En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Skryt och värmebaroner

Taggar: reklam skrot Värmebaronen skryt kvalitetsbrister sönderbränd

Jag erkänner: Detta är inte min första jeremiad om pelletseldning och pellets – teknologi, men denna gång rör det sig om något som folk i största allmänhet faller för: Kvalitet. Värmebaronen är duktig på att skryta och gå på, men när det bär till kritan är det endast just skryt. Man postulerar idén om att eftersom alla komponenter tillverkas i deras egen fabrik ger detta kvalitet ner i minsta detalj. Jag vill utmana detta postulat: Min hypotes är att kvalitet inte är något som beror på var något produceras, men att det är mentaliteten till arbetsstock och företagsledning som är bestämmande för huruvida man skall se hög eller låg kvalitet på de produkter som lämnar företaget. Vad som är säkert är att 1,5 mm plåt i inre brännarröret inte är tillräckligt. De allra flesta producenter har insett detta och försedd sina brännare med ett rör gjort av 3 mm plåt eller tjockare för att kunderna inte skall behöva lägga upptill 3 – 4000 kronor på att byta ut ”halva brännaren” redan efter två säsonger drift eller i runda slängar 15 ton pellets (Värmebaronens uppgift till sådana som klagat).
Ingen skall komma och försöka slå i mig att ingenjörerna på Värmebaronen är så inkompetenta att de inte insett att ett rör som är endast hälften så tjockt i godstjocklek som alla andra brännare på marknaden inte kom att hålla like länge. Mitt brännarrör är skrot efter 2 säsonger, medan de som har en liknande brännare, men med 3 mm gods i röret har hållit sedan 2002 utan rörbyte (KMP PX21). En lustig sak: På http://pellets.info har jag läst många berättelser från de som har såväl panna som brännare från Värmebaronen och som inte haft annat än problem, medan Värmebaronens brännare fungerar mycket bra i CTC 1100/1200 oljepannor – tala om ironi. Rätt skall vara rätt: Värmebaronens brännare fungerar bra så länge man håller efter panna och kringapparatur såsom förråd och matarskruv. Min invändning går i första hand på att företagsledningen – troligen i syfte att kunna underbjuda andra producenter på marknaden – snålade med materialkvaliteten. Man offrade tydligen inte en tanke på att det fick folk att känna sig blåsta när deras brännare behövde fler reservdelar än konkurrerande märken som endast kostade några hundralappar mer. Om jag trodde på Gud, skulle jag sagt ”Gud bevara oss för inkompetenta ledare” – för det måste vara det som ligger i botten för att man gjort bort sig på detta sätt. Jag kan inte förstå annat.

Uppdate:

Efter att ha klagat till Värmebaronen, tog de kontakt och berättade att jag nu får nya delar. Gissa om jag drog en suck av lättnad. Det visade sig att det hela berodde på ett svetsfel. Värmebaronen har även tagit till sig av kritiken från en stor del ägare till brännare som har tyckt att 15 tons regeln har varit lite för låg. Så eloge till Värmebaronen för att de lyssnar.

Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-10 01:53

Störande ;(

Skrivet av Diana, 2009-03-10 07:45

Varför inte plocka bort filmen då?

Skrivet av Jörgen, 2009-03-30 12:42

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?