En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


... men här är en Dexter det svänger lite mer om. Här är en förnämlig gammal 78 varvare: Rosalita. Vid sångmikrofonen: Al Dexter. Mycket nöje ;)


Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-14

Visa hela (0 kommentarer)

Det har, som (kanske) bekant, pågått en debatt här på bloggen om minaretförbud och även min anknytning till Piratpartiet – en anknytning även jag själv nu ifrågasätter. Men sedan är frågan: Hur representativ är/var denna debatt? Låg besöksfrekvens och högt antal kommentarer får mig att ställa denna fråga. Kanske det förhåller sig så att jag retat upp en handfull PK’ are och att frånvaron av andra åsikter än de liberala/PK i sig är ett tecken på att de som lutar åt det mer konservativa hållet inte brydde sig om att kasta sig in i debatten – vilket ju är förståelig. Det var en riktig ansträngning i vissa fall att förstå vad somliga debattörer menade.

Man kan få för sig att somliga vill tillåta allt och alla – även de som vill använda sin frihet till att begränsa andras. Jag har stora problem med ett sådant synsätt som jag anser vara både flummigt och inte så lite fegt. Fegheten ligger i att man är så rädd för att stöta sig med andra vänstergestaltar...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-06

Visa hela (4 kommentarer)

... för en människa. Tala om chockerande nyhet: Diana har börjat TWITTRA? Jag konsulterade genast en expert på området, och här är hans utlåtande:


Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-06

Visa hela (2 kommentarer)

... och även om jag är ateist - och inte firar jul, skalla jag bjussa på en psalm - och nej! Inte den sortens som mina gestaltar här på bloggen vanligen sjunger, utan en som även kyrkan ställer sig bakom. Här är Dave Hartley:


Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-05

Visa hela (1 kommentar)

Här i min förtolkning. Kristna fundamentalister mordhotade redaktören för Östgöta Correspondenten för att ha publicerat den affisch du ser här ovan. Antydan om Jesus och Satans sexuella preferenser är mitt verk. Visst är den äcklig, men innanför yttrandefrihetens gräns - såvida du inte försöker plåstra upp den i lokaler tillhörande Linköpings Kommun.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1070980/affischen-som-kommunen-censurerat

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-04

Visa hela (1 kommentar)

Här är tre versioner av "When Two Worlds Collide" med Jim Reeves:

Originalet från 1962 inspelat i RCA Victor Studio B Nashville:


Här en "uppgradering" där stereobilden har "spegelvänts" och man har ändrat tempo, och eftersom det är analogt även tonart (det var väl det man syftade till att göra), samt lagt till kör och stråker i overdub:


Musikerna spelar bra, men bakgrunden låter inte bra - lite suddigt. De överdubbade instrumenten däremot låter finemang. Så går det när man skall klämma ut så mycket pengar som möjligt på en inspelning.

Sista exemplet är producerat 1976 av Chet Atkins - och här har en helt ny orkester lagts till, och man har hoppat 2 - 3 tonarter upp genom att öka tempot. Nu låter Jim så annorlunda, att det på YouTube finns de som tvivlar på att det ens är Jim som sjunger. Att en brukligen så kompetent kille som Chet...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-04

Visa hela (1 kommentar)

Vad har han för agenda? Om man läser hans svar på mitt inlägg om Halal hippiene, så kan man få för sig att detta är en kille från etablissemanget som känner sig ansatt av det jag skriver och tycker. HAN tycker visst att jag inte äger rätt att tolka något som helst – om man skall ta honom på ordet. Jag brukar inte ha lång stubin, men det han skriver samsvarar inte med Piratpartiets utgångspunkt. Skall vi tro honom, är ju allt ”honky dory” i Europa – även om han bestrider att det finns en kulturell gemenskap. Jag för min del väljer att se sakerna utan filter – och ironin är att jag använder glasögon och han inte. Men sådana utbrott som det ni kan läsa här nedan – och under inlägget om Halal hippiene, borde man kanske ta med en nypa salt. Men man blir ju onekligen lite nyfiken: Här går han till en rasande attack på en partikollega – mig, och sedan kommer han med påståenden om sakernas tillstånd i dagens...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-02

Visa hela (27 kommentarer)

... är kanske inte så dumt. Här är Pat Condell:


Skrivet av Bergatorparen, 2009-12-01

Visa hela (4 kommentarer)