En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Jag kan nästan inte tro det: Vart har tiden tagit vägen? Egenmäktig som jag är, så har jag valt en norsk födelsedagssång för dig: "Dagen Er Din" från 1977 med norska Katho. Jag tänkte det kunde vara en bra kontrast till den där amerikanska som vi hör året om.

Ha en fin, fibrolös födelsedag, och gör nu inte saker jag skulle gjort!

GRATTIS!

Skrivet av Bergatorparen, 2011-07-08

Visa hela (2 kommentarer)

Jag vet en sak: Smaken är som baken - och vissas smak är mer lik baken än andras. Norska Dagbladet visar upp de här två:

Än en gång tackar man Athene för att man är ungkarl. En som ser ut som en lobotomerad Goldielocks och en som ser ut som en - hrm - jag vill inte ens säga det. Hitta på något själv.

http://www.kjendis.no/2011/04/23/kjendis/mote/klikk/kamille/16286561/

Skrivet av Bergatorparen, 2011-04-23

Visa hela (2 kommentarer)

... om vi skall tro Pat Condell, och det tycker jag vi skall. Pat har ordet:


Skrivet av Bergatorparen, 2011-04-08

Visa hela (1 kommentar)

De som läste bloggen under 2010 vet att detta för mig var ett år som bäst kan beskrivas som ”innehållsrikt” – för att säga det minsta. Gamla country dängan ”Pick Me Up On Your Way Down” börjar inte ens att beskriva hur det kändes. Det var nästan som man kan tänka sig att det är att hamna i ett svart hål. Allt går åt pipsvängen så skjortan står rakt ut. Det slutade med att bolånet blev sagt upp, och mycket tid har gått åt på att skaka fram alternativt boende, och inte minst sälja det jag har för ett vettigt pris. Det har inte gått så bra, så jag föreslog banken en lösning som blev accepterad, så nu kan jag bo kvar i Villa Korsdrag så länge jag betalar. Det skall sägas att stålbadet har gjort ekonomin bättre, men samtidigt har värdet av min pension gått ner eftersom valutan i landet jag får den från har tappat gentemot svenska kronan – men när jag ser på allt jag lämpat överbord, så funderar jag på hur jag...

Skrivet av Bergatorparen, 2011-02-10

Visa hela (4 kommentarer)

... denna gång om en rättegång som media tiger ihjäl:Skrivet av Bergatorparen, 2011-02-06

Visa hela (2 kommentarer)

Nära 36 år har förflutit sedan den här sången kom ut, men det som slår mig är att den känns lika så aktuell nu som någonsin:


Vart tog vardagsvisdomen vägen?

Skrivet av Bergatorparen, 2011-01-14

Visa hela (2 kommentarer)

Pat Condell har ordet:


Skrivet av Bergatorparen, 2011-01-14

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har inte varit synnerlig aktiv på bloggen de senaste månaderna, vilket har sina anledningar som jag skall återkomma till så småningom. Ateist är jag fortfarande, och jul firar jag inte - men Pat Condell har kommit på en idé:Skrivet av Bergatorparen, 2010-12-22

Visa hela (1 kommentar)