En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


... till alla som fått ljudet avstängd på sin YouTube video på grund utav "copyright issues"


Tack, Brian!

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-20

Visa hela (0 kommentarer)

Aftonbladet kunde igår meddela att det brann i Berlaymont byggnaden där bland andra EU kommissionen har sitt högkvarter. Enligt det upplysta brann i det i det våningsplan där Sveriges EU kommissionärer har sina kontor. Jag har länge funderat på hur länge man kan hålla på att dansa sängvalsen med allas vår hin Onde innan det tar sig hus i Helvetet – bokstavligen.

Jag tror de flesta som är upptagna av medborgarrätt nog har svårt att hålla sig för skratt, och att de gör samma koppling som jag. Bara synd att det inte tog sig i skörtet till en viss svensk EU kommissionär – jag menar: Det kunde väl inte hänt en trevligare person – eller hur? Jag vet inte direkt varför, men efter alla otrevligheter som har sitt ursprung i Bryssel, känner jag en enorm skadefröjd över att...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-19

Visa hela (0 kommentarer)

Att Gordon Ramsey kan få färgen att flagna från väggar och tak, är väl bekant. Tyvärr lär hans - hrrrm - välvårdade språkdräkt ha smittat av sig på även den äldre generationen av köks eminenser:


Och här får han stå skolerätt inför Letterman:


Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-18

Visa hela (1 kommentar)

Så skrev The Guardians ”utsk(r)ämde” i Moskva efter att Alexander Rybak prickat in segern för Norge. Heidi Stephens är sannolikt en utav de som inte klarar av att Storbritannien inte längre är bland de ”stora” och betydelsefulla på popscenen. Numera tror jag de håller till godo med att vara fulla – och hade jag bodd i ett sådant land, så kanske jag känt behov utav att vara full stup i kvarten med. Här är Storbritanniens bidrag. Enligt min uppfattning en utdaterat amerikansk 90 tals pop låt som kryllar av 9 ackord och såväl musikaliska som textmässiga plattityder och klichéer. Kanske är det detta som fick Heidi Stephens att reagera som hon gjorde – eller kanske var det PMS? Jag tror nog norrmännen håller med mig i att väljer man vänner som Storbritannien, så behöver man inga fiender. Lite sådär paketlösning – om du hajar?


Läs mer om Rybak...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-17

Visa hela (0 kommentarer)

Tänk det. Man vann med en låt som var dels halling, dels country och dels europop, men som jag nog tror kommer att bli årets landsplåga på partys över större delen av Nordeuropa. Det som är lite synd är att ESC har blivit en parodi på sig själv, så att en seger idag inte är lika stort som det var 1985 då Bobbysocks skapade ett party hit som faktiskt fortfarande används med ”La Det Swinge” . Upphovsmannen Rolf Løvland skapade även ”Nocturne” som skapade lite kontrovers 1995, då många ansåg att den innehöll för mycket instrumental musik och för litet sång. Trots detta vann denna sång ESC 1995 – men föll tyvärr i glömska och har, trots sina fina musikaliska kvaliteter sällan spelats på radion vare sig i Norge eller Sverige efter 1995. Norge har alltså vunnit ESC 3 gånger, varav 2 gångar med Rolf Løvland som kompositör och textförfattare. En som nog lider alla möjliga kval i nuläget, är chefen för NRK som kommer...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-17

Visa hela (1 kommentar)

Kanske ett rungande Heil Sarkozy vore på sin plats?

Jag låter Rick Falkvinge från Piratpartiet ge bakgrunden:

”Så här nära valet kommer det en försmak av vad upphovsrättslobbyn vill ha. Idag röstades HADOPI-lagen igenom i Frankrikes parlament.
HADOPI är tänkt att "skydda artister mot fildelning". Den innebär:
Människor stängs av från Internet, utan domstolsbeslut, efter tre anklagelser (!) om fildelning från storföretag (!!). Detta sker av en ny administrativ myndighet som kallas HADOPI.
Under tiden man är avstängd ska man få fortsätta att betala sitt internetabonnemang.
Myndigheten kräver, för att kunna bedöma folks oskuld, att de planterar spionprogramvaror på sina datorer som rapporterar allt man gör på datorn till myndigheten. Den som inte låter sig granskas, är automatiskt skyldig.
Kulturministern räknar med hundratusentals avstängningar.
Nu ska vi se här. En...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-12

Visa hela (4 kommentarer)

Discovery Chanell kommer med allt fler idéer till hur man kan ge människan en respit medan man arbetar för att kontra den globala uppvärmningen. Jag skall inte såga ärliga försök till att avhjälpa det som onekligen verkar vara ett problem, och somliga av idéerna har onekligen något för sig som iden om att öka reflekteringsförmågan hos låga valkmoln över världshaven med bruk av karbonneutrala skepp som skickar mikroskopiska saltvattenpartiklar – såkallade aerosoler – upp i dessa moln och på så sätt ger dem förmågan att reflektera tillbaka stora mängder energi till rymden. Försök bekräftade att det låter sig göra rent tekniskt och resultaten visade på att effekten var som förväntad. Frågan är: Om det nu förhåller sig att våra utsläpp av fossilt CO2 leder till att den globala uppvärmningen som följer med en interglaciärperiod har fått turbo, så borde vi göra mer än vad som görs, och vara mer...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-11

Visa hela (2 kommentarer)


NYHETSBREV
4 MAJ 2009

Fem komma en procent

Den första opinionsmätningen inför det kommande EU-valet slog ner som en bomb.

Piratpartiet: 5,1 procent.

Nu skriver alla medier i Sverige om oss som valets stora vinnare, givet på förhand. Stockholm City, t.ex., skriver idag att "Piraterna kan kapa hela valet", över ett helt uppslag i tidningen.
Men det stoppar inte där.
Jag vet inte om alla av oss förstår hur stora Piratpartiet faktiskt är. Att vi skriver historia. Inte bara i Sverige, utan världshistoria. Vi ändrar på hela historiens förlopp. Med våra egna händer. Här och nu.

För att ge en ögonblicksbild av hur stora Piratpartiet är, så tänkte jag peka på några andra morgontidningar som skriver om våra framgångar. Inte teknik- och nördtidningar, utan helt vanlig dagspress. På andra sidan planeten. Dagspress i Santiago, Chile, New Delhi, Indien och Sydney, Australien...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-04

Visa hela (1 kommentar)