En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Gör man misstaget att skicka en låneansökan till dem, kostar det 250 kronor – även om man återkallar ansökan INNAN den handläggs. En kompis till mig som arbetat så gott som hela sin yrkeskarriär inom en storbank, var chockad över att någon ens kan komma på något sådant. Vad som är säkert är att det följer inte reglerna för gott affärsskick. När jag började titta på de samarbetspartners som 2000nu.se använder sig av, fick jag en känsla av dessa företag inte precis hör inunder de mer seriösa – vilket gör att man nog kommer att få damma av slagshandsken och gamla färdigheter från de hårda, gamla dagar. Frågan jag ställer mig, är hur man kan få hålla på så här i Sverige i det 21 århundradet. Vi ser att en bilfirma fälldes av KO för att marknadsförd en av sina produkter som bra för miljön, men när hörde vi senast om företag i finanssfärens mer grumliga områden som fälldes för något som helst? Kanske på...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-27

Visa hela (3 kommentarer)

... av denna videon med Olivia Newton John och ELO (Electric Light Orchestra). Jag tycker popmusiken har tappat rätt mycket på vägen - eller är det bara jag?


Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-25

Visa hela (1 kommentar)

... men i övrigt tycker jag nog att han har en poäng eller fem i denna jeremiad:


Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-24

Visa hela (2 kommentarer)

… att murarna som gjorde arbete på hans domkyrka i Kalmar år 1911, skapat ett lönnfack och lämnat ett meddelande till framtiden i två stycken ölflaskor av alla ting, skulle han sannolikt fått spader. Men prästen fick inget veta, och ”tidskapseln” upptäcktes inte förrän nu i förbindelse med – just det: Murarbeten. Meddelandena skickades till Kalmar Läns Museum. Efter registrering – och sannolik kopiering, lades de tillbaka i flaskorna som i sin tur och ordning lades tillbaka i lönnfacket tillsammans med nya ölflaskor med liknande meddelanden från vår tid. Kanske om nya 98 – 100 år att man kommer att upptäcka lönnfacket igen, och denna gång med ”våra” meddelanden i tillägg till dem från 1911. Det lustiga är att upptäckten skedde på samma datum som meddelandena var daterade.

Människan har alltid fascinerats av tiden, och generationernas...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-20

Visa hela (1 kommentar)

Nej. Det är - tro det den som kan - en tårta som låtsas vara en hund. Jag skulle aldrig ha hjärta att äta denna tårtan.

Vill du ha en sådan tårta? Clicka här

Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-18

Visa hela (1 kommentar)

Idag anlände pelletsen – och precis som om det vore förprogrammerat punkade ena hjulet på släpet till trädgårdstraktorn. Den psalmen jag sjöng då var inte vacker, men den var väl menat. Det var någon som en gång snackade om sakernas inneboende fanskap, och det skall jag vara den första att intyga att är sant. Det positiva var att pelletsen kom så snabbt, det negativa att det givetvis måste spöregna och att den satans släpkärran punkar! Så nu blir släpet stående och balansera på ett hjul och domkraften tills måndagen. Nu skall det sägas att ifjol var det vänstra hjulet som punkade, och i år var det högra hjulet. I all rättvisans namn så har de två däcken, som nu både givit upp anden burit många tunga lass, men vanan trogen så väljer de att gå ur tiden när det passar som sämst. Ytterligare ett bevis på sakernas inneboende fanskap.

Det som måste göras,...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-16

Visa hela (1 kommentar)

... men så hade även Nana Moskouri:
Båda versionerna är bra - men vilken är bäst?

Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-10

Visa hela (2 kommentarer)

... och rusk, kan en sång med grekiska rytmer värma - och när den är på tyska, går det att förstå texten med. Här är Mireille Mathieu:Skrivet av Bergatorparen, 2009-10-09

Visa hela (1 kommentar)