En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Signaturen ”k” tycker inte om att jag gjorde mig lustig på ett par av bilderna från gårdagens händelse i Apeldoorn, men till det vill jag säga: Har man sett så mycket elända som jag – och det har man vid 49 års ålder – blir man näst intill immun och istället ser man det roliga i själva bilderna. Har man dessutom upplevd så mycket skit från människor från omkring 3 års ålder som jag, så blir man inget stort fan av mänskligheten – ergo blir man lite som Strandbergs Pär – skrattar åt allt som fel är. I all rättvisans namn: De som dog och skadades förtjänade det inte på något sätt eller vis, men denna Horst T hade på sin sida upplevd allt det värsta som kan drabba någon. Trots att det verkade planerat, tror jag inte att han var sig själv när han utförde dådet – eller så var syftet att attackera Holländska staten – och...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-01

Visa hela (2 kommentarer)

... i ett lite småstörd perspektiv:

Skrivet av Bergatorparen, 2009-05-01

Visa hela (3 kommentarer)


NYHETSBREV
28 APRIL 2009

Vi bygger om. Tillsammans.

Just nu åker jag runt i Sydsverige och träffar aktivister, efter att tidigare ha varit uppe i Norrland. Och det som slår mig överallt är hur entusiastiska alla är, hur alla har känslan av att göra något riktigt stort.
För det gör vi. Vi gör något riktigt stort. Vi bygger om, tillsammans. Vi bygger om till kunskapssamhället. Sverige, Europa och världen, i den ordningen.
Samtidigt är vi det öppna samhällets sista försvarslinje. Hela världen tittar på oss. När jag håller keynotes på IT-mässor i San Francisco, på andra sidan planeten, så känner hälften av publiken till det svenska Piratpartiet. Men inget annat svenskt politiskt parti. Inget annat europeiskt heller. Varje gång det är en story om svenska Piratpartiet, så sprider det sig som en löpeld på Twitter, Facebook, Digg och andra sociala medier.
Det svenska Piratpartiet är...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-04-29

Visa hela (0 kommentarer)

... or let me go. Så börjar texten till denna låt som genom de senaste 30 åren varit "min" låt. Jag hörde den första gång med Willy Nelson 1978/79. Texten handlar om hur det är att inte räcka till så som man är - en känsla jag känner mer än väl. Här är den i en instrumentalutgåva med steelgitarr.


Skrivet av Bergatorparen, 2009-04-27

Visa hela (1 kommentar)

Alla som tror att konst och kultur bygger på företagande och Joachim von Anka liknande girighet och gnidenhet, tänk om, tänk rätt. Jag har använt Dave Heartley som exempel tidigare, och gör det gärna igen därför att han är så himla bra på det han gör. Han är en kille som har ett normalt dagjobb, familj och hus på landet. Bland alla de sysslor detta medbringar, hittar han ändå tid för musiken och skapandet. Och så är det med åtskilliga konstnärer världen om. Vi lever i en värld där mångfald är det viktigaste nyckelordet, och jag hoppas hinna med att skriva lite om konst och kultur under andra förhållanden än de vi känner till i statsbidragens, och de multinationella (läs: amerikanska) företagens strypgrepp.

Men här är Dave Heartley i en trickinspelning: Ballad of Jed Clampet. Håll till godo!Skrivet av Bergatorparen, 2009-04-25

Visa hela (2 kommentarer)


NYHETSBREV
20 APRIL 2009

Tiotusentals nya kollegor

Otroligt välkomna ombord till Piratpartiet.
De orden säger jag till de tiotusentals nya kollegor som vi har fått sedan det förra nyhetsbrevet. För det är faktiskt tiotusentals. När vi passerar 34711 medlemmar, så passerar vi också vår tjugotusende medlem sedan domen publicerades i fredags. När jag skriver detta är vi inte speciellt långt därifrån.
Och vilken dom sedan. Människor som sparkar någon blodig och fortsätter sparka får inte så hårda straff. Etablissemanget tar i så de spricker för att statuera exempel, hota och skrämma till lydnad. Den här domen har ingen förankring i någon del av verkligheten som kan beskrivas med fysikaliska lagar.

Just därför är det så glädjande att så många har bestämt att inte låta sig skrämmas, utan i stället har bestämt sig göra skillnad och bygga om för en ny generation. En ny...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-04-21

Visa hela (2 kommentarer)

... när man på fällde The Pirate Bay bakmännen på ett underlag som av många uppfattas som bräckligt. På detta baserade man en dom som av analytiker karakteriseras som ovanligt sträng.

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/the-pirate-bay-domda-till-ett-ars-fangelse-1.846239

Och det är allt jag orkar skriva om denna fars av en politisk "rättegång".

För speciellt intresserade finns en lista över de enskilda länders lagstiftning kring intellektuellt kapital här

Skrivet av Bergatorparen, 2009-04-18

Visa hela (1 kommentar)

... kan komma från de konstigaste källor. När jag såg det här: http://bloggis.se/Diana/91229
var inspirationen där på en ända gång resulterande i en av de tokigaste videor jag väl gjort hittills. Mycket nöje:Skrivet av Bergatorparen, 2009-04-13

Visa hela (1 kommentar)