En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Skolblogg

Mannen på balkongen sid. 1- 57

Jag läser boken "Mannen på balkongen" och har nu kommit ca 60 sidor.
Boken handlar om de barnmord som sker i Stockholms innerstad på unga flickor i lågstadie-ålder där gärningsmannen har våldtagit och sedan mördat sitt offer.
Boken utspelar sig på 1960-talet.

Hittils är boken bra, inte det bästa jag har läst men till skillnad från den förra boken läser jag så ofta jag får chans, t.ex. på bussen eller tunnelbanan. Jag kom därför på nu att jag tycker det är lite jobbigt att vi får nästa veckas uppgifter nästa vecka och inte nu och att vi bara "får" läsa ca. 50 sidor (som tur är har jag en annan bok hemma).
Det är en spännande men hemsk bok eftersom det handlar om 10åriga flickor som blir våldtagna och mördade på de platser där man själv har varit, det får en att fantisera upp bilder lättare i huvudet.

"Flickan låg på rygg i gräset med armarna bäjda över huvudet. Vänstra benet var böjt och knät så högt uppdraget åt sidan att låret låg i rät vinkel mot kroppen. Det högra benet låg sträckt snett ut ifrån kroppen. Hennes asikte var vänt uppåt, med halvslutna ögon och öppen mun. Från näsborrarna hade det runnit blog. Ett hopprep av gul transparant plast var virat flera varv om hennes hals. Hon var klädd i gul ärmlös bomullsklänning av rockmodell. De nedersta knapparna var bortslitna. Hon saknade trosor. På fötterna hade hon vita sockor och röda sandaler. Hon såg ut att vara i tioårsåldern. Hon var död."

Det roligaste med den här boken är när Gunvald Larsson säger något, då får man verkligen upp Mikael Persbrants kaxiga röst i huvudet, det får en att le lite - trots att det kanske handlar om något hemskt.

Skrivet av Christine, 2007-01-12 13:43

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?