själva blir respekterade. Hittills har jag inte skadats alls av deras tro. Självklart är religiösa extremister ett problem, men varför fokuserar du bara på muslimer? Och varför kan du inte försöka lösa problemet istället för att försöka slänga ut det?

Skrivet av Aki, 2009-12-04 17:26

Aki: Med att avlägsna islam, menar jag att i största möjliga mån få folk att vända den ryggen. Du kan säga så här: Det är lite som med Warner Music Group och Universal Music Group: Det att det är så mäktiga att de kan dupera såväl YouTube som de facto hela nationer, beror på att folk köper deras produkter i en sådan mån att de blir rika. Om folk inte köpte vad de erbjöd, kom de att upphöra existera. Om folk vände islam ryggen, vad skulle det bli då? En historisk relik och en samling skrifter. Samma gäller kristendomen i allmänhet och katolicismen i synnerhet: Det är det faktum att folk skänker pengar och egendomar åt dem, som gör de ekonomiskt mäktiga, och att folk blir de trogna - även när deras företrädare förgriper sig på barnen. Så skall vi avlägsna religionerna, måste det ske genom att vi får folk att se ljuset och förstå att de blir utnyttjade av spekulativa dagdrivare som kallar sig prästerskap alternativt skriftlärda alternativt andliga ledare.

Pat Condell sa det så här: "OM man måste ha en religion, och man är trygg i sin tro, behövs inget prästerskap/andliga ledare." Den tro som vanliga människor har, när de själv får utveckla den, sträcker sig inte längre än till husknuten och gäller enbart de nära sakerna. Släpp tron i händerna på psykopater, och de förvandlar den till en tvångströja och ett medel att skaffa sig själv rikedom och makt. Det är just här problemet ligger. Om vi hittade ett medel som förhindrade barn från att födas med psykopati, skulle det inte finnas vare sig religiösa eller politiska konflikter. Kanske hade man haft en enda mycket enkel religion - eller kanske inte. Man hade i alla fall löst sina konflikter parlamentariskt och inte med våld. Det är dit vi måste komma, och för att komma dit måste religionerna tappa sin giftgadd - och då talar jag om religioner i största allmänhet. Och släng med alla politiska dogmer med!

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-04 18:09

Vet du Bergatorparen: Jag ser ingen motsättning i att tro på en högre makt och respektera sina medmänniskor. Jag har aldrig någonsin mött en muslim som inte respekterat mig.

Det finns tyvärr extremister överallt, all extremism är farlig. Inkluderat din extremism när det kommer till anti-religionstänkande. Du är så enfaldig att du inte tillskriver religiösa människor någon egen vilja, utan ser dom som hjärntvättade individer.

Sträcker du dina tankar en aning längre kanske du ser att ondskan i världen är mänsklighetens ansvar, och inte religionens? Våra krig utförs inte enbart i religionens namn, och jag är övertygad om att vi kommer strida mot varandra även i den värld du beskriver att du vill uppnå - en slags civiliserad utopi med parlamentariska lösningar på konflikter. Vad är det för skillnad mellan att, som du säger, tvinga in barn i en religion med regler och normer och att tvinga in barn i en stat med lagar och normer?

Bra att du ska "se över din anknytning till Piratpartiet", för jag tror att du hamnat lite snett i det här läget. Sen undrar jag hur du i samma veva kan anse att missbruk av seder och lagar är förkastligt, samtidigt som du "vässar dina yxor" för att bekämpa muslimer? Menar du att du ändå är beredd att gå ifrån vårt lands seder och lagar för att bekämpa dessa?

Skrivet av Hanna Dönsberg, 2009-12-05 12:21

Hanna: Nu är det min tur att tycka att du är bra enfaldig. Vi ser ständigt folk som spänner på sig bomber och spränger sig själv i luften så skjortan står rakt ut - för sin tro. Folk har visst sin egen vilja - till viss grad. Men hur en människa beter sig "privat" och hur hon beter sig i andra sociala sammanhang är ofta vitt åtskilda från varandra. Låt mig säga så här: Vore det inte så att människor har den här förmågan att anpassa sitt beteende till den sociala kontexten, skulle mycket varit annorlunda, ja rentav så annorlunda att vi skulle varit utrotningshotade - om så inte redan skulle ha skedd. Men just denna anpassningsbarhet, gör oss även till ett hot mot oss själva: Tänk bara på alla huliganer som gör sina respektiva sporter till ett helvete för såväl supporters som spelare som grannar till arenorna. Var för sig kan huliganerna vara trevliga nog, men när de kommer ihop? Håll på hatten! Så är det även med religionerna. Var för sig kan muslimer vara okej, men ihop låter de sig leda lika enkelt som vore de huliganer. Vi har sett det här i Sverige, vi har sett det i Danmark, Norge och Frankrike under de gångna två åren.

Ondskan i världen är ett resultat av patologi - närmare bestämt psykopati/sociopati. Ondska är ett onormalt fenomen som du knappast hittar hos andra djurarter - inte ens hos andra apor. Psykopati beror på att en nervbana mellan pannloberna inte utvecklats eller utvecklats bristfälligt, så att individen saknar sinne för etik, moral och samvete. För en psykopat är andra människor föremål han/hon kan leka med och förstöra om så önskas. Psykopaterna kan ljuga så lekande lätt, och säga saker de inte menar med sådan övertygelse att folk tror dem. De övertygar folk om att krig är lösningen även där det skulle kunna finnas parlamentariska lösningar. När jag vässar mina yxor, betyder inte det att jag handgripligen skrider in i min verkstad och drar yxor på slipstenen, men att jag är villig och beredd att strida för vad jag anser rätt. Att döda människor för att de tycker annorlunda är patetiskt.

Skillnaden på att pressa ett barn in i religiösa lagar och normer och en stats lagar och normer är, att statens lagar och normer är tvungna genom, ivårt fall, folkvald styrning, medan religiösa normer och lagar är något som man gör ett aktivt val om att följa. Jag behöver inte bry mig om några religiösa normer därför att de är mig ovidkommande, men för en som aktivt gått in i ett trossamfund, måste de följas - och det gäller även hans barn. I en teokrati, likt Iran, finns inga skiljelinjer mellan religiösa och sekulära normer ocg regler.

Missbruk är alltid förkastligt, i synnerhet när man gör det i syfte att använda människors religiösa tro för att befrämja sin egen agenda. Om jag skulle använda mig av ett trossamfund för att utöka min rikedom och min makt över andra människor, så tror jag du skulle tycka att detta var etiskt förkastligt. Skall man söka makt och rikedom, skall man vara ärlig nog att säga som det är - om inte i ord, så genom beteende.

Beträffande Piratpartiet, så gick jag med i, vad jag trodde var ett tvärrpolitiskt projekt syftande till att bekämpa förtryckande lagstiftning - inte i ett parti som aktivt stödjer den politiskt korrekta linjen i förhållande till religioner och invandringspolitik, som jag anser vara irrelevant. Att Piratpartiet under resans gång blivit ett liberalt parti där alla som vill ha full frihet för alla - även för de som vill använda sin frihet att begränsa andras, gör att jag känner mig blåst. Jag ser också att en sådan linje kan leda till att Piratpartiet kommer att bli ett flumparti som får allt svårare att försvara sin politik.

Som jag sagt i tidigare svarsinlägg, kommer jag inte att frångå Sveriges lagar eller seder för att bekämpa vare sig islam eller kristendom. Jag kommer att, även i fortsättningen, anvädna datorn, bloggen och det fria ordet för att propagera för en ateistisk övertygelse och ett sekulärt samhälle. Jag står för konservativa normer när det gäller den värld jag vill arbeta för: En värld där vi tänker och snackar oss fram till lösningar - inte en Discoveryvärld där allt rör sig om dessa olidliga, fördummande vapen. Min utopi - och jag vet att det är en utopi - är en högre form för civilisation. Tyvärr lär nog den få vänta på sig några miljoner år tills våra hjärnor hunnit ikapp våra strävanden. Jag hoppas verkligen att majoriteten av folk där ute tycker att civilisation är av godo?

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-05 17:26

"Ondska är ett onormalt fenomen som du knappast hittar hos andra djurarter - inte ens hos andra apor." Har inga källor beredda, men hos både människoapor och delfiner har det förekommit hänsynslöst våld av den enda anledningen nöje.

Skrivet av anonym, 2009-12-05 18:52

Det var nytt för mig, anonym. Man lär sig hela tiden ;)

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-05 18:54

Jag har varit medlem sedan start och har inte samma uppfattning som du när det kommer till Piratpartiets funktion eller icke-funktion om du så vill.

Du får tycka som du tycker, men du bör vara tydlig med vad som är partiets åsikt och dina egna åsikter. Det är svårt ibland, men det går bara man försöker.

God Fortsättning

Skrivet av Hanna Dönsberg, 2010-01-03 18:08

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?