En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Cassiopeia

Cassiopeia is on the air

Mhm....

Hm..okej, så här är det...Jag har kännt mig så vilsen de senaste dagarna. Jag vet inte riktigt varför...men det är ganska jobbigt. Tänker mycket på framtiden och hur allt kommer bli. Kommer jag och Martin vara tillsammans hela tiden? Kommer jag bli en bra mamma?

Jag känner att jag har svårt att skilja på "Tania" och mammarollen, för jag kan ju inte bara vara mamma? Eller? Är det så att det är det enda jag ska vara nu?
En kompis sa häromveckan när hon hört att jag varit ute och festat och, gud förbjude, blivit full! : "Hade du inte fruktansvärt dåligt samvete för att du var ute och festade när du har en liten b ebis hemma?"
Argh, jag blev så arg! Svarade henne "Nej, jag mådde hur bra som helst, för jag har fanimej gjort mig förtjnt av att vara ute. Jag har faktiskt varit hemma med Ebba i 7 månader. Är det för mycket begärt att festa till det någon gång?"

Ja att bli mamma är det konstigaste jag varit med om faktiskt. Jättesvårt att komma in i mammarollen om jag ska vara helt ärlig.

Jaja, nu ska jag ta en dusch, sen ska jag till jobbet och hälsa på.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Alright, this is it...I´ve felt so lost the past few days. I´m not sure why..but it´s kind of annoying. I´m thinking alot of the future and how everthing will be. " Will Martin and I be with eachother forever, will I be a good mom?" And so on...

I feel that I find it hard to be both "Tania" and a mom, I mean I can´t just be a mom? Or? Is it like that it should be? I´m only a mom?
A friend of mine said the otherday, when she heard that I was out and, God forbidden-got drunk!: " Don´t you feel bad for being out all night, drunk when you have a baby at home?" I got so pissed, told her "No not at all. I have the right to go out once in a while, I have been home with Ebba for 7 months. Is it too much to ask for, to go out sometime?"

Well, to be a mother is the weirdest thing ever happened to me. I find it so hard to find "the mother role".

Anyway, enough about that now. I´m gonna shower then I´ll head to work for a visit.

Ebba och Chila. Chila gick och la sig bakom Ebba. Sött! / Ebba and Chila, Chila lied down behind Ebba so cute!

Skrivet av Cassiopeia, 2007-09-05 10:52

Nä man får vara ute och festa ibland...Det behöver man det gör ALLA...=) man är ingen dålig mamma för det, däremot om man festar VARJE helg fredag och lördag kan man med dåligt samvete säga att man är en dålig mamma...När ska vi ut och dansa då..;) tyvärr blir det inget drickande för mig....you know why...hahaahaa Men dansa är alltid skoj.... Ha det gott så hörs vi i helgen.....KRAM

Skrivet av Myran_mia, 2007-09-05 11:43

As long as your responsible, you can do what you wish with your life. I mean, you already know what I think. I know my Mother said after having 3 kids (including my amazing self) that she doesn't want anymore, childbirth being too much agony and that we stole her youth. *grins* But she's enjoying herself now, so is my Dad not having to look after kids.

Not sure where I'm going with this, just you're not the only one who thinks like that ^^

Skrivet av Tom, 2007-09-05 12:19

Det är väl klart att man ska få vara ute och festa fast man e mamma. Du är inte bara en mamma du är Tania med. Tycker själv att det är svårt och har själv undrat om jag bara ska vara mamma nu men så är det inte. Man måste ut och ha roligt utan bebisarna ibland så är det bara. Nu när jag var ute så alla att dem tyckte det var bra att jag kom ut och för en gångs skull kände jag mig inte bara som en mamma utan som en människa som har rätt att göra saker utan Felicia. Stå på dig och gå ut och ha roligt då och då utan Ebba och skit i vad andra säger. Dem vet kanske inte själva hur det är att vara mamma.

Vi får ta o gå ut o dansa en dag sen :)

Skrivet av Dihrona, 2007-09-05 13:29

Alltså... Du är faktiskt Tania.

Så är det.

Du är Mamma också, men det blir de allra flesta.
Och om man skulle tvingas att bli en ny person, tycka andra saker, göra andra saker BARA för att man måste, inte för att man vill, så är dte helt sjukt och fel och i längden hälsofarligt anser jag.

Du är du. En underbar person. Sen har du blivit Mamma ovanpå det, vilket är fantastiskt, men som INTE betyder att du ska ändra på dig.

Du förändras;
får nya tankar, ser andra saker, uppskattar annat, visst, men det är INTE samma sak som att man MÅSTE ändra på sig själv... Tycker/tror jag.
Och bara detta att du funderar kring det, bevisar ju hur smart du är... Eller hur?

Du är och kommer att fortsätta va en bra mamma. Jag har sett många halvkassa föräldrar och ni tillhör inte dom.

Sen om du och M kommer att va tillsammans... Ja, tja, nej, kanske, vem vet?
Förhoppningsvis händer dte som är bäst för er och Ebba.....................................................

Kram
S

Skrivet av Sandra, 2007-09-06 16:33

Jag tycker att det var bra för DIG att gå ut och ha lite roligt. Har inga barn själv, syrran har. och jag vet vad hon gick igenom med den första. Det är klart att man inte bara kan lägga av att vara den person man var innan man får barn. Du ska veta att jag stöttar dig till 120%. Du e ju min "lillasyrra". Vill även att du ska veta att jag älskar dig för att du e Tania och en jävligt bra mamma....

Ses i eftermiddag gumman

Skrivet av Catlover75, 2007-09-07 06:56

Vilken puckad kompis sa så egentligen??! Det var nåt av det dummaste jag har hört! Klart du ska ha lite party i ditt liv oxå. Och klart att man kan kombinera båda delarna -utan att behöva skämmas det minsta. Stå på dig!

Skrivet av skorpion, 2007-09-07 15:30

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?