En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Chiquitita

"Tala i Tungor" premiär!

Tala i tungor av Andrew Bovell

Fredag 14/10 kl 19.00

Teater Västmanland (Västerås) -Lilla scenen

I rollerna:

  1. Leon - Tomas Tjerneld
  2. Sonja - Katarina Söderberg
  3. Jane - Cicilia Sedvall
  4. Pete - Jakob Fahlstedt
  5. Valerie - Marianne Jansson
  6. Sarah - Anna Fahlstedt
  7. Nick - Håkan Skoog
  8. Neil -Kristofer Fransson
  9. John - Jan-Erik Hagström


Jag kommer till teatern ca 40 minuter innan föreställningen. Det bjuds på cider och salta pinnar. Hinner dricka två glas cider innan föreställningen börjar. I foajén sitter tre musiker och spelar och sjunger, trevligt och stämningsfullt. Jag sätter mig ner med någa salta pinnar och lyssnar medan jag väntar på insläppet.

Klockan 18.50 är det insläpp. Det var ingen rusning, så jag kom in nästan först och kunde välja plats. (Onumrerat) Fick alltså bästa platsen trots att jag köpte sista biljetten. Inte så ofta sånt händer...
Det var en väldigt liten lokal, mysigt, känns som man sitter på scenen. Scenen är samma plan som golvet och man sitter som i en trappa. Jag satt på tredje trappsteget, alldeles lagom höjd. Hamnade brevid en gubbe som hela tiden satt och fnissade. Han klappade också högst av alla i slutet. Rolig gubbe.

Så börjar det:
Alla medverkande kommer ingående, kollar sig i spegeln, jag har hamnat på platsen där alla fäster blicken när de ska kolla i spegeln. Känns läskigt.
Folk fnissar åt Sarah (Anna Fahlstedt) -tuggummi-tuggande rosaklädda tjejen. Jakob Fahlstedt, som spelar Pete, är rolig han också. Hans gester och miner får alla att skratta.

Hela första akten handlar om två pars otrohet. Härligt samspelta i replikerna. Komplicerad historia, eller rättare sagt komplicerade förhållanden mellan alla. Mycket att tänka på och lista ut. De är otrogna med varandras män/fruar. Jane, som är en ganska nedstämt figur, görs bra av Cicilia Sedvall.

Andra akten är bättre och ännu mer komplicerad. Sarah sitter hos en terapeuten(Marianne Jansson) och bekänner sina synder. Svårt att koppla vem hon pratar om, och det är meningen. Är hon terapeutens mans älskarinna kanske? Ja..tål att funderas på. Och vem är mördaren, eller är det inget mord? Vem har gjort vad?
Fler personer kommer in på scenen och man börjar förstå sammanhanget. Det blir många "ahaa".
Men ändå mycket att fundera på.

Ja, kan väl bara säga att det var en bra pjäs. Alla skådisarna var bra. Gillade att det var en så liten scen, man satt så nära och bäst av allt-inga långa människor framför! Många av scenerna var paralella. Schysst regi!
Detta var ju en teaterpjäs men jag fick ändå höra Anna nynna lite och de sjöng lite här och där.
/Moa


Anna Fahlstedt - största stjärnan

Skrivet av Chiquitita, 2005-10-15 03:24

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.