En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


I fjol blev Diana jätteledsen och trodde alla hatade henne för att ingen skänkt henne påskägg - så här är tre stycken till Diana - och alla som läser. Digitala påskägg räcker till alla - oavsett hur många alla är.

Jag behöver väl inte komma in på vem som uppfostrat kycklingen på bilden - det borde framgå av dens - hrm - sofistikerade och välvårdade språk.

Skrivet av Bergatorparen, 2010-04-01

Visa hela (1 kommentar)

Det finns så oerhört många duktiga människor där ute. Här är en fantastiskt fin förtolkning av Maria Elena - efter några uppvärmningsriff:


Skrivet av Bergatorparen, 2010-04-01

Visa hela (1 kommentar)

Under de senaste 9 åren har jag bodd i en gammal villa här i Gunnarskog – och tvärt om av vad jag inbillade mig när jag flyttade hit runt den tid då bin Ladin Airlines arrangerade guidad visning av WTC, blev det en mycket kostsam affär. Bristen på erfarenhet gjorde att de ”glömde” ställa flygplanen utanför. Hur det gick vet vi – gör vi inte? Bush Jr. Fick vatten på sin kvarn och resten är historia – så att säga.

Min bristande erfarenhet på renoveringsfronten fick mig att underskatta den utmaning som huset på Bergatorp ställde mig inför. Det har dessutom ständigt påmind mig om att det fanns ett mycket verkligt skäl till att jag blev sjukpensionär – och det skälet kallas depressiv neuros. När det tornar sig upp svårigheter, är det som om livsmusten bara rinner ur mig och trången att sova blir överväldigande. Tyvärr har inte de förbättringar jag gjort på huset räckt hela vägen. Jag har förvandlat det från ett ekonomiskt Niagara till ett mer beskedligt forsfall. Är...

Skrivet av Bergatorparen, 2010-03-29

Visa hela (1 kommentar)

... frågar Pat Condell. Jag törs gissa på att alla judar, muslimer, protestanter, fritänkare och sådana som jag: Ateister, vrålar ett rungande "JAAAA!"

Här är Pat Condell:


Skrivet av Bergatorparen, 2010-03-28

Visa hela (2 kommentarer)

... är en gammal countrydänga från nittonhundralängesedan, och på inget sätt deskriptiv för var jag befinner mig om dagarna - men Dave Hartley är alltid värd att lyssna på - och här har han med sig en vokalist med - så håll till godo:


Skrivet av Bergatorparen, 2010-03-20

Visa hela (3 kommentarer)

... med The Lennon Sisters har många fina ackord och framförs på ett rekorderligt sätt. Kanske har vi ett eller annat att lära?


Skrivet av Bergatorparen, 2010-03-07

Visa hela (4 kommentarer)

Fortfarande tror människor på demokratiska verkmedel i Svea Rike – tack och lov, får man kanske säga. Jag var ute och gjorde månadshandeln idag, vilket är en nödvändighet när man bor så långt ute på vischan att även Hin Håle går sig vilse där, och jag lyssnade på bilradion. Det var snack om att det vid varje val uppkom en – fråga – partier, och att dessa var representerade i kommunfullmäktige i kring hälften av kommunerna. Bakgrunden för dessa partier är ofta att medborgarna överkörs i frågor som är centrala för vanligt folk – sådant som nerläggning av skolor. När medborgarnas förslag överkörs och röstas ner i värsta ”Robinson” andan, kvarstår oftast enbart att bilda en egen vallista och försöka komma in där besluten fattas och försöka en till gång att ändra på sakerna. Som en utav de som intervjuades i radion sade: ”De förtroendevalde tror att de sitter så säkert. De tror visst dessutom att väljarna ä så dumma att de inte förstår”. I de flesta fall...

Skrivet av Bergatorparen, 2010-02-24

Visa hela (2 kommentarer)

Detta är en kanonbra låt med text av Mary Reeves, musik av Jim Reeves som, enligt min ringa uppfattning, inte fått den plats i musiklitteraturen som den förtjänar. Här är Jim Reeves - så håll till godo:


Skrivet av Bergatorparen, 2010-02-13

Visa hela (2 kommentarer)