En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Att sluta röka …

Taggar: rökning snus tobak rökslut niquitin plåster

… var rätt kul, faktiskt. I morgon den 21 januari 2009 är det 5 år sedan jag lessnade på hostande och harklande, så jag slutade röka. Tillvägagångssättet var så här: Julen 2003 fastställde jag datumet 21 januari som slutdatum. Under tiden jobbade jag med att bryta vanorna knutna till rökandet. Jag rökte aldrig inomhus under de år jag var kung Nikotins ovilliga slav, så den biten var inte så svår. Jag begränsade i stället de tillfällen där jag rökte och drog ner på vilka platser jag hade brukat röka. Sedan införskaffade jag NiQuitin plåster för 24 timmars bruk. Detta är ett tre stegs program där man trappar ner tillförseln av nikotin gradvist. Det man måste vara varse på är att när man kommer till slutet av ett steg, verkar det som om man får abstinens, men det är faktiskt raka motsatsen. Man får symptom på förgiftning. När man sedan påbörjar nästa steg, så försvinner symptomen. När man efter sista steget slutar helt med plåstren, är man fri från nikotinet. Märk väl: Koloxiden i röken skapar även den ett beroende eftersom den har viss stimulerande effekt i små mängder – såsom de flesta giftämnen.

Det är roligt att sluta röka såtillvida att man blir mjukare i kroppen, hjärnan får mer syre och firar det genom att skapa underhållande drömmar om natten, och genom att prestera bättre under dagen. Tänderna blir även de snyggare samt att den där sura tjära smaken man har i munnen när man röker försvinner. Det är som att bli 10 – 20 år yngre – och ha betalt för det! Man spar ju en vacker slant på att sluta med tobak. Dessa pengar kan ge hushållskassan det lilla extra den behöver för att bli mindre ansträngd. Jag ser inga nackdelar med att sluta med tobak vare sig det är röka, snus eller tuggtobak – gör du?


http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=550596

Skrivet av Bergatorparen, 2009-01-20 16:24

Nope, inga nackdelar alls.

Skrivet av Diana, 2009-01-20 19:26

hjelper nok ikke å snakke om hvor farlig det er å røyke funker ikke på meg eller noen andre jeg kjenner som røyker å det hjelper heller ikke å forby det over natta eller gjemme eller heve aldersgrense hadde hjulpet med noen andre ting vet ikke hva men kanskje heller bruke noen av skatte pengene på¨å finne opp et middel som fjerner røyksuget for alltid i stede for å gi dem bort til afrike!!!

Skrivet av west røyker, 2009-01-20 20:09

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?