En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Känns det han säger bekant? Det borde det, därför att det kunde lika så gärna ha varit en svensk tidning han omtalat - kanse SvD eller DN?


Skrivet av Bergatorparen, 2012-08-01

Visa hela (1 kommentar)

Problemet har blivit så stort att arrangörerna nu tar till drastiska grepp: Soldater utanför tjänst, skolelever och andra beordras att fylla de tomma sätena samtidigt som man inför en regel om att ett säte inte tagits inom 30 minuter erbjuds detta till allmänheten. Tala om stormande succé! Vilka är de som uteblir? Det är de facto VIP gänget bestående av näringstoppar, artister, politiker och deras knähundar journalister och redaktörer som lyser med sin frånvaro. Man kan tycka vad man vill om Vaken rörelsen, men de har ältat frågan om ett storskaligt (terror)angrepp på OS under mycket lång tid, och symptomatiskt nog är det de som måste antas ligga bakom en eventuell falsk flagga attack och/eller har kännedom till sådana planer, som tar det säkra framför det osäkra och uteblir. Givetvis kan det ju vara som en del kommentatorer på SvD skrev att VIP gänget blivit så överösta med gratis förmåner att de inte längre ids eller...

Skrivet av Bergatorparen, 2012-07-30

Visa hela (1 kommentar)


Skrivet av Bergatorparen, 2012-07-29

Visa hela (1 kommentar)

... det är den inte längre och längtan efter det begripliga, nära, enkla och äkta har vuxit från ett sus till ett dån.


Skrivet av Bergatorparen, 2012-07-26

Visa hela (0 kommentarer)


Diana har läst om just detta och att vi går mot en tid där religionerna åter sprider ut sig. För mig som ateist är det lika obegripligt som om någon frivilligt skulle gå i fängelse bara för att slippa vara ensamma. Religionerna är en svepa som har hemsökt mänskligheten i tider av ojämlikhet och brist på utbildning. Så frågan är: Går vi, tvärtom Maja indianernas spådomar en ny mörkrets era till mötes? Det som är lite oroväckande är detta: Lucifer – som är ett av Fans namn – betyder ”Den Upplyste” – ändå kallar de kristna honom för Mörkrets Furste. Men det är ju de KRISTNA som släcker ner glädjens ljus och kallar kärleken för synd och gör hatet och föraktet salongsrent. Läser man Bibeln som Fan gör, så får man för sig att det är GUD som är Hin Håle som lockar människorna att göra onda gärningar i Hans namn. Det är GUD som dödar hej villt som renaste...

Skrivet av Bergatorparen, 2012-07-21

Visa hela (1 kommentar)

Ja, inte är det i år, i alla fall. Det finns givetvis många som förutspår världens undegång, och visst kan de ha rätt - men kosmos är inte beroende av vårt undangömda kvarter i utkanten av Vintergatan. Här följer en rätt så tänkvärd dokumentär byggd på riktig vetenskap - inte en foliehatt i sikte:


Skrivet av Bergatorparen, 2012-07-09

Visa hela (1 kommentar)

Här ser vi ett praktexempel på det undersköna väder vi haft på Bergatorp ett bra tag nu.

Ifjol sommar började jag på väggen mot nordost. Det var inte enbart panel, utan förra ägaren hade spikad dit en låda längst ner på väggen som, eftersom jag kunde se, hade byggt i flera sektioner. Säkert var att han hade gått från normala 4 tums spik till 10 tum på de senaste sektionerna. Inuti var fanskapet fylld med frigolit och på de senaste sektionerna även med vindpapp. Det var ett hästajobb att få ner skiten. Panelen i övrigt satt med nära 80 år gamla rostiga spik som gnällde, spjärnade emot eller plötsligt tappade huvudet helt och hållet när jag attackerade med kofoten. Jag skall inte komma närmare in på val av psalmer - vackra var de inte, men väl menade - och de stod som spön i backen.

...

Skrivet av Bergatorparen, 2012-06-30

Visa hela (3 kommentarer)

… om du klagar på kriminella afrikanska flyktingar, snarare får du myndigheternas öra. Det är ju rätt så konstigt att i Norden där man skryter och går på om hur toleranta man är, verkar den ända tolerans om uppvisas vara till förmån för brottsliga element av arabiskt och afrikanskt påbrå, samt den såkallade ”Balkanmaffian” och man tolererar så innerligt väl deras intolerans mot judar, kristna, ateister, HBT och alla som vågar ifrågasätta psykopaten Mohammed. Man efterlyser samlingslokal för muslimer efter först att ha bränt av en bredsida som skulle varit Lord Nelsons flotta värdig mot värdlandets kultur. Hörde jag någon gorma ”Heil Hitler”? Inte var det jag inte, därför att vore det inte för honom skulle vi inte haft detta problem idag. Hitler var jude, och väl medveten om det. Tack vara honom finns Israel till idag – och engelskmännen kunde släppa området 1947 utan att förlora ansikte.

I dagens...

Skrivet av Bergatorparen, 2012-06-24

Visa hela (1 kommentar)