En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Blygsam

Min gnällburk.

Mormor.

Tänker tillbaka på tiden då du fanns här på jorden älskade mormor.
Jag kommer ihåg den här dagen för 12 år sedan...dagen då jag trodde jag skulle gå sönder av sorg. Jag var hemma hos Camilla, det var hon, jag och Sofia. Vi skulle krypa ner i soffan och titta på video och äta massa godis. Telefonen ringde, det var till mig sa Camilla.
Det var min bror. Han sa att jag var tvungen att komma hem och se efter tjejerna för mamma och pappa hade åkt till sjukhuset för du hade ramlat ihop på affären och skulle troligen inte vakna mer.
Jag sa åt honom att det var inget att skämta om! Jag blev jättearg.
Jag hörde att han blev ledsen...det är inget skämt sa han. Du måste komma hem. Jag minns knappt hur jag kom hem...
Jag har för mig att Anna iaf sov...jag minns inte riktigt hur det var. Och Katja...vad gjorde hon? Hon den stackarn hade ju varit med dig till affären ( det fick jag veta senare).Och Janne?! Vart var han? Jag vet att jag låg i min säng och grät när mamma och pappa äntligen kom hem... Du skulle inte komma tillbaka mer sa mamma, du var död. Jag minns att det gjorde så ont i mig! Jag grät så mycket att jag inte till slut fick nån luft... Jag tordes inte blunda för jag var så rädd för att jag skulle se ditt vackra ansikte framför mig...och jag var även så rädd för att du skulle sitta där på min sängkant när jag slog upp ögonen för jag visste ju att du inte kunde det.
Så höll det på i flera dagar. Jag trodde att jag skulle bli galen.
Långt efter din bortgång så tyckte jag att du fanns hos oss, det kanske var så. Och jag vill gärna än idag tro att du finns kvar här och ser till oss. Men jag vet säkert att du finns i mitt hjärta och där kommer du alltid att finnas.

Din begravning minns jag knappt...det mesta är en dimma.
Jag minns att Katja satt på ena sidan av mig och vår kusin Jonna på den andra...hon höll mig så hårt i handen. Du var ju hennes "mormor" också...du var allas mormor.
Mamma var så ledsen...det gjorde så ont att se henne så.

Nu ...12 år efter din död så finns det så många frågor. Frågor som jag aldrig kan få ett svar på.
Jag tänker på att du lyckades övervinna din cancer och det slet mycket på oss alla...du var frisk i två år och sen rycktes du bara bort från oss... Varför?
Och varför just Katja? Varför var det så mörkt hemma hos dig? Du släckte aldrig alla lampor när du gick hemifrån... Visste du att det var din tur att lämna jorden? En del påstår att man vet det...
Jag har så mycket frågor...
Jag har så mycket jag inte hann säga till dig...
Jag ville ju så gärna att du skulle vara med på min student...
Det fanns ju så mycket jag ville uppleva med dig...

Det händer inte en endaste gång när jag besöker din grav att jag inte fäller en tår...

Jag älskar dig min kära mormor av hela mitt hjärta. Jag hoppas att du har det bra där hos vår fader i himlen..

Skrivet av Blygsam, 2007-04-01 22:17

:'( länge sen du skrev det här men jag har inte läst det försän nu! jag kommer inte ihåg men jag kanske var på hennes begravning eller så var det min morfars, sen dess har jag aldrig, velat gå till den kyrkogården det är något med den klarar inte av att vara där, farmor stog ju inte mig så nära, så jag kommer inte ihåg så mycket av henne, hon stog mer nära er ..
men en sak minns jag tror det är det enda minnet jag har av henne, det var att hon var barnvakt åt mig,adam,rebecka när mamma och pappa var på fest längre ner på gatan, då hade hon gjort jätte god kyckling, men vi ville till mamma och pappa, så vi rymde och hon sprang efter oss, det är det enda jag kommer ihåg! .

Skrivet av stripmymind, 2008-01-15 15:14

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?