En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Killen som sjunger är förvisso holländare, men för vad det är värd tror jag de har sina egna och likartade bekymmer som vi har här i Reinfeldts Sverige. Håll till godo:


Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-28

Visa hela (2 kommentarer)

... kan det vara något?


Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-27

Visa hela (1 kommentar)

... kommer i alla färger, nyanser och valörer, men denna tar priset:


URK!

Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-27

Visa hela (1 kommentar)

… är det något som inte riktigt stämmer – och som invarslar en urholkning av samhällets kulturella kapital. En konstnär skall aldrig ställa sig frågan om huruvida det han/hon gör kommer att skapa ekonomisk vinst eftersom detta är konstnärligt irrelevant. Konst handlar om att observera, tolka, uttrycka och förmedla. Om man går i sin ateljé endast i syfte att tjäna pengar, är man en hora och inte något som helst annat! Den som skriver låtar endast i syfte att tjäna pengar, borde skaffa sig ett liv och truckförarbevis och ta ett riktigt jobb. Sådana odågor skapar endast skräp som kanske är lätt att sälja – och inte minst billigt att producera. Konst är det dock inte. Och kultur? Okultur är ett ord som jag tycker är mer passande i sammanhanget. Kultur är något som skapas av de så förhatliga massorna och som övre medelklassen använder inte spaltmeter men astronomiske enheter på att såga jämte fotknölarna. Men finkulturen – varifrån kommer den? Om du lyssnar på till...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-27

Visa hela (2 kommentarer)

... "Vägen Norrut", så är det logiskt att det sker en avfolkning av nordområdena - eller hur:

Läs om norska vägeländet på: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2997979.ece

Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-26

Visa hela (0 kommentarer)

...HAR BETYDELSE:

Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-25

Visa hela (0 kommentarer)

... från

NYHETSBREV
23 MARS 2009

Vad vi slåss för
Det är mycket nu. Det är lätt att misströsta när censuren breder ut sig. När korporativismen, i ett mindre akadamiskt ord kallad fascismen, breder ut sig. Det är lätt att misströsta när upphovsrättshejaklacken pekar på Kina som ett samhällsföredöme. Det är lätt att misströsta när människor förbjuds att skapa.
Och man vill upp på barrikaderna ännu mer. Man vill slåss. Man vill kämpa för det vi tror på. För de friheter vi hade, och vill slå vakt om för att de är viktiga.
I stället tänkte jag göra tvärtom. Jag tänker inte ägna det här brevet åt vad vi slåss mot. Det har fått alldeles för mycket uppmärksamhet. I stället tänker jag ägna lite allvarlig tid åt att prata om vad vi slåss för.
För vi slåss inte för samhället som det såg ut för tio år sedan, 1999, när vi fortfarande hade medborgarrätter. Ingen kan vrida...

Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-24

Visa hela (0 kommentarer)

... är svåra att säga emot ;)Skrivet av Bergatorparen, 2009-03-23

Visa hela (1 kommentar)