En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


… beslöt sig för att dra en Clinton inne på LO(L)’ s övernattningsrum. Tyvärr, för dem, glömde de alltså att låsa om sig, så in kom några knorriga typer från Pommes Fritesens Vänner (gissa vem det var), och tog de båda herrarna i beslag. Den ena nekar så skjortan står rakt ut och ögonen rullar i huvudet på honom, den andra beter sig som en man: Erkänner och accepterar dagsböter. I AftonPravdan omtalas de, traditionen troget, i tredje person. Tack och lov finns det andra källor till information än Illuminatis förlängda arm, så på så sätt kom jag över deras namn, men bild på dessa drygt medelålders Casanovor har jag inte. Kanske lika bra det, jag menar det finns bättre saker att skräpa ner bloggen med. Men här är ett råd till alla som har liknande böjelser som Jan och Klas:


Norrmännen är en outtömlig källa till...

Skrivet av Bergatorparen, 2010-08-20

Visa hela (7 kommentarer)

... det finns visst ingen gräns för hur dumma australiensiska myndigheter tror att deras medborgare är. Jag tycker denna reklamen faktiskt är lite charmig och mitt humör mår gott av den - och det är det inte många reklamer som gör:


Skrivet av Bergatorparen, 2010-08-15

Visa hela (2 kommentarer)

Grannen har just nu besök av sonen och barnbarnen. Trots att det finns mycket att ta sig till här, och mot hennes uttryckliga förbud, släpade de med sig ett vanfoster av en motorcykel som bullrar som traktor typ större. Under de två dygnen de varit här tills nu, har denna jädrans cykeln varit uppe och nere med buller så inte ens hörlurar har hjälpt. En cylinders fyrtaktare i all ära, men de bullrar mer än de borde. Förra gången det begav sig, var folk här rosenrasande – och grannen fick den ena avhyvlingen efter den andra. Det som det hela kokar ner till är att ingen tagit sig besväret med att undervisa dessa barn i hänsyn till omgivningarna.

Jag gav just den ena av dessa tanketomma en redig avhyvling, som farmor kanske tyckte var lite för mycket – eftersom han ju inte körde på natten och det var på hennes väg. Att vägen är typ 2 meter från mitt hus och i den ändan där jag dels har mitt sovrum, och dels mitt kombinerade vardagsrum/arbetsrum vägde visst lätt. Och denna har...

Skrivet av Bergatorparen, 2010-08-02

Visa hela (3 kommentarer)

... och de som tror att jag är en paranoid konspiration teoretiker, bör lyssna till detta tal son Theodore Roosevelt's höll i Emporia, Kansas den nionde september 1912!


Skrivet av Bergatorparen, 2010-07-25

Visa hela (3 kommentarer)

Vad betyder frihet? Det betyder något som i vårt universum, vår realitet, är en omöjlighet – om man skall tolka det till sin yttersta konsekvens: Obundenhet.

Allt och alla är på något sätt bundna: Maslows behovshierarki visar på ett otvetydigt sätt hur det hänger ihop. Vi kan ha alla sorters frihet, men om inte de grundläggande behoven tillfredsställas, går det oss illa. Här ligger en av huvudnycklarna till frihet. På denna grundläggande nivån kan man även läsa in rörlighet, hälsa och intakta kognitiva förmågor. Saknar du någon av dessa, äger du inte frihet såtillvida att du då kommer att vara beroende av andra för att uppehålla själva livet.

När man torterar någon, berövar man systematiskt den man torterar för de grundläggande sakerna: Sömn: Många av de neurologiska processerna är beroende av sömn för att inte komma av sig – och då i synnerhet de kognitiva. Berövar man folk sömn över längre...

Skrivet av Bergatorparen, 2010-07-24

Visa hela (2 kommentarer)

... från Pat Condell - och jag ställer mig bakom dem 100 %


Skrivet av Bergatorparen, 2010-07-19

Visa hela (2 kommentarer)

... för att Lars placerat honom i rullstol och gett honom en trappa att försera. Bönen Muhammed läser för oss här, är den som inte kom med i Koranen

Skrivet av Bergatorparen, 2010-07-18

Visa hela (2 kommentarer)

... som behärskar både sin Fender Strat och sina keyboards för inte att tala om videomediet.


... och allt detta startade med Les Paul för över 60 år sedan. Tänk vad vår tids musiker skyller den killen.


... och det var dagens historielektion

Skrivet av Bergatorparen, 2010-07-17

Visa hela (2 kommentarer)