En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


... kan vara dödligt. Här en historien om en utav många som skapat alternativ till bensin och diesel - och som fått plikta med sitt liv för det:


Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-23

Visa hela (1 kommentar)

... som funderar på hur han skall bli klar till jul


Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-22

Visa hela (1 kommentar)

... fick Petter Solberg i riktig julstämning. Jag har för mig att jag själv sjungit samma julpsalm någon gång - Petter kan dock det vers som jag glömt.


Detta är det intryck Subaru efterlämnar sig:


http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=539019

Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-17

Visa hela (0 kommentarer)

... och då är det många som går i kyrkan - var på sitt vis

Så lyder Herrens ord:


Nej, jag är inte Satanist, men jag kunde bara inte hejda mig. Jag är fortfarande ateist, och det gör jag ingen förändring på. Vi firar en fantasifigur som aldrig existerat, och vars lära vi enbart plockat ut de delarna av som passar oss, men "glömt bort" de som går oss emot. Jag vet att ovanstående alster är mer än lite morbid, men visst har det lite av verkligheten över sig?

Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-16

Visa hela (2 kommentarer)

Julen 2008 kommer onekligen att stå i finanskrisens tecken, och många är de som kommer att uppleva att möta julen som arbetslösa – som parior förkastade av arbetslivet, föraktade av sina egna fackkamrater. Det skall visst vara det man på det hållet kallar solidaritet – vad nu det måtte vara. För alla som stått i arbete och haft en ordnad ekonomi och kunnat betala alla räkningar i tid, kommer arbetslösheten att bli ett beskt piller att svälja. Allt man hållit för att vara sant, stämmer inte längre: Det blir allt kämpigare att få änderna att mötas, folk börjar se på en med andra ögon – lite så där misstänksamt som om de ville säga: ”Han tror väl inte att jag skall hjälpa honom?” Att möta samhället som arbetslös är en upplevelse som sätter djupa spår i en människa. Man upptäcker sidor ved de egna kamraterna som man inte trodde fanns där. Man lär sig vad betalningsanmärkningar betyder såväl i teori som i praktiken. Man lär efterhand hur det går till på...

Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-11

Visa hela (3 kommentarer)

I den tyska byn Pöttmes hittade man en nyfödd pojke i kyrkan julkrubba. Pojken hade lagts där av sin mor som hoppades att någon skulle hitta honom och ta vara på honom eftersom hon själv var i en svår livssituation. Prästen hoppas nu att man skall få in tillräckligt med kollekt så att kvinnan kan få hjälp att ta hand om sitt barn.
http://www.vg.no/nyheter/utrolige-historier/artikkel.php?artid=548976


Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-04

Visa hela (1 kommentar)

… har man inte för ovana att skräda orden. Jag tror denna video säger allt:


Vilka psalmverser. Bättre kan det inte sägas!

Skrivet av Bergatorparen, 2008-12-03

Visa hela (0 kommentarer)

Enligt uppgifter i norske VG, så skall en halvliter öl innehålla nästan lika så mycket kalorier som en korv med lompe (mjukt tunnbröd av råg och potatis), senap och ketchup som innehåller 250 kalorier medan ölen innehåller ca 200. Anledningen till denna besynnerliga artikel är, enligt det upplysta, att brittiska tjejer dricker för mycket öl, och att man nu ser över möjligheten att faromärka öl just utifrån att man riskerar fetma om man häller i sig för mycket av de gyllene dropparna. Samtidigt som man alltså utvärderar möjligheten för riskmärkning av öl, så framhåller man att norrmän dricker minst i Europa, troligen då till följd av sträng norsk alkoholpolitik, svår åtkomlighet och höga skatter som ger höga priser på alkohol. Men hur pass sant är detta? För några år sedan utpekades Strömstad och Charlottenberg till Sverige fyllehuvudstäder innan man kom underfund med att detta var de ställen där hordar av norrmän kom för att tanka alkohol. Samtidigt reser...

Skrivet av Bergatorparen, 2008-11-29

Visa hela (1 kommentar)