En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


... Jonathansminne
http://blogg.aftonbladet.se/1546
Motivering: Denna kvinna har upplevd, och genomlevd det värsta som kan drabba någon förälder: att mista ett barn. Hon skriver en nära och fin blogg om livet efter Jonathan. En läsvärd blogg.

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-29

Visa hela (0 kommentarer)

Om man inte levd med en psykopat i huset, kan man inte i sin vildaste fantasi ens föreställa sig hur det är. Min mor var psykopat, och jag lider fortfarande under sviterna av det – till stor glädje för läkemedelsföretagen. Jag brukade jämföra min mor med en högspänningskabel – kom du för nära blev du bränt och slagen av den flux som omhuldar sådana grejer. Hon manipulerade, hon ljög och hon tog till våld. Jag blir den dag i dag fysiskt sjuk när jag ser bild på henne. Och betänk då att Josef Fritzl kanske var 10 gånger värre i kraft att han var man och att han hade ekonomiska och tekniska medel att ha ett eget fängelse i källaren. En sådan person skall man inte underskatta. En sak med psykopater är att de kan uttala sig med sådan säkerhet om saker att folk tror dem. Man tror att de vet mer och kan mer än vad de i själva verket gör. De kan inge känsla av trygghet så länge man gör som de säger, eller ren skräck om man tvivlar. Det enda som får en psykopat att börja vela...

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-29

Visa hela (1 kommentar)

… http://missbesserwisser.blogspot.com/

Motivering: Hon skriver om händelser i tiden på ett mycket bra sätt. Här är det ord och inga visor. Hennes blogg kan jag tryggt rekommendera .

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-28

Visa hela (1 kommentar)

... att skriva långa kluriga resonemang, så jag bjuder på lite välkänd musik av Camille Saint Saëns i stället - dock på ett lite ovanligt instrument i sammanhanget. Håll till godo.


Classical music rules!

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-28

Visa hela (1 kommentar)

… http://bloggis.se/Diana

Diana är en rätt kul bloggare, som likt gårdagens vinnare, förmår att engagera och inte minst inspirera läsaren att leva sig in i vardagens alla små och stora händelser. Ingen fiktion kommer upp mot verkligheten. Så Diana: Du har fått ett pris redan, men här är ett till:

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-28

Visa hela (2 kommentarer)


Tack snälla Diana. Nu kommer den värsta biten: Jag måste utse 7 nya vinnare, och att skaka fram 7 värdiga vinnare är inget som görs över natten – åtminstone inte för mig eftersom jag nog kan vara lite velig. Men: Jag utser en vinnare pr. dag tills att 7 skribenter fått sitt pris.

Dagens vinnare är: http://www.metrobloggen.se/scandalbeauty
Motivering: Hon skriver på ett sätt som engagerar läsaren, och som appellerar till fantasi och inlevelseförmåga.

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-27

Visa hela (2 kommentarer)

... och på meningen med livet:

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-25

Visa hela (2 kommentarer)

… verkligen levt upp till namnet. På det varmaste var det 30 grader här som jag bor – och det kan mycket väl hända att det varit varmare andra ställen i länet. Det är inte helt utan att man frågar sig: var tog landet lagom vägen? Antingen är det svalt och blåsigt att skjortan står rakt ut, eller också är det så varmt att man inte orkar annat än att sitta i skuggan. Det vill säga: måste man göra någonting, så vill det till att man tar morgonen till hjälp innan det bli för varmt. Har det varit så här förut? Jaja men. Jag minns en semester i början på 70 – talet då det var så varmt att man knappt kunde andas. Förvisso hade den globala uppvärmningen börjad redan då, men inte i sådan omfattning att det gjorde sig bemärkt annat än för forskare. Men med tanke på den årstiden som komma skall, så får vi vara glada för alla varma, soliga dagar då vi kan få ladda batterierna.

Skrivet av Bergatorparen, 2008-07-24

Visa hela (2 kommentarer)