En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Lika mycket som finns de som postulerar Schürrers oskuld och är villiga att gå hur långt som helst i att pådyvla denna syn på ”alla”, så finns det de som är villiga att mörda utifrån den diametrala synen. Bär så jag något ansvar för detta? Jag vet ärligt talat inte. Jag var tydligen inte först med att snusa upp hennes identitet. Tyvärr är jag lite blåögd ibland därför att jag tror att den moderna människan kan hantera sådan information på ett ansvarigt sätt. Trots att jag mycket väl känner standard normaldistributionen så glömmer jag att det är de ytterst små minoriteterna på varje sida om den gaussiska kurvan som är farliga. Och även de tar del av informationen som erbjuds i samhället och använder den på sitt, inte alltid rationella sätt. Att dödshota och försöka förgöra en som står inför rätta är både kontraproduktivt och irrationellt. Gör man så förolämpar man rätten, ja hela det samhälle som rätten företräder. Men som regel vill sådana...

Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-09

Visa hela (8 kommentarer)

Bergstien tannlegesenter i Drammen, Norge har ansökt om serveringstillstånd för alkohol. Enligt tandläkare Thor Fredrik Hoff, kan detta hjälpa en del att överkomma sin tandläkarskräck. Drammen kommun skall fatta beslut i saken, och blir det ett ja kommer Bergstien att bli Norges enda tandläkarpraktik med serveringstillstånd för alkohol *hick o hej*!

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2582965.ece

Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-08

Visa hela (1 kommentar)

... som frigjordes under debatten om huruvida man kan eller inte kan publicera namn och bild på presumtiva brottslingar, behöver vi vädra ut den dåliga luften och ersätte den med en frisk fläkt. Här är Jim Reeves. Håll till godo.


Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-08

Visa hela (0 kommentarer)

[Nu är det så att i juridikens värld, så är inte alla lagar och förordningar jämställda därför att, enligt lagstiftaren, vissa hänsyn väger tyngre än andra. Till exempel är det så att den enskildes integritet väger lättare än hänsyn till exempelvis det fria informationsflödet – antingen det gäller medier ELLER privatpersoner. När det gäller sökbara databaser, så väger den enskildes integritet tyngre än hänsyn till syftet med den sökbara databasen – med mindre det ligger inne begränsningar från obehörigt insyn såsom fallet är med brottsregister, historiska handlingar och skatteregister – bara som exempel.
För att något skall strida mot PUL när det gäller bloggande så måste uppgifterna vara felaktiga antigen medveten i syfte att förtala någon eller omedvetet eller till följd av att man inte vid insamlande av uppgifter uppvisad källkritik eller på annat sätt uppträdd vårdslöst. När det gäller fallet Schürrer, så kunde det jag gjort genom publicering varit...

Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-07

Visa hela (3 kommentarer)

… av http://bloggis.se/Diana/75168

Regler: Det du ska göra är att lista upp 8 sanningar om dig själv som du inte tror att dina läsare vet om. Vad det är för sanningar spelar ingen roll, huvudsaken är att de är sanna ;) Glöm inte att länka den/de som utmanade dig samt att meddela dem du utmanat (det är inte säkert de läser inlägget).
De åtta sanningarna:
1. Jag är inte så grym som jag ofta framstår i bloggen
2. Jag lyssnar ofta på musik
3. Jag föredrar att klä mig i svart
4. Jag är republikan
5. Jag föredrar ensamhet (introvert)
6. Jag bor på landet
7. Jag har snälla och trevliga grannar
8. Jag tycker om att laga mat


Jag utmanar:

Scandalbeauty
Missbesserwisser
Mamselamsen

Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-06

Visa hela (2 kommentarer)

Ja, jag behöver väl inte säga av vilka andra apor?

Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-06

Visa hela (5 kommentarer)

Det kan nog klimatlobbyn sägas ha fått på senare tid med alla sorters konstigt och omtumlande väder som har fått Landet Lagom att framstå som ett skämt. Regn och åska varvad med inte Medelhavsvärme – med ekvatorialvärme. Antingen är det så blött att det inte går att få något gjort utomhus, eller så är det så varmt att man knappt orkar röra på sig. Landet Lagom indeed. Men, jag vore inte jag om jag inte kunna få något smågalet och småkul ut av åtminstone regn och åska. Titta bara här:


Min video har blivit av med sitt ljud därför att WMG påstår sig äga den uråldriga "Singing in the rain" som Gene Kelly sjöng i en film från början på 1950 talet. När så sker, så vinner aldrig den som äger videon. Jag vet inte huruvida WMG verkligen äger rättigheterna till denna sång eller ej - men de har ett rejält tag om Youtube's blygdläppar! :(

Update: Efter att ha protesterat mot avstängningen av ljudet,...

Skrivet av Bergatorparen, 2008-08-05

Visa hela (2 kommentarer)