En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Bil-mans bloggis

Nu skall jag till och flytta och har därför haft en hel del saker att stå i under den senaste tiden, det kanske inte helt förklarar varför det tagit så lång tid sedan jag senast skrev något här men nu skall jag i varje fall snart vara på plats i mitt nya om än något mindre boende. Ett stort problem med att flytta är att jag inte riktigt har plats för alla mina värdefulla bilgrejer, jag har därför behov av att lagra lite grejer i något förråd, en polare tipsade om en sajt om magasinering som jag var inne och kollade på men min ort var inte med där, fanns dock lite allmänna råd som kanske är bra att tänka på. Nåväl det bästa hade nog varit att försöka hitta någon seriös bonde eller liknande som kan upplåta sin lada mot en betydligt mindre ersättning är vad ett lagerföretag eller en flyttfirma tar. Man får väl överväga om det finns något som är såpass värdefullt att man måste låsa in det ordentligt (för mig är allt som små guldklimpar...

Skrivet av Bil-man, 2008-01-31

Visa hela (2 kommentarer)

Såg att datorbutiken.se och komplett.se också säljer bildator, kanske skall bli en sådan till mitt nästa projekt. Jag funderar lite på om man skulle ta och instllera en sådan i en äldre bil på något ställe där skärmen kan fällas fram utan att den syns uppfälld så att säga. jag vill ju inte göra alltför mycket åverkan på den gamla bilens stil och patina.

Det här med att använda dator i bilen är något jag fastnat för idag, det kan mycket väl vara så att jag imorgon har fastnat för någon annan kul pryl som jag hittar antingen ny eller på bilskroten. Velpelle är vad jag är.

Hmm, jaja kanske inte direkt något stort nyhetsvärde i detta inlägg.

Skrivet av Bil-man, 2007-10-23

Visa hela (0 kommentarer)

Fortsätter på temat med datorer men i detta inlägg tänkte jag skriva om en riktigt cool dator som man kan ha i bilen istället för en tråkig vanling cd-seplare eller likande. Företaget HipePC säljer en riktigt schysst högpresetarnde dator med pekskärm som dessutom verkar smidig att fälla in i instrumentpanelen när man inte behöver den.

Ojoj, vill ha!

Skrivet av Bil-man, 2007-10-23

Visa hela (1 kommentar)

Satt och snackade med en av mina vänner som är lite av en datanörd och då berättade han att han var på väg att bygga ett kylssyetm till hans dator baserat på en kylare från en bil. Tyckte det lät lite väl saftigt att han skulle använda en bilkylare till en sådan liten sak men han menade bestämt att fler i hans vänskapskrets byggt sådana system.

Det är bara att hoppas att det inte innebär att det blir brist på vissa bilkomponenter på landets bilskrotar nu bara!

Skrivet av Bil-man, 2007-10-23

Visa hela (2 kommentarer)

Kollade just på Teknikens världs hemsida och såg att Mitsubishi visar upp en eldriven konceptbil som heter "i MiEV". Bilen drivs tydligen av 3 elmotorer med en körsträöcka på 20 mil på en laddning och ser ut som en blandning av en gammal renault och en Toyota Aygo. Jag tror att elbilar kommer att komma starkt i framtiden. Det behövs nu när man får info om att koldioxidhaltena i världen ökar på ett väldigt oroande sätt.

Skrivet av Bil-man, 2007-10-23

Visa hela (1 kommentar)

Jag bara måste tipsa om en amerikansk hemsida som har så grymma hotrods som man kan kolla på, det här är verkligen snygga. Någon billig bil är det knappast tal om här men jösses vad mina ha-begär kommer igång American Hotrods

Skrivet av Bil-man, 2007-10-23

Visa hela (0 kommentarer)

Kollade idag in nya V70:an och blev faktiskt lite imponerad. Den verkar alltigenom vara en bättre bil än föregångaren och man kan inte låta bli att undra om det kanske är dags att börja lägga pengar på hög för att köpa en sådan när de kommer ut på beg bil marknaden.

Skrivet av Bil-man, 2007-10-23

Visa hela (0 kommentarer)

Deta skriver jag bara en gång: ursäkta svenskan jag har svårt för att se om stavar fel och så då jag är dyslektiker.

Den här bloggen vill jag nå andra bilintresserade i Sverige. Det är så många som är intresserade av bilar att man blir helt förvånad, sjäklv gillar jag bilar skarpt och skriver därför gärna om mitt stora intresse.

Att vara intresserad av bilar är nog inte så annorlunda från att gillar hundar, extremsport eller vad som helst alla är vi på sätt och vis lite nördiga men vi gillar det vi håller på med sakrpt. Själv är jag som sagt såld på bilar, älsakr att göra bra affärer genom att handla billigt och sälja dyrt men lyckas aldrig gå plus på min hobby. Mitt senaste projekt är att vara experthjälp åt min kompis som startat upp hemsida om hur man importerar bilar, han kan det mesta ganska bra men jag kan alltid ge honom lite tips då jag importerat bilar sedan länge tillbaka.

Skrivet av Bil-man, 2007-10-22

Visa hela (0 kommentarer)