En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Vem tror du att du lurar, Herr Falkvinge?

Taggar: politik piratpartiet rick liberal lurendrejeri vänster falkvinge höger populist

Under de senaste åren har namnet Rick Falkvinge varit synonymt med Piratpartiet – och det vitsord denna gestalt fått har inte varit trevlig läsning, men det ser inte ut att besvära Falkvinge i det minsta. En av de saker han beskyllts för, är parasitiskt leverne. Jag skall inte gå i borgen för sanningshalten i dessa påståenden, men det är något med såväl Falkvinge, som med Piratpartiet som luktar unket. Han slutar i ett välbetalt arbete för att offra sig för PP på heltid (eller fick han sparken?) – och ber medlemmarna om ekonomiskt stöd, vilket han får. Han lever gott på medlemmarnas och vännernas bekostnad, så vitt jag kan förstå. Nu syftar han sig in på en plats i Riksdagen – vilket borgar för ett ännu mer välpolstrat leverne.

PP gick ut i starten och välkomnade ALLA som ville stötta SAKEN. När man nådd dit man ville, fanns plötsligt inte plats för oss högerpopulister. Våra musklar var bra att ha för att putta PP vagnen över tröskeln till Bryssel/Strasbourg. När jag höll med mina Schweiziska släktingar i att de införde minaretförbud, fick jag veta exakt hur PK PP är i sådana frågor – och att de har fräckheten att kalla det liberalt. Jag vet inte vad som är så liberalt med att tillåta enbart EN sorts uppfattning, och förtrycka alla som har en annan. Jag måste ha missförstått synonymordlistan definition av liberal för ju mer man svamlar om att vara liberal, ju mer enkelriktad pro-muslimsk anti-svensk är man, och totalt intolerant gentemot alla som har andra uppfattningar. Det verkar som om PP i själva verket är en avknoppning av gapiga storstadsvänstern – och vi vet ju hur de ser på alla som inte är enig med dem, gör vi inte?

Så dök det upp ett nytt nyhetsbrev i mejlen från Falkvinge med mer depressionsframkallande svammel om rättshaverier. När den killen skriver får man intryck av att man står framför en enorm ångvält som ruvar 50 meter över huvudet på en, och att man inte har annat att försöka få stopp på fanskapet med än ett spätt. Jag tycker att sådant verkar deprimerande snarare än motiverande. När man börjar se ”fienden” som övermäktig, finns risken att man bara går därifrån och ger fan. Skall jag vara ärlig tror jag så lagom på allt svammel om att visa sig i lila T-tröja. Skall man ändra på saker, så är det bara ett medel som hjälper: Att möta fanskapet med en veritabel armé av lobbyister och advokater. Det är så rättighetsindustrin arbetar. Att försöka mota den ångvälten med barnsligheter, är bara patetiskt och löjligt. Om någon vill få Reinfeldt och Ask att sätta kaffet i halsen, måste man spela på deras villkor – eller snarare: Tvinga dem att spela på ens egna villkor, och det gör man genom att skapa en ångvält likadan som den de radat upp och försätta den på kollisionskurs med deras. Hur? Med lobbying, juridiska finurligheter, utpressning och manipulation. Falkvinge bryr sig så lagom om IPRED, rättshaverier eller folk som tvingas betala för att hänga ut sig själv med namn och bild i media. Om han brydd sig, skulle han skapat en organisation som samlat ekonomiskt, politiskt, affärsmässigt och socialt stöd för rätten att bedriva icke-kommersiell fildelning, och dito bruk av upphovsskyddat material inom rimlighetens gränser. Detta skulle inte vara något oöverkomligt projekt. Att det inte blivit av, beror sannolikt på att det inte skulle ge samma medieuppmärksamhet som ett lila parti bestående av gaphalsar och pajaser.

Jag vet inte vem du tror du lurar, mister Falkvinge, men jag tror inte du kommer att kunna leverera varorna som gör att du har någon kredd kvar om 4 år.

Skrivet av Bergatorparen, 2010-07-02 04:58

Jag tror inte på den mannen.

Skrivet av Diana, 2010-07-02 13:58

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?