En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Går vi mot en ny mörkrets tidsålder?

Taggar: muhammed jesus religion knark gud ateism thomas evengelium livssyn altruism livsförhållanden


Diana har läst om just detta och att vi går mot en tid där religionerna åter sprider ut sig. För mig som ateist är det lika obegripligt som om någon frivilligt skulle gå i fängelse bara för att slippa vara ensamma. Religionerna är en svepa som har hemsökt mänskligheten i tider av ojämlikhet och brist på utbildning. Så frågan är: Går vi, tvärtom Maja indianernas spådomar en ny mörkrets era till mötes? Det som är lite oroväckande är detta: Lucifer – som är ett av Fans namn – betyder ”Den Upplyste” – ändå kallar de kristna honom för Mörkrets Furste. Men det är ju de KRISTNA som släcker ner glädjens ljus och kallar kärleken för synd och gör hatet och föraktet salongsrent. Läser man Bibeln som Fan gör, så får man för sig att det är GUD som är Hin Håle som lockar människorna att göra onda gärningar i Hans namn. Det är GUD som dödar hej villt som renaste seriemördaren. Du kan söka Bibeln från pärm till pärm och inte hitta ett ända mord som Satan är ansvarig för. Jesus sade om sig själv så här i Thomasevangeliet:” Människorna kanske tror att jag har kommit för att bringa frid i världen. De vet inte att jag har kommit för att bringa söndring i världen, eld, svärd och krig. Ty det skall finnas fem i ett hus, och tre skall stå mot två och två mot tre; fader mot son och son mot fader. Och var och en skall stå ensam.”

Mer klockrent kan det knappast sägas. Den ”milde” Jesus kom inte för att bringa frid – han kom för att få människorna att slåss så tänderna skallrar och skjortorna står rakt ut. DET har han lyckats med över all förväntan. Psykopatprofeten Muhammed var så imponerad att han gjorde Jesus till en profet inom Islam – ni vet ”Fredens Religion”? Så är Gud god? Nej, enligt min ringa uppfattning är han ondskans och mörkrets furste som bringar död, osämja och elände till världen. När folk alltså sitter på UNIVERSITETET av alla ställen och läser flätorna av sig på det dravel som kallas kristendom för att kunna bli präster eller kantorer, då är det så att mitt förtroende för universitetet som vetenskapligt nav börjar svaja. Jag ställde frågan en gång, och svaret jag fick var att teologi i tidigare tider ansågs vara filosofi – så det skulle se konstigt ut om den inte fick plats på universitetet. Men det var då, vad är det som hindrar oss från att slänga ut eländet i våra dagar?

Men som sagt: Religionerna har goda tider när människorna lider. Mamma och pappa tröstar barnen, men vem skall trösta mamma och pappa? Just det: Det ”måste” finnas en över dem som är kraftfull nog att kunna trösta vuxna som inte vet sitt arma råd. Det är skälet till att religionerna med jämna mellanrum kan förgifta samhället med sin svada och sina tomma löften om ”Ovan Där” och ”Där Rosor Aldrig Dör”. En sak med religionerna är att de står samlade emot prevention så att när religionerna sprider ut sig, ökar den sociala nöden när varje samlag är en sorts rysk rulett där det inte är döden som kommer farande, men ytterligare ett liv som behöver mat, kläder och omsorg. Just detta används av de psykopater som står bakom religionerna för att inympa skuldkänslor i folk och driva dem djupare ner i förtvivlan. Det borde ges lagar som reglerar vad som får och inte får vara religion – som en sorts tack för senast åt religionerna som när det begav sig bestämde vad vetenskapen fick och inte fick utröna. Inget gör så stor skada i samhället som religionerna – inte ens knark, och DET säger sitt. Man kan springa runt och prata goja och inympa vansinniga idéer i skallen på folk, men inte sälja knark.

Skall vi undvika en ny mörkrets tidsålder som den på Medeltiden, så tror jag rentav vi ateister måste börja missionera för VÅR syn: Att det inte finns någon Gud, ingen Djävul, ingen Himmel och inget Helvete. Det finns bara Universum och Himmel och Helvete finns i våra egna sinnen men inte i efterlivet. Man behöver inte Gud för att göra det goda och det rätta, man behöver bara vara en riktig människa. Man skall inte skylla ifrån sig sina tillkortakommanden på en kille som inte existerar, men vara människa nog att kunna säga att ”det här är så mycket jag förmår och inte mer” – då vinner man respekt och växer som person. Var skall man söka tröst när allt verkar hopplöst? Man kan börja med att läsa om hur det var i tidigare tider och se om man kan klura ut hur folk fixade saker förr. Svårigheter är till för att lära av – det är MIN erfarenhet. Jag vet att ibland blir det lite väl mycket, och när det kommit till den punkt man längtar efter elektriska stolen, så är det på tiden att ta kommandot och säga stopp – nu räcker det. Det är vad jag gjorde i förhållande till leverantörer och kreditorer och vet ni: Det funkar. Man måste bara visa att man vet vad man gör, och att man har en plan. Låter man andra människor köra med sig, så slutar det i tårar. Mest av allt så handlar det om att inte vara rädd för sina känslor. Man väljer inte vad och hur man vill känna, men man måste lära sig acceptera även de otäcka känslorna. Att man har känslor är bevis för två saker: Man är en levande människa och man är INTE en psykopat – för de saknar förmåga att ha känslor. Och detta var min ateistiska predikan. Man behöver ingen Bibel att basera en predikan på, sunda förnuftet och en gnutta insikt i livet räcker fint.

Men åt andra sidan: Kanske saker måste bli värre innan de kan bli bättre. De flesta vet att cancerpatienter brukar uppvisa bättring och att de svarar på behandling precis innan de dör, medan patienter det finns hopp för brukar vara döden nära innan det vänder och de tillfrisknar. Så kanske det är med världen på samma sätt: Det måste bli riktigt tokigt och riktigt illa innan den gyllene åldern infaller och upplysningen jagar dårskapen och mörkret på flykt. Det är vad jag hoppas. Hoppet är ljusgrönt, mörkgrönt är slutet nära – som de sade i gamla dagar.

http://bloggis.se/Diana/116860

Skrivet av Bergatorparen, 2012-07-21 22:56

Men då är frågan: Hur mycket värre ska det egentligen tillåtas att bli?

Skrivet av Diana, 2012-07-22 12:21

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?