En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Breivik – hjälte eller tokstolle?

Taggar: ideologi död bomb oslo massaker anders behring breivik knights templar arbeiderpartiet auf utöya timothy mcveigh oklahoma

Problemet med sådana händelser som de i Oslo är att vi bara får se det som skedd i detta nu, men inte vad som föranledde det hela. Alla som hört om Timothy McVeigh må ha tyckt att han var en blodtörstig galning, men en dokumentär som gjordes efter hans avrättning visar en annan McVeigh. Det var inte omotiverad blint våld som skedde i Oklahoma City, men en attack på det McVeigh såg som en dubbelmoralisk stat som predikar frihet, men tar till vapenmakt mot alla som inte lever enligt konventionerna. Detta resonemang byggdes på händelserna i Waco Texas på 1990 talet då FBI, enligt McVeigh, mördade den isolationistiska domedagssekten som förskansat sig på en ranch och där levde enligt Skriftens ord – så som de uppfattade det. Jag erkänner: Jag reagerade med avsky när det begav sig i Waco Texas på 1990 talet. FBI agerade på mycket lösa grunder. Timothy McVeigh, en veteran från första golfkriget, ansåg att den federala staten begått ett brott och borde få känna av vedergällning. 1995 small det i Oklahoma City, 2001 avrättades McVeigh efter att begärt att få fastställd avrättningsdatum. Han var det man inom amerikanska fängelseväsendet kallar en volontär – en som själv tar initiativet till avrättningen snarare än att förhala det oundvikliga med en ändlös ström av överklaganden.

Timothy McVeigh

För ett tag sedan slog Pat Condell fast att Oslo höll på att bli Europas våldtäktshuvudstad och att alla våldtäkterna begicks av invandrare av icke-europeisk börd. Polisen skulle enligt det upplysta stå maktlösa mot det hela. Breivik har själv angivit att just de muslimska invandrarnas framfart har vägt tungt när han planerade aktionen. Slaviska Unionen, en nynazistisk organisation i Ryssland, omtalar Breiviks tilltag på sin hemsida demushkin.com . Det var väntad, slår man fast. Det finns en gräns för hur långt man kan utmana ödet, och Arbeiderpartiet i Norge har i självgodhet, sin maktfullkomlighet och sitt förakt för egna befolkningen överskridit denna osynliga gräns. Jag känner detta parti bättre än jag gillar, och det gänget som samlas under detta partis banner, borde lastas i utrangerade supertankers, seglas mitt ut på Atlanten och därstädes sprängas i luften med en kärnvapentorped. Vad som för mig är en gåta är hur folk kan återvälja dem till Stortinget. Det måste stå dåligt till med historiemedvetandet i Norge. Arbeiderpartiet har under efterkrigstiden haft ett mycket intimt samarbete med CIA som i byte för vissa tjänster försåg partiet med pengar, och rådgivare som hjälpte dem att stanna vid makten. Skulle rättvisan fullbordats skulle många av de som innehaft framträdande positioner inom detta parti upp genom de senaste 60 åren ställts inför rätta för allt från landssvik till olaga integritetsintrång genom att de försåg främmande makt (USA) med upplysningar om egna landsmän. Partiet bedrev på 1950, 60 och 70 talen omfattande underrättelseverksamhet i egen regi riktad mot personer som ansågs ha ”pro sovjetiska” åsikter. Inga andra partier i Norge har gjort liknande.Breiviks attack var inte riktad mot vare sig demokratin, friheten eller norska staten, men mot Arbeiderpartiet. Bomben i regeringskvarteret var ett slag mot makten som Arbeiderpartiet har och har haft under större delen av efterkrigstiden och in i våra dagar. Skjutningarna på Utöya var riktad mot Arbeiderpartiets framtid. Att skjuta minderåriga är kanske inte precis det bästa man kan göra, men vill man skrämma någon att tänka till, så är det inte helt fel tänkt. Ingen vill se sina barn dö – minst av allt för politik. Därmed är det rätt så logiskt det man gjorde. Men det är en riskabel väg, ty alla som minns Palmemordet vet att sossarna fick många sympatiröster efter den affären. Man kan väl nästan säga att kulan som dödade Palme var värd sin vikt i guld för sossarna. Grymt, men sant. Sådan är människan. Vill man en politisk motståndare till livs, måste man känna motståndarens svaga punkter. Tyvärr är det så med partier som haft makt under mycket lång tid att de har så gott om kontakter och bekanta inom statsapparaten att de är skyddade på alla håll och kanter, så att om man skall komma de till livs, måste man ha en apparat som skulle vara en stat värdig – och hur många förfogar över en sådan. Kvar blir puffran, konstgödning och diesel.

Alla är överens om att det börjar bli för mycket islam och för lite utrymme för att vara svensk i Sverige, samma sak i Norge där norrmän blivit en pariakast i eget land. Toleransen för de muslimska invandrarnas ohyfs, samt intoleransen mot norsk patriotism har skapat en grogrund för våldliga ideologier som håller en låg profil tills de är redo att slå till. Norge har brukligt en mycket effektiv underrättelsetjänst, så Breivik har varit duktig som undvikit upptäckt. Vore det inte för underrättelsetjänsten skulle det komma att smälla ofta i Norge, men under den oskuldsfulla ytan är Norge en fullfjädrat polisstat som vet det mesta om de flesta. Den här gången var de dock för sena i avtrycket – eller kanske ”Morgan Kane Breivik” var för snabb?

http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik
http://www.serendipity.li/waco.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh
http://www.demushkin.com/
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/massmordaren-dodade-och-jublade_6343356.svd
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4181891.ece
http://www.dagbladet.no/2011/07/24/nyheter/innenriks/utoya/angrep/17434221/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080680
http://www.washingtonpost.com/world/europe/norway-attacks-police-say-suspect-used-car-bomb-two-guns-killing-at-least-92/2011/07/23/gIQAVYeOVI_story.html?hpid=z2

Skrivet av Bergatorparen, 2011-07-24 08:05

Intressant inlägg. Jag känner till så lite om Norge, även om jag varit där. Nytt för mig detta om Arbeiderpartiet.

Skrivet av Diana, 2011-07-24 18:26

Bergatorparen du är en sjuk människa, mycket sjuk.

Skrivet av Realisten, 2011-08-01 13:38

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?