En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Bergatorparen

Dagens samhälle

Tankar om händelser i tiden


Skrivet av Bergatorparen, 2011-12-24

Visa hela (0 kommentarer)

En sak som många inte tänker på är att det finns två grupper av klimatgaser: Den ena gruppen är de vi känner som växthusgaser, medan den andra kan vi kalla fryshusgaser. Varför man valt att ensidigt fokusera på CO2, kan man bara spekulera i eftersom den är en utav de minst potenta klimatgaserna. Men det är klart att om man lägger en politisk mall på det hela, så klarnar bilden: OPEC är en förkortning som ger de flesta myndighetsanställda makroekonomer sura uppstötningar och skenande blodtryck. OPEC har ända sedan det upprättades 1960 i stor grad hållit ett stadigt skamgrepp på i princip hela världen eftersom olja ju är en resurs som ingår både som energibärare och råvara i de flesta i – länders produktion av varor och tjänster. CO2 är en utav avfallsprodukterna från mineralolja och kol. Att man inte uteslutit kol beror på att det inte skulle vara möjligt att skapa trovärdighet i ett påstående att en mineralisk energikälla skulle ha klimatpåverkan, medan den andra...

Skrivet av Bergatorparen, 2011-12-16

Visa hela (1 kommentar)

För alla som tycker att Sverige är så PK att det ryker om det, så titta västerut: I Drammen väster om Oslo skulle man ha julavslutning – och glada barn dök upp med tomtemössor. Så briserade bomben: Från och med nu skulle det kallas ”Vintermarkering” och man fick INTE vare sig sjunga julsånger eller bära någon form av klädsel som kunde associeras med den traditionella julen. Detta fick så en muslimsk (!) S – politiker att gå ut och ryta till. Han är uppvuxen i Norge, och har deltagit på julavslut under sin egen barndom, och har rentav deltagit i jul gudstjänst (som ju tidigare var tvunget). Han anser att man måste lära barnen om norska traditioner och inte försöka radera ut den nationella identiteten.

Något har gått mycket fel när man tror att de egna traditionerna som byggts upp över många generationer är mindervärdiga och ämnade att reta icke-kristna. Som...

Skrivet av Bergatorparen, 2011-12-13

Visa hela (1 kommentar)

Radarparet Merkozy har nu lämnat byggnaden – med mycket mindre än de kanske hade hoppats på. Vanan trogen blev det flummiga formuleringar – och ”låt oss titta på detta och återkomma”. Sanningen är att de kan titta på det tills papperet fattar eld eftersom den efterlysta budgetdisciplinen kommer att få de länder som skall tillämpa den kommer att sjunka ner i ett träsk det inte finns någon återvändo från. Man gör som man alltid gjort inom politiken: Man behandlar symptomen, men lämnar själva sjukdomen orörd. Det som bär skuld för dagens elände är den tillväxtekonomi som utvecklades för att ta sig ur den sump som en annan lika tokig ekonomisk teori skapade på 1980 talet under den såkallade yuppie eran då man skapade pappersvärden en masse.

Man försöker med ena handen skapa förståelse för ”klimatutmaningarna” – och här...

Skrivet av Bergatorparen, 2011-12-09

Visa hela (1 kommentar)

... och lyssna på det här. Detta är mannen som förutspådde Palmemordet bara dagar innan det skedde, och som har kontakter på ställen dit ingen journalist vågar sig:


Kan detta vara sant? I så fall räknade Maja indianernas räknenissar rätt i alla fall. Ingen hoppas väl på att det skall stämma, men realistiskt sett kan det ge upphov till kalla kårar - eller är det bara jag?

Skrivet av Bergatorparen, 2011-12-03

Visa hela (1 kommentar)

… för teknik och VVS frågor. Jag har lagt pellets.info bakom mig, och funderar lite på om jag skall supplera denna blogg med en sidoblogg som jag funderar på att kalla Bergatorparens Pellets och Värmeblogg. Låter det som en idé? En blogg där man dryftar pellets och annan bioenergi från en användarsynvinkel, och där vi försöker leta fram svar och skapa kontakter med de rätta personerna som kan avhjälpa problem.

Det har blivit så dålig atmosfär på pellets.info att det inte går att försöka göra något meningsfullt där utan att bli sparkad halvt fördärvad – bakifrån. På sikt kanske det går att skapa ett samarbete med industrin där industrin har folk som kan svara på de svårare, men fackmannamässiga frågorna. Än så länge är detta bara en tanke. Är det fler som har förslag är det bara att skriva in dem i kommentarsfältet – men OBS: Påhopp, personangrepp och förtal tillåts inte.

Skrivet av Bergatorparen, 2011-11-22

Visa hela (5 kommentarer)

Lyssna noga, för detta är rena, rama sanningen:


Jag ställer mig till 100 % bakom det Pat säger här, i synnerhet om media!

Skrivet av Bergatorparen, 2011-11-05

Visa hela (1 kommentar)

Harold Camping förutsåg att domedagen kom att infalla den 21 maj i år, och när det inte skedde något mer kataklysmisk än normalt denna dag, så antog han att detta var den andliga domedagen och att dagen i går, den 21 oktober 2011, skulle vara domedag. Dagen kom och gick utan annan incident än att Khadaffi kolade vippen. Jag vet inte huruvida detta kan klassas som domedag eller om det är lite, skall vi säga: Pyssligt? Khadaffi kanske var Gud i förklädnad, och nu har människan haft ihjäl Honom för andra gången på 2000 år? Inte att undras att guben är förbannad och står med taktstocken klar att dirigera domedagsbasunerna i den slutliga psalmen. Lugn bara. Jag HAR tagit min medicin, jag kunde bara inte hejda mig. Med tanke på Khadaffis påstådda grymhet och våldsbenägenhet, har han ju vissa likheter med guben på ovanvåningen.

Kommer det att bli en domedag? Inte kommer det att bli som i...

Skrivet av Bergatorparen, 2011-10-22

Visa hela (1 kommentar)