En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Eloge till Uppsala Universitet …

Taggar: muhammed islam universitet vilks lars uppsala profet anarki vänster socialister protester

… för att de återinbjuder Lars Vilks för att slutföra sitt föredrag om yttrandefrihet – och konstnärlig frihet. Man kan tycka vad man vill om filmen som fick Muhammedmaffian och storstadsvänstern att gå i taket, men det måste vara tillåtet att uttrycka sig på ett sätt man är komfortabel med i en demokrati – annars har vi en ”demokratur”, vilket kanske inte är så värst långt från sanningen. Storstadsvänstern består i det allt väsentliga av demagoger och åsiktsadministratörer. I deras värld finns det utrymme för endast EN åsikt: Deras.

Storstadsvänstern skapades av 1968 upproret som en sorts nyvaknat klasskampsorganisation som skulle bygga vidare på de klassiska socialistiska idéerna. Efterhand har denna förvanskade riktning inom socialismen blivit huliganernas ideologiska bas. Så de kallar sig anarkister – jag kallar dem huliganer. Deras värld är så förvanskad att normala människor har svårt att sätta sig in i deras sätt att tänka. I Danmark och i Norge har dessa existenser fasta högkvarter i Kristiania respektive Café Blitz i Oslo. De säger sig vilja avskaffa nationalstaten, och skapa ett världssamhälle där alla är likvärdiga. Problemet är bara, och det har vi sett i det forna Sovjet och vi ser det i Kina och på Kuba, att någon är mer likvärdiga än andra – om ni förstår ruljangsen? Man kan fråga sig: Hur stor är skillnaden mellan denna utopi och muslimernas svamlande om det globala kalifatet? Svaret ger sig självt när man ser bristen på distans mellan muslimerna på ena sidan och socialister och anarkister på den andra. Anarkisterna påstår sig vara mot varje form av lagreglering, men hur sant är det? Om man är emot lagar och förordningar, hur kan man då kämpa tillsammans med sådana som vill skapa ett förtryckarsamhälle där absolut allt är lagreglerat in i minsta detalj och byråkratiserat in absurdum? Svaret är att de utnyttjar varandra för att få den nödvändiga tyngden. Var tror ni socialisterna ville ha anarkisterna om så olyckligt skedde att de fick makten? Just precis: I gulag! Och dit kom även muslimerna att ända upp så skägget stod rakt ut.


Storstadsvänstern i aktion

Lars Vilks är en utav många som är villig att riskera livhanken på att varna Törnrosasamhället om att det faktiskt försiggår saker rakt för näsan på det. Det finns krafter som vill avskaffa demokratin, och de kommer från två kanter: För det första har vi huliganerna som omvandlar varje stad till ett inferno når staden i sin enfald är värd för något internationellt evenemang. För det andra har du övre medelklassen som vill skapa en demokratur där allt skall regleras, och man skall ha insyn i princip allt, och där somliga är mer likvärda än andra: Stora globala konglomerat som Warner, UMG, Disney med flera, och där konsumenterna strippas för varje tillstymmelse till makt. Om det låter bekant, så är det för att det är den politik Alliansen mot Sverige för. Just nu är de på korståg för att säkra sig fyra nya år – vilket Moder Universum strängeligen förbjuda! Så yttrandefriheten, åsiktsfriheten och den konstnärliga friheten är ansatt från flera håll. Om det vore enbart huliganerna, vore hotet kanske inte lika stort, men när ”samhällsägarna” verkar ha samma agenda, fast med omvänt förtecken, är det allvarligt. Det är lätt att tappa saker, men att återfå dem kan vara en riktig mardröm. Vi ser det i Burma där man hållit det senaste valets rättmätiga vinnare i husarrest mer eller mindre oavbrutet i över 20(!) år. Det är många som inte vill ha demokrati, det är någon som vill ha demokrati, men de flesta bryr sig inte förrän det är för sent och en av deras nära och kära skakar galler och utstår tortyr för sina åsikters skuld, eller för sin sexuella läggning eller sin etnicitet. Därför har jag alltid retat mig lite på alla som skiter i att rösta, och som inte ställer upp för att ta sin törn inom samhällslivet. Det är så övre medelklassen fått sin makt: Man har urholkat lokaldemokratin, och övertygat alla från ”massorna” att det inte är något för dem att göra som kan förändra på någonting. Man har sedan urholkat landstingen och gjort dem till sjukhusadministratörer och stimulansutbetalare. Trevligt! Sedan har man gjort vanliga riksdagsledamöter till knapptryckare som har makt enbart på papperet.

Vi behöver sådana som Lars Vilks om kan ta tag i den viktigaste av frågor: Yttrande-, åsikts-, press- och konstnärliga friheten. De som kallar sig liberaler, har tydligen inte fattat vad det innebär att vara liberal: Det är att försvara fri och rättigheter – även rätten att kränka någon. Jag skall slå vad om att det är någon som känner sig kränkt av denna text enbart därför att jag försvarar Vilks, så det är så det går till i en demokrati. Skulle alla utsagor, alla postulat och alla åsikter vara idel oförargliga – var skulle det lämna oss? Med munkavel! Är det arvet vi skall lämna till eftersläkten en sann demokrati? Eller en låtsasdemokrati eller demokratur? Bollen ligger just nu på vår banhalva, så det är upp till oss hur vi spelar den. Det är val i år, låt oss göra som Pat Condell rekommenderade: Rösta litet, tänk stort. Valet kanske inte står mellan Toblerone tanten och Alfons Åbergs pappa. Om vi slutar tänka på bortkastade röster, och istället lägger vår röst på något vi verkligen känner för, så kanske vi kan få det övermätta, synnerligen översjälvbelåtna gänget som idag utgör de två ”regeringsalternativen” att vakna upp till en bryskare verklighet än de är vana vid – och då kanske Vilks och andra som vill försvara demokratin får det lite lättare. Som sagt: Valet är vårt.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vilks-inbjuden-pa-nytt-till-uppsala_4767925.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/vilks-inbjuden-pa-nytt-till-uppsala-1.1111200
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article883505/Vilks-inbjuden-pa-nytt-till-Uppsala.html
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.376708-vilks-inbjuden-pa-nytt-till-uppsala
http://www.friatider.se/vilks-inbjuden-pa-nytt-till-uppsala-universitet
http://norrteljetidning.se/nyheter/riksnytt/1.840162-vilks-inbjuden-pa-nytt-till-uppsala

Skrivet av Bergatorparen, 2010-05-26 01:12

En mycket bra bloggtext och väldigt relevant nu, när det snart är val. Folk som inte röstar förnekar sig själva. Vad jag anser om Vilks och det han blir utsatt för vet du ;)

Skrivet av Diana, 2010-05-26 21:19

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?