En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Konspirationsteori

Taggar: nyheter media konspiration makt censur konspirationsteori NWO


Av någon anledning betraktar folk konspirationsteorier som en foliehatts svamlande, men en konspirationsteori kan mycket väl visa sig vara konspirationsfakta. Det finns konspirationer över allt. Barn konspirerar för att beveka sina föräldrar att skaffa dem vissa förmåner, föräldrar konspirerar för att lura barnen i säng i rättan tid utan att tjata om att så sitta uppe och kolla på Cartoon Network bara en halvtimme till. Arbetare konspirerar för att få mer betalt, arbetsgivare konspirerar för att få mest tillbaka för lönekostnaderna. Djur konspirerar för att få sina ägare att rasta dem i ösande regnväder och snålblåst. Alla sociala varelser konspirerar för att få andra att göra något bra för dem. Några gångar kan det vara så att konspirationen är mindre oskyldig, såsom NWO. Man bör ställa sig frågan: Vilka kommer att ha största nyttan av NWO? Därnäst: Är det sannolikt att de är villiga att bedriva ränkspel bakom kulisserna för att uppnå detta? Är svaret att det är minst 95 % sannolikt, så har du en mycket trolig konspiration framför dig.

Konspiratör?

2012 har av många framhållits som året då ”världen går under”. Maja kalendern slutar abrupt den 21 december detta år, och många siare har upp genom åren förutspått att något dramatiskt kommer att inträffa detta år. Baserad på allt jag sett och hört de senaste åren, gissar jag på att NWO kommer att slå tillbaka, och det vill få civilisationen såsom vi känner den, att upphöra. Det har förekommit mycket strunt och berättats många rövarhistorier upp genom åren, och mycket av den atmosfär av hemlighåll och spridning av falska rykten som de flesta länders myndigheter bedrivit har haft den av den önskade effekt: Total förvirring och osäkerhet om vad som är sant och falskt – vilket har underblåst befintliga teorier och skapat nya. Det jag finner lite oroande är att de amerikanska dokumentärkanalerna kör med program som verkar ha till syfte att förbereda folk på en kommande kataklysm där samhällets funktioner upphör. Man har även, på fullt allvar, gjort en utredning av vad som skulle ske om utomjordingar med ont uppsåt anlände och bröt ner samhällsfunktionerna. Amerikanska myndigheter har rentav en strategi för hur man skulle bemöta detta – fastän den är vanan trogen ”top secret” . Hemlig eller inte, så finns inte en, men flera alternativa planer och strategier där. Sedan har Discovery Channel programserien ”The Colony” som är en realitysåpa som handlar om att överleva ett antal veckor på begränsade resurser efter en katastrof som fått samhället på fall. Märk väl: Detta är mainstream media – inte stationer ägda av foliehattar eller domedagssekter. Något är i görningen – frågan är vad. Kommer vi att hemsökas av utomjordiska autonoma maskiner som varit på väg hit under flera millennier och som vill skörda Jordens tillgångar? Även Stephen Hawking anser detta för att vara en möjlighet, och när vår tids svar på Einstein tror att det kan ske, så skall man inte helt avfärda det – även om jag nog tycker jag ser det blänker i en eller annan foliehatt.

Vad grundar dessa konspirationsteorier och domedagsprofetior på? Sanningen tror jag är baserad på sannolikhetsberäkning. Det sades att tyskarna under kriget utvecklade mycket avancerad teknologi som kunde manipulera rymdtiden. Ryktet säger att amerikanarna ”ärvde” (stal) mycket av denna teknologi efter kriget och vidareutvecklade – bland andra något som kallades ”Operation Looking Glass) en maskin som enlig det upplysta skulle kunna se in i framtiden. Enligt det upplysta så gick även denna maskin mot noll när man försökte se förbi 2012. Magi? Knappast. Matematik? Mer sannolikt, och maskinen var troligtvis en mycket avancerad dator med ett program som kunde beräkna sannolika scenarier – och är det en sak jag märkt mig: På samma sätt som en ljusstråle sprids allt mer ju längre från källan den kommer, så är det med sannolikhetsberäkningar med. Ju längre fram man försöker prognostisera, ju större blir spridningen, och därmed osäkerheten. En sak är jag dock säker på: Av hänsyn till samhällsdisciplinen – och med hänsyn tagen till osäkerheten som häftar vid framtiden – kommer aldrig myndigheterna att gå ut med allt de vet. Resultatet blir konspirationsteorier just därför att konspiration är en så väsentlig del av människans sätt, lösa rykten baserade på tro och antagelser därför att det för många är bättre än total ovisshet samt bristande förtroende för myndigheter och medier.

Medierna har sedan länge tagits över av de som styr samhället bland andra genom presstöd, och utbyte av ”godbitar”. Där finns en tydlig konspiration. I dagens medier är det oftare mer snack om vad man INTE skall förmedla än vad man SKALL förmedla. Resultatet blir en vänstervriden skvallerpress som tillbringar mer tid på att skriva om kändisarnas sexualitet, och på att vara megafoner för PK maffian än på att granska, avslöja och upplysa. Skall vi tro Pat Condell så är svenskt media synonymt med skygglappsklädd vänster och inte speciellt trovärdigt. I svenska journalister självviktiga övre medelklassvardag tränger det inte lätt genom de lager på lager av filter de har mellan sig och den dogmatiska utopi de lever i att vi lever i en värld där nyheter sprids mellan människor med nära ljusets hastighet. De tror fortfarande att det är de som bestämmer vad vi inom massorna skall få veta och vad vi inte skall få veta. De försöker fränetiskt demonisera sociala medier, sajter och andra saker som läcker information till ”boskapen”. Givetvis kräver nätet att användaren inte tar allt för fina fisken, men tänker kritiskt, och läser på, men ändå är summan av kardemumman att utan webben skulle vi vara rimligt insnöade.

Så visst finns det fog för konspirationsteori. Jag tror något av skälet för folks ovilja att tro konspirationsteorier är att många förknippar dem med paranoia, och maniska människor har en otrolig förmåga att få folk att tro som dem. Detta är oturligt eftersom många konspirationer är verkliga, och det värsta är att de som låter mest trovärdiga ofta är falska medan de som låter som om de är lästa rakt ur Kalle Anka ofta kan visa sig vara sanna. Det är lika oansvarigt att bara avfärda alla konspirationsteorier som att tro alla konspirationsteorier. Man måste trotsa det man lärde i barndomen om att inte röra, och istället plocka isär teorin för att se vad den innehåller och försöka tänka sig till vad som skulle ske om den var sann och försöka utröna om det är realistiskt eller om det strider mot naturlagarna. En sak man bör ha med i bagaget är detta: Vilka skulle tjäna på en konspiration som den beskrivna? Skulle de tycka att vinsten var värd insatsen?

Här är exempel på en tänkt konspiration där utgångspunkten är fotbolls VM 1958:


Kommer världen att gå under med dunder och brak så skjortan står rakt ut till nästa år? Enligt vetenskapen är framtiden inte huggen i sten, men formbar så trots rykten om magiska maskiner som kan ”se” framtiden kan ingen spå framtiden mer än några sekunder framåt. Vad med NWO? Vad vet vi om New World Order? Är det sanning eller myt? Vad är mest troligt? Alla försöker göra det som är bäst för sig, så vi skall inte avfärda NWO rakt av. Det är dock ett mycket riskabelt projekt som kräver stora resurser och som är till sådan nackdel för så många att det kommer att bli hett. En global despoti? Det har försökts, men man har aldrig fått det att fungera. Det är lite som en atom: När kärnan när ett visst antal neutroner och protoner så blir hela konstruktionen instabil och kärnklyvning inträder. Människor reagerar mycket till dels på enlig de principer som finns inom kärnfysiken. Det ger vid handen att en global regering skulle komma att bli ett politiskt Tjernobyl – och kanske är detta Maja indianerna, Nostradamus och många andra räknat sig fram till? Jag tror mer på vad som kan åstadkommas genom traditionell analys än med hokus pokus – problemet är bara att när man inte är behörig att få veta allt som behövs för att slippa gissa, så får man inte siffrorna att gå ihop. En sak är jag säker på: På samma sätt som mycket av det som tidigare var science fiction efterhand blev science fact, kan en konspirationsteori omsättas till en de facto konspiration av människor som ser den potential den tänkta konspirationen har. Om en skönlitterär författare till exempel hittar på en orden som gör saker som inte tål dagens ljus, så var så säker på att en verklig version kommer att dyka upp efterhand.

http://ligator.wordpress.com/2011/05/21/en-f-d-extremists-tankar-om-media-foliehattar-och-kungahuset/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Illuminati
http://sv.wikipedia.org/wiki/Konspiration_58

Skrivet av Bergatorparen, 2011-08-04 02:53

När man hör och ser allt och ofta bara får halva sanningar, så kan man ju nästan bli tossig.

Skrivet av Diana, 2011-08-04 15:06

Eartha Kitt gillar jag :)

Skrivet av Diana, 2011-08-05 18:49

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?